Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Pendidikan => Topic started by: cikgu zue on May 16, 2012, 02:56:07 PM

Title: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: cikgu zue on May 16, 2012, 02:56:07 PM
Assalamualikum...balik dr sek td dalam pkul 2 lebih mengekori sebuah van sekolah warna kelabu rasanya van ni dr smkbsp...sampai kat simpang 4 kat sek rendah tu...walaupun lampu merah van ini dengan lajunye terus langgar lampu merah tu menghala ke arah impian putra...daripada gayanye mcm dh biasa buat le confident je driver tu....sbg seorg guru Dan juga parent walaupun sy tak mengajar di sini saya amat terkilan dengan perlakuan pemandu van tersebut yang tidak mementingkan keselamatan pelajar yang dibawanye....
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: cikgu zue on May 16, 2012, 02:59:16 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: CaptRahman on May 16, 2012, 03:28:45 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
langgar lampu isyarat pun salah gak cikgu... ;D ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: cikgu zue on May 16, 2012, 05:31:59 PM
Cikgu byk silap hr ni sbb penat melayan kerenah pelajar di hari guru ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 16, 2012, 05:40:27 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
langgar lampu isyarat pun salah gak cikgu... ;D ;D ;D

abis apa yg sebetulnya?  ::) ::)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: CaptRahman on May 16, 2012, 05:43:04 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
langgar lampu isyarat pun salah gak cikgu... ;D ;D ;D

abis apa yg sebetulnya?  ::) ::)
tak berhenti apabila lampu isyarat merah..kalau langgar, dah tumbang kena ganti pula... ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: nana_tanjung on May 16, 2012, 09:16:04 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
langgar lampu isyarat pun salah gak cikgu... ;D ;D ;D

abis apa yg sebetulnya?  ::) ::)
tak berhenti apabila lampu isyarat merah..kalau langgar, dah tumbang kena ganti pula... ;D ;D

capt cikgu zue tu ngajor matematik kot bukan bahasa melayu....:)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mud_ismail on May 16, 2012, 09:20:36 PM
Sorry typing error kat topic...lampu isyarat.
langgar lampu isyarat pun salah gak cikgu... ;D ;D ;D

abis apa yg sebetulnya?  ::) ::)

Salam Sazzz,

Dah 'abis' , cuma setakat tu je la...

Sekian.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: ags on May 16, 2012, 09:37:07 PM
td pun waktu sekolah sessi petang hampir habis, ada seorang bapa ni buat pusingan U di kawasan depan SKBSP dgn sebelah tangan memegang telefon bimbit sambil bercakap.  apa komen anda?
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: norian on May 17, 2012, 07:41:34 AM
DAN YANG PALING 'BEST'.... semalam jugak ada beberapa cikgu sekolah yang terlalu nak cepat sangatlah pun langgar lampu isyarat. dah terang2 lampu hijau untuk pelintas jalan.. terus jer. Saya rasa tu ckg2 skbsp sebab kat kereta diorang ada sticker sekolah. hai...hai...Geramnyer... abis camnelah budak2 nak ikut

Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 17, 2012, 08:38:09 AM
DAN YANG PALING 'BEST'.... semalam jugak ada beberapa cikgu sekolah yang terlalu nak cepat sangatlah pun langgar lampu isyarat. dah terang2 lampu hijau untuk pelintas jalan.. terus jer. Saya rasa tu ckg2 skbsp sebab kat kereta diorang ada sticker sekolah. hai...hai...Geramnyer... abis camnelah budak2 nak ikut



tu ler ada pepatah mengatakan, cikgu kencing berdiri, murid kencing berlari  ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 17, 2012, 09:03:19 AM
td pun waktu sekolah sessi petang hampir habis, ada seorang bapa ni buat pusingan U di kawasan depan SKBSP dgn sebelah tangan memegang telefon bimbit sambil bercakap.  apa komen anda?

dia keje stuntman kot  ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: ags on May 17, 2012, 11:52:30 AM
td pun waktu sekolah sessi petang hampir habis, ada seorang bapa ni buat pusingan U di kawasan depan SKBSP dgn sebelah tangan memegang telefon bimbit sambil bercakap.  apa komen anda?

dia keje stuntman kot  ;D ;D


haha..kalau dia keje stuntman...kalau jd apa2 kat anak dia sendiri x pe...kalau anak org lain yg kena langgar...mcm mana?
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: Tetamu PMC on May 17, 2012, 03:51:02 PM
slm..

Kadang2 ada juga ternampak dan terserempak.... Driver van sekolah tu pompuan...laju jga dia bawa van. Ada ramai pelajar dalam van tu. Van laju terlompat-lompat langgar bum kt area BSP. Hati2 drive anda membawa nyawa anak-anak yang ada ibu bapa. Bayaran tu termasuk sekali untuk menjaga anak2 pergi dan balik dari sekolah. Tanggungjawab berat. Moga dilindungi. Ameen.


Assalamualikum...balik dr sek td dalam pkul 2 lebih mengekori sebuah van sekolah warna kelabu rasanya van ni dr smkbsp...sampai kat simpang 4 kat sek rendah tu...walaupun lampu merah van ini dengan lajunye terus langgar lampu merah tu menghala ke arah impian putra...daripada gayanye mcm dh biasa buat le confident je driver tu....sbg seorg guru Dan juga parent walaupun sy tak mengajar di sini saya amat terkilan dengan perlakuan pemandu van tersebut yang tidak mementingkan keselamatan pelajar yang dibawanye....
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: daddyvw on May 17, 2012, 04:04:35 PM
semalam kan Hari Guru... maafkanlah kekhilafan beliau...  ;D ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: z1z1 on May 18, 2012, 02:59:49 PM
 ::) kecik-kecik lagi bebudak ni dah dicontohi dengan tabiat buruk pemandu berlesen ni...
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: chombi on May 18, 2012, 11:19:03 PM
Ala...... pemandu bukan van sekolah pun ada yg buat cam gitu, tapi kenapa x de sapa peduli......
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mossgenio on May 19, 2012, 07:17:01 AM
Ala...... pemandu bukan van sekolah pun ada yg buat cam gitu, tapi kenapa x de sapa peduli......
Sebelum ni pun ada dah komplen pasal pemandu lain. Siap letak no kereta lagik. Pemandu lain pun salah jugak kalau buat macam tu tapi pemandu van sekolah bawak budak sekolah dan dibayar untuk bawak bebudak tu dengan selamat. Terjadi apa-apa, ramai yg terlibat terutama bebudak sekolah tu.

Jangan kita tau salah tapi bila tengok org lain buat, kita pun nak buat. Bila kena denda/saman/tegur, kita kata pulak org tu buat tak apa, kita buat nak bising. Yg salah tu tetap salah.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: wanizakaria on May 22, 2012, 10:20:34 AM
sy pun selalu jugak nampak van taska mawaddah bawak laju betul..xtengok kanan kiri lansung..lagi satu van warna biru, bawak budaK sekolah..HARI TU SIAP NAK DILANGGAR KETA SAYA SBB BAWAK LAJU SANGAT, DEPAN RUMAH SAYA pulak tu..sabar aje lah
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: MsSpectra on May 22, 2012, 10:32:55 AM
Ala...... pemandu bukan van sekolah pun ada yg buat cam gitu, tapi kenapa x de sapa peduli......

hhhmmm..ada gak yg bertanyer gini. chombi ni pun driver van skolah gak ker?
btul kate fiesal, parents bayar pemandu van utk bwk ank2 mereka ke sekolah dn keselamatan ank2 terletak pd tangan pemandu van nih. Klu nk drift or nk tunjuk skill memandu pn..bkn dgn jenama van sekolah... ::) ::)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: z1z1 on May 23, 2012, 12:34:14 PM
Pagi tadi ada van sekalah eksiden ke?
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: MsSpectra on May 23, 2012, 12:54:11 PM
Pagi tadi ada van sekalah eksiden ke?

eksiden kat mane? dengar cite dua ari lepas adalaa, langgar or hmpir langgar murid kat sekolah agama.
Tp xtau plak cite lanjut..  ::) ::)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mossgenio on May 23, 2012, 01:39:38 PM
Dari FB SK BSP

(http://i5.photobucket.com/albums/y196/bpipit/KemalanganVan.jpg)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: der Nachbar on May 23, 2012, 02:48:24 PM
sy pun selalu jugak nampak van taska mawaddah bawak laju betul..xtengok kanan kiri lansung..lagi satu van warna biru, bawak budaK sekolah..HARI TU SIAP NAK DILANGGAR KETA SAYA SBB BAWAK LAJU SANGAT, DEPAN RUMAH SAYA pulak tu..sabar aje lah

saya setuju dgn wanizakaria...pemandu van mawaddah ni mmg bahaya. 2 kes ni dah lama berlaku tapi sbb dah ada yang poskan van ni saya tergerak nak cerita. Kes 1. pemandu van boleh park van dia kat selekoh trafik light SRK BSP...lepas tu dia turunkan semua budak2 kat selekoh tu dan budak2 tu jalan melintas jalan untuk tuju ke sekolah. kes 2. hampir nak langgar kereta saya kat selekoh seksyen 6 sambil dgn muka toya berbual di handphone.....dalam van tu ada lagi budak2 sekolah. kalau pemandu ni baca pesan saya....."ko tu makan duit orang ...orang suruh jaga bawak anak orang elok2...amanah la sikit...!"
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 23, 2012, 03:03:28 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mossgenio on May 23, 2012, 03:14:44 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 23, 2012, 03:21:47 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.

bleh wat pertanyaan sama ada van tu mmg xde permit langsung ataupun dah expired  ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mossgenio on May 23, 2012, 05:07:24 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.

bleh wat pertanyaan sama ada van tu mmg xde permit langsung ataupun dah expired  ;D

Sapa yg nak siasat?
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 23, 2012, 05:09:58 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.

bleh wat pertanyaan sama ada van tu mmg xde permit langsung ataupun dah expired  ;D

Sapa yg nak siasat?

pihak yg berminat laa esp. mak bapak. klo was-was jer baik dptkan perkhidmatan van sekolah yg dipercayai kesahihannya.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mossgenio on May 23, 2012, 05:28:18 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.

bleh wat pertanyaan sama ada van tu mmg xde permit langsung ataupun dah expired  ;D

Sapa yg nak siasat?

pihak yg berminat laa esp. mak bapak. klo was-was jer baik dptkan perkhidmatan van sekolah yg dipercayai kesahihannya.

Lagi elok yg kita 'kenal' pemandunya. Kalau ada permit tapi kita tak 'kenal' pemandu dan bawak macam 'hampeh' pun tak guna gak.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: Giemns on May 23, 2012, 05:30:05 PM
Kalau jadi macam dlm gambar ni tentu trauma anak-anak sekolah tu, (kat lampu isyarat BSP, mengikut maklumat tidak ada murid sekolah dalam van semasa kemalangan ni)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: cikgu zue on May 23, 2012, 06:22:08 PM
 Mmg Ini lah van yang saya ceritakan mggu lepas ni...yg saya nampak langgar lampu merah Dan bwk lajunye kemainnye...warna kelabu dr jauh bila dh dekat warna dark brown mcm tu...beberapa hari lepas tu pun sy sering nampak kejadian yg sama...saya dah tau no plate van ini dr hr pertama sy nampak lagi cuma taknak lah publickan pulak takut potong rezeki org pulak...tapi Apa yang dirisaukan telah berlaku jugak.. Harap ibubapa lebih mengambil berat ttg pemandu2 van yang dinaiki anak2 kita ni...mungkin sesekali kita kn follow van2 sek anak2 ni ye...Untuk mengelakkan kejadian yg lebih buruk berlaku...
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: WIN on May 23, 2012, 08:20:48 PM
OT sikit : Dalam memilih van utk anak2, saya pastikan driiver tu pangkat 'bapa' kepada anak2 saya. Biasanya yg berpangkat gini lebih matang dan tahu handle anak2 sebab mereka pun ada anak sebaya anak2 kita.  Bukan main jerkah/tengking shj bila anak2 kita mcm terhegeh2 ke van( mungkin mereka penat sgt nak jln laju2). Saya pernah nampak budak yg kena jerkah dgn driver yg muda(pangkat abang)bila mereka lambat ke van(sebab keluar lewat, penat turun tangga pun sama,..so tak larat jalan lelaju). Anak2 saya semua dibawa oleh driver 'favourite' mereka-'Uncle Syukri'. Hehehe...
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: norian on May 24, 2012, 09:16:27 AM
Semalam ada polis tunggu kat skbsp (waktu sesi petang habis)... so takdelah parking bersepah, suka2 nak buat u-turn,  dll. kira hampir semua driver2 yang tak ikut peraturan ni jadi sopan. tapi iyalah kan takkan lah ada polis baru nak jadi baik???


Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: ags on May 24, 2012, 10:15:06 AM
Semalam ada polis tunggu kat skbsp (waktu sesi petang habis)... so takdelah parking bersepah, suka2 nak buat u-turn,  dll. kira hampir semua driver2 yang tak ikut peraturan ni jadi sopan. tapi iyalah kan takkan lah ada polis baru nak jadi baik???





semlm sy lalu SKBSP nampak ada 3-4 polis kat simpang depan sekolah...bagus la kalau polis dpt pantau depan sekolah tu selalu...patutla kereta2 pun park elok2 semlm..x de la jam sgt jln depan tu.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: ayiesal on May 24, 2012, 10:15:59 AM
Semalam ada polis tunggu kat skbsp (waktu sesi petang habis)... so takdelah parking bersepah, suka2 nak buat u-turn,  dll. kira hampir semua driver2 yang tak ikut peraturan ni jadi sopan. tapi iyalah kan takkan lah ada polis baru nak jadi baik???


Polis takkan sentiasa ade kat situ. Banyak lagi jenayah/keje lain yang perlu diberi keutamaan. Saya cadangkan patut diletakkan notis "dilarang meletak kenderaan di sini" atau "dilarang membuat pusingan u" ke, dan sekali sekala abang2 polis tu dtg dan bagi saman terus. Kalau setakat halau, esok2 dia buat lagi... Kurang2 kalau dah sekali kene sama, baru la buleh beringat...
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: Tetikus Hensem on May 24, 2012, 10:39:05 AM
Kambing-kambing dan gembalanya... ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: jabbar4aiman on May 24, 2012, 11:05:53 AM
Dari FB SK BSP

(http://i5.photobucket.com/albums/y196/bpipit/KemalanganVan.jpg)
Anak saya pun cakap menda yang sama, pemandu kereta Peugeot 207 kaler merah/maroon langgar lampu isyarat.. Dia lampu merah, van lampu ijau.. Masa saya lalu kat situ pkl 12:30 tghari kereta tu masih ade kat situ, masih belum ditunda ke workshop.. nak berenti kang takut ilang sabor plak memikirkan anak kita yang ada dalam van tu..  >:(

Quote
Komen dari FB SKBSP https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150909789470789&set=a.434324320788.222258.182228500788&type=1&comment_id=6846750&offset=0&total_comments=44 (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150909789470789&set=a.434324320788.222258.182228500788&type=1&comment_id=6846750&offset=0&total_comments=44)

Siti Fatihah Abdul Rahman Anak saya yg naik van tu kata bkn salah pemandu van, tp pemandu kereta tu yg langgar lampu merah. Better check dulu sblm start menuding jari. Wallahualam
13 hours ago · Like · 2

Has Ina anak saya pun naik van yg sama...nasib anak saya takde ape ape...cuma benjol sikit dekat kepala dengan lebam sikit dekat kaki..saya pun dimaklumkan perkara yang serupa dengan siti fatihah pemandu kereta yang langgar lampu isyarat...
        2 hours ago · Like
        
Marhaini Abdul Ghani Salam, saya lalu disitu masa kejadian, budak2 masih diluar van tunggu untuk transfer van. kereta masih ditengah2 lagi. kesan impak kereta rasanya macam kereta tu laju sikit. Saya rasa salah satu dari van or kereta mesti langgar lampu merah, rasanya lah, tapi tak tahu sapa. Kat traffic light di situ kalau tuan/puan perhatikan, akan ada orang yang langgar traffic light merah dari semua arah, may be setiap hari terutama di waktu bukan puncak, contohnya 10-12tgh, 2-5 ptg.
        about an hour ago · Like
      
Aida Abdullah Anak saya salah seorang mangsa dlm van tu.. ms msg kluar kt FB ni.. saya sendiri tak tau sampai la pihak transit informkan. berderau darah.. rase nak terbang blk.. Alhamdullilah anak2 dalam van semua selamat.. cume mrk agak trauma.. takut.. dan aper yg diberitau oleh anak2 dlm van tu.. bkn salah van sekolah.. tapi sikap pemandu kereta MERAH yg melanggar lampu isyarat! En. Zam driver kpd van tlh pn mmbunyikan "HON" byk kali .. wallahualam.. Insya Allah, kami dah cube mengingatkan van sek tersebut.. Keselamatan anak2 dlm van tu penting.. tak perlu laa nk memecut sgt..
        about an hour ago · Like
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: sazzahan on May 24, 2012, 01:05:33 PM
Aduan kepada LPKP = 1-800-88-9600 atau SMS taip LPKP Aduan <aduan anda> dan hantar ke 15888

Kalau van pun takder permit, lapor LPKP pun takleh buat apa.

bleh wat pertanyaan sama ada van tu mmg xde permit langsung ataupun dah expired  ;D

Sapa yg nak siasat?

pihak yg berminat laa esp. mak bapak. klo was-was jer baik dptkan perkhidmatan van sekolah yg dipercayai kesahihannya.

Lagi elok yg kita 'kenal' pemandunya. Kalau ada permit tapi kita tak 'kenal' pemandu dan bawak macam 'hampeh' pun tak guna gak.

yerla. klo xde permit jd apa2 mak bapak jgk yg bertanggungjawab kan.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: silvershadow on May 24, 2012, 03:42:14 PM
Jadi, thread ni kena ubah tajuk lain, bukan van sekolah langgar isyarat, "Kereta Peugot Merah Langgar Lampu Isyarat"  :)
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: ags on July 10, 2012, 03:06:29 PM
Saya ingin highlight di sini..dah beberapa kali saya nampak driver (berbangsa India) van sekolah bernombor WMY 6814 (Sri Supa) memandu dalam keadaan berbahaya.  Van dipandu laju dan pemandu sering dilihat memandu sebelah tangan..sambil bercakap menggunakan telefon bimbit.  Kesian saya lihat anak2 di dalamnya yang kebanyakannya kanak2 tadika, terhoyong hayang dibuatnya...sambil nak keluar simpang pun dia berbual kat telefon lagi.  Takut saya tengok..and kesian pd kanak2 dlm tu.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: WIN on July 10, 2012, 04:30:17 PM
Ya betul. Van sri supa tu tak pernah saya jumpa dipandu dlm keadaan biasa...asyik dipandu laju je.  Driver van takde gaya memandu van sekolah.  Tp mcm gaya pandu van kilang. Parents yg anak2nya naik van tersebut, sila buka mata...

Saya ingin highlight di sini..dah beberapa kali saya nampak driver (berbangsa India) van sekolah bernombor WMY 6814 (Sri Supa) memandu dalam keadaan berbahaya.  Van dipandu laju dan pemandu sering dilihat memandu sebelah tangan..sambil bercakap menggunakan telefon bimbit.  Kesian saya lihat anak2 di dalamnya yang kebanyakannya kanak2 tadika, terhoyong hayang dibuatnya...sambil nak keluar simpang pun dia berbual kat telefon lagi.  Takut saya tengok..and kesian pd kanak2 dlm tu.
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: my on July 10, 2012, 04:47:21 PM
Ya betul. Van sri supa tu tak pernah saya jumpa dipandu dlm keadaan biasa...asyik dipandu laju je.  Driver van takde gaya memandu van sekolah.  Tp mcm gaya pandu van kilang. Parents yg anak2nya naik van tersebut, sila buka mata...

Saya ingin highlight di sini..dah beberapa kali saya nampak driver (berbangsa India) van sekolah bernombor WMY 6814 (Sri Supa) memandu dalam keadaan berbahaya.  Van dipandu laju dan pemandu sering dilihat memandu sebelah tangan..sambil bercakap menggunakan telefon bimbit.  Kesian saya lihat anak2 di dalamnya yang kebanyakannya kanak2 tadika, terhoyong hayang dibuatnya...sambil nak keluar simpang pun dia berbual kat telefon lagi.  Takut saya tengok..and kesian pd kanak2 dlm tu.

harap ado pihak2 yg buleh amik tindakan....dulu anak den naik van ni..tp skrg tak lagi....sian anak2 kito yg tak tau apo2 .... ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: Peugeot on August 03, 2012, 01:01:23 PM
Tadi ada parents bertekak kat depan sekolah tu.

Entahlah pasal apa...
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: daisypink on September 21, 2012, 10:36:00 AM
Assalam,saya nk tumpang lalu,memang ada kejadian berlaku seperti diwar warkan diatas,cuma..tidak semua pemandu van sekolah yang halal dn haram melakukan begitu.
diharap kepada kita semua disini tidak menabur pasir dalam periuk nasi mereka yg ikhlas mencari rezeki....jangan hanya dengan fitnah yang tidak ada kesahihan ramai yg termakan kata...
saya tidak menyebelahi  memana pihak,cuma jangan jadikan medan maya ini sebagai tempat mempromote kn diri sendiri,,wal hal owner van sendiri yang memburukn orang lain...hormati lah hak mereka...ramai pemandu van di luar sana yg betul2 ikhlas tanpa kita ketahui...
kepada semua parent yg menggunakan servis van ini amatilah dengan betul2 apa yg dikhabarkn disini adakah benar sahih? kerana  tidak dijangka musang berbulu ayam....wslm..
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: mancis on September 21, 2012, 11:10:11 AM
agaknya budak2 ni kene denda kot kalau sampai lambat, tu yg van pun kene tekan minyak...  :-\
Title: Re: Van sekolah langgar lampu insyarat.
Post by: Peugeot on October 01, 2012, 02:55:32 PM
Alah jangan cakap van sekolah saja..kereta pun sama...

Macam pagi tadi Honda kaler silver W** 1811 selamba aje jalan eventho lampu still merah.

Kenapa? Teruk sangat ker menunggu lampu merah eventho takde budak dah nak lintas?