Author Topic: Pasang Grill rumah  (Read 63151 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Pasang Grill rumah
« on: October 28, 2008, 05:53:35 AM »
Hi Salam semua,

nk tau korang semua kt sini. Brp agak agaknya bajet utk pasang grill rumah teres 2 tingkat.
Dan dimana yang agaknya OK kedai utk ditempah.  :)

supremo

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #1 on: October 28, 2008, 02:21:29 PM »
masa bln 5 lepas, sya psg grill rumah harga dalam 3100 - pintu depan, sliding door atas dan bawah wrought iron. yang lain besi biasa.

nasihat saya surveylah dulu kedai2 sekitar putra mahkota. mungkin mahal sikit tapi kalau ada masalah senang nak cari org tu.

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #2 on: October 30, 2008, 02:01:11 PM »
saya pun nak masuk rumah baru gak...

tgh buat survey nie... harga biasanya ikut design + material..
so, kena tanya direct dgn kedai grill tu...

susah gak nak tau mana yang ok...
kena pergi tengok kerja dia kat bengkel atau rumah yg dah siap...
ikut nasib juga... ada yg grill cantik tapi bila pasang mcm hampeh...

so, lu pikir ler sendiri....   ;D

nie mungkin berguna kot...

WENG HING STAINLESS STEEL SDN BHD   
87370276   87371276   019-6647609      
o.4, 5 & 6, Jln SC1/A, Pusat Perindustrian Sungai Chua / no 28 jalan 4/11 sec 4 bbb

ONG LIAN HING   
87367533            
69 Jln Tuanku Hishamuddin  43000 Kajang, Kajang, Selangor, 43000, Malaysia

KUAN CHING KIAN   
87331393            
195-12B Kampung Kwantung Baru Sg Chua  43000 Kajang, Kajang, Selangor, 43000, Malaysia

Artistic Creation   
87343727      016-3222653      
No.46, Jalan SC 3, Pusat Perindustrian Sg. Chua, 43000 Kajang

Delux   
80608804
            
Seng Chuan Engineering & Construction   
90193551      012-377 1784      
42, Jalan Villaraya 1/2, Batu 23 Sungai Lalang, Villaraya Industrial Park 1, Semenyih

Jiang Yong Metal Works & Trading   
87394877            
No. 16, Jalan 5/D, Pusat Perindustrian Sungai Chua, Kajang

Beauty Craft   
87343978      012-2149382   
   
Zul         
013-9803416
      
Metal Class Stainless Steel         
012-8018138   019-3057222
   
P&Y Stainless Steel Works   
87335361      012-2201889   
   
CHUAN LI STEEL CONSTRUCTION   
80610135            
No.42, Jalan Meranti Jaya 8, Meranti Jaya Industrial Park 47100 Puchong,

Hairi         
019-6009961   
   
REZAREN ENTERPRISE         
019-3752382      
Kedai Luar Bandar.Kg Bahagia Bangi.Kajang.Selangor 43000

Atasia Ent         
012-2714580   012-6879423   
50, jln tengah kg dato abu bakar baginda kajang

Kong Iron         
012-3830638      
15, jln p2/16 bandar teknologi kajang

Surada   
87396129      019-2779007   019-2127343   
lot 1635, jln teratai, sg ramal dalam kajang

Norhidayah Ent   
89265987      017-3012360   016-2989372   
28, jln 4/11b, bbb

Wazuri         
012-9139537      
Kawasan Industri Kecil Belia, jln besar sg merab kajang

Fendi Grill (Bkt Mahkota)         
019-6909994      
FA Grill Enterprise

Dimensi Teguh Engineering          
012-3273254   017-6724918   

Restu Mas         
019-3608009      


putera

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • Gender: Male
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #3 on: October 30, 2008, 02:25:26 PM »
salam semua,

Saya ada tanya Fendi Grill kedai dia sebaris 7E tu..satu rumah harga dalam 3500-4000 -  pintu depan, sliding door atas dan bawah wrought iron yang lain besi biasa aje.

En Supremo buat dengan siapa? Kualiti kerja ok tak?
boleh bg contact no bengkel tu.


stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #4 on: November 02, 2008, 06:46:59 AM »
bleh tahan gk la harga rupanya2. Ok akan disurvey utk pilihan terbaik.
Tp kalau ade sape2 yg bleh rekomen kualiti grill umah korang, dialu alukan.




supremo

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #5 on: November 02, 2008, 02:52:05 PM »
salam semua,

Saya ada tanya Fendi Grill kedai dia sebaris 7E tu..satu rumah harga dalam 3500-4000 -  pintu depan, sliding door atas dan bawah wrought iron yang lain besi biasa aje.

En Supremo buat dengan siapa? Kualiti kerja ok tak?
boleh bg contact no bengkel tu.


Saya buat grill di bengkel bkt mahkota. bengkel di corner lot belakang 7e. kami sekeluarga berpuas hati dgn kerja dia. tauke die Mr Tan (012-6235258)

putera

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • Gender: Male
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #6 on: November 02, 2008, 08:59:07 PM »
 ;DTerima kasih byk2 kepada En Supremo atas info grill tu..

Hafiz

  • Guest
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #7 on: January 13, 2009, 12:20:16 PM »
Hai,

Saya Hafiz dari Nazha Resources Enterprise. Kami menyediakan khidmat contruction, Renovation, Interior Design dll.

Project Manager Mohd Hafiz 013-2853835
emel : nrgroup@ymail.com

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #8 on: February 04, 2009, 09:35:02 AM »
nak minta komen skit...

sesiapa yang ader pengalaman guna perkhidmatan grill oleh 2 syarikat ini..?

RNP Engineering Ventures
Kedai dia kat Sri Putra
Boss dia nama Padzil 019-2131140
kawan En Azarin ZNA..

Bengkel Besi Wazuri
Kedai dia kat Sungai Merab
Boss dia nama Khairi 012-9139537


terima kasih... ;D

Pyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #9 on: February 05, 2009, 12:17:41 PM »
nak minta komen skit...

sesiapa yang ader pengalaman guna perkhidmatan grill oleh 2 syarikat ini..?

RNP Engineering Ventures
Kedai dia kat Sri Putra
Boss dia nama Padzil 019-2131140
kawan En Azarin ZNA..

Bengkel Besi Wazuri
Kedai dia kat Sungai Merab
Boss dia nama Khairi 012-9139537


terima kasih... ;D

Wan Z,
kalau Wazuri tuh ramai yg rekomen (doq bacer kat forum)...
saya blom pege lagi...tp mungkin akan
amik khidmat Khairi ni laaa......

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #10 on: February 05, 2009, 01:28:32 PM »
nak minta komen skit...

sesiapa yang ader pengalaman guna perkhidmatan grill oleh 2 syarikat ini..?

RNP Engineering Ventures
Kedai dia kat Sri Putra
Boss dia nama Padzil 019-2131140
kawan En Azarin ZNA..

Bengkel Besi Wazuri
Kedai dia kat Sungai Merab
Boss dia nama Khairi 012-9139537


terima kasih... ;D


Wan Z,
kalau Wazuri tuh ramai yg rekomen (doq bacer kat forum)...
saya blom pege lagi...tp mungkin akan
amik khidmat Khairi ni laaa......


thanks...
semalam dah panggil dia mai ukur..
nanti sabtu pergi discuss camner.. harga cam murah gak...
nak try yang lain juga.. free quotation.. so call jer laa...  ;D

banyak baca pasal dia kat sini ler..
http://malay.cari.com.my/viewthread.php?tid=200320


Pyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #11 on: February 05, 2009, 03:43:53 PM »
nak minta komen skit...

sesiapa yang ader pengalaman guna perkhidmatan grill oleh 2 syarikat ini..?

RNP Engineering Ventures
Kedai dia kat Sri Putra
Boss dia nama Padzil 019-2131140
kawan En Azarin ZNA..

Bengkel Besi Wazuri
Kedai dia kat Sungai Merab
Boss dia nama Khairi 012-9139537


terima kasih... ;D


Wan Z,
kalau Wazuri tuh ramai yg rekomen (doq bacer kat forum)...
saya blom pege lagi...tp mungkin akan
amik khidmat Khairi ni laaa......


thanks...
semalam dah panggil dia mai ukur..
nanti sabtu pergi discuss camner.. harga cam murah gak...
nak try yang lain juga.. free quotation.. so call jer laa...  ;D

banyak baca pasal dia kat sini ler..
http://malay.cari.com.my/viewthread.php?tid=200320




hehehee...samer la pulak...rajen jgk mengusha forum saner nun.... :)

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #12 on: February 05, 2009, 05:25:38 PM »
bila terbaca yang nie horror jugak..
sampai report polis tu...
tak tau ler sejauh mana kebenaran nya...

"aku nk buat announcement..sesape yg dok kt area seri putra/bukit mahkota jgn amik FA grill..aku dh terkena..
aritu aku booking buat grill,dh lah lambat sebulan dr tempoh yg dijanjikan..pastu salah design grill,..aku suh bukak..boleh diaorg kopak2 kan diniding umah aku..nk tunjuk mengamuklh tu..aku taulh nk bukak grill tu screw je..ape kene mengene nk pecahkan dinding/tiles sume..asben aku dh mengamuk..kitaorg buat repot polis,nk claim kt tribunal..dah cancel amik diaorg,burn deposit seribu aku..yg tauke lepas tgn,bukan nk turun tgk ape yg kuli dia buat...eeeeeeeee gerammm aku"

sumber:
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=200320&extra=&page=9

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #13 on: February 07, 2009, 01:56:47 PM »
bila terbaca yang nie horror jugak..
sampai report polis tu...
tak tau ler sejauh mana kebenaran nya...

"aku nk buat announcement..sesape yg dok kt area seri putra/bukit mahkota jgn amik FA grill..aku dh terkena..
aritu aku booking buat grill,dh lah lambat sebulan dr tempoh yg dijanjikan..pastu salah design grill,..aku suh bukak..boleh diaorg kopak2 kan diniding umah aku..nk tunjuk mengamuklh tu..aku taulh nk bukak grill tu screw je..ape kene mengene nk pecahkan dinding/tiles sume..asben aku dh mengamuk..kitaorg buat repot polis,nk claim kt tribunal..dah cancel amik diaorg,burn deposit seribu aku..yg tauke lepas tgn,bukan nk turun tgk ape yg kuli dia buat...eeeeeeeee gerammm aku"

sumber:
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=200320&extra=&page=9


hantar tribunal jer wan..pi kedai dia simbah cat perghh..


Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Pasang Grill rumah
« Reply #14 on: February 17, 2009, 06:25:58 PM »
so, confirm ambik kat..

Bengkel Besi Wazuri
Kedai dia kat Sungai Merab
Boss dia nama Khairi 012-9139537

semua Wrought Iron.. kecuali tingkap belakang shj..
design guna besi besar palang melintang + bunga skit...
double lock & safety features..

total RM 3400...  ;D
kira murah nie kalau campare dgn yg lain..