Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bangi Avenue => Topic started by: mancis on September 06, 2012, 12:30:56 PM

Title: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 06, 2012, 12:30:56 PM
Hidup berjiran, bila jiran tengah renovate atau pun tengah buat construction, sure ada tempias nya pada jiran lama yg dah menetap kat sini... kejiranan terbaru kita, Bangi Avenue, dekat seberang jambatan baru yg tengah construction tu...

adat lah, tengah construction akan ada lah kesan tanah dan lori keluar masuk.... cuma harapnya nanti, bila dah siap, makin meriah lah kejiranan Putra Mahkota ni :)

http://www.matjoe.com/2012/08/bangi-avenue-by-trans-loyal-development.html (http://www.matjoe.com/2012/08/bangi-avenue-by-trans-loyal-development.html)


Monday, August 13, 2012
Bangi Avenue by Trans Loyal Development

Thanks Zhirhan.com for initial info on Bangi Avenue by Trans Loyal Development SDN BHD, which make me want to know more about the development. I've call the sales office and ask them to send me the copy of the brochure via mail. What attract me is the price stated is about 360k (bumi price), it's somehow a reasonable price for double storey terrace in 2012.

Without further writing, i guess, i just share the brochure in this blog which contain all the related information on this project. Please click on the picture for full size. By the way, i'm inquiring this project on behalf of my colleague, who still  in search for a property for his own stay

(http://3.bp.blogspot.com/-Gb0culrKxpI/UCiuyXd_XGI/AAAAAAAAFVs/L925BzPev_s/s400/Bangi+Avenue+00.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-DvSxcLmewVM/UCiuzSrn2dI/AAAAAAAAFV0/cUyxAZ1Sz1g/s400/Bangi+Avenue+01.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-IMitRnVgRKc/UCiu0b_MnlI/AAAAAAAAFV8/2EDxKMdzYTE/s400/Bangi+Avenue+02.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-r5XkUYs8abg/UCiu1OzolbI/AAAAAAAAFWE/DVpjvT5HSng/s400/Bangi+Avenue+03.jpg)

How come Bangi Avenue at Kajang? It's Bangi, then Bangi'lah'
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: qwerty on September 20, 2012, 02:24:02 PM
ada sape2 beli rumah di sini? macam berminat nak beli..rasa2 ada potensi tak kawasan ni?boleh setanding bandar seri putera/bukit mahkota? 8)
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: Kancil perak on September 20, 2012, 03:05:38 PM
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: sang_karibut on September 20, 2012, 10:31:48 PM
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 21, 2012, 08:57:46 AM
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota

kalau ikut sequence, sk bdr seri putra >> sm bdr seri putra >> sk bukit mahkota >> patutnya satu lagi sm dekat bukit mahkota...

kalau tidak sm bsp akan jadi SBT... sekolah berkepadatan tinggi :)
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: MsSpectra on September 21, 2012, 10:38:30 AM
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota

kalau ikut sequence, sk bdr seri putra >> sm bdr seri putra >> sk bukit mahkota >> patutnya satu lagi sm dekat bukit mahkota...

kalau tidak sm bsp akan jadi SBT... sekolah berkepadatan tinggi :)

masa beli rumah kt BBM dulu, dlm plan mmg ada nmpk bgnn SM..
maybe nk siap kan dulu SK baru mohon SM kot.
Jgn nti pendaftaraan Form 1 di SMBSP di tolak plak mcm yg terjadi di SKBSP.
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: sbj_s5 on September 23, 2012, 07:46:42 AM
Kalu boli rumah kek sini, boleh jalan kaki yo gi opis den... engin keto tak sompek paneh dah pun sampai opis..

kalu boli rumah kek sini, den boleh sarapan di rumah, makan tonghari di rumah, minum potang dirumah... sudahnyo ngulor yo kek rumah...hehehe!!

Ado ko sesapo boli rumah disini?
Agak2 la kalu rego rumah sini buleh ko naik lai sampai RM500K, kot lah nak buek investsment!!!!
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 23, 2012, 10:54:16 AM
kira harga rumah yg taman ni lagi murah dari bsp, luas boleh tahan... naik sampai 500k tu den tk berani nak jamin la tapinya...
yg baguihnya developer jambatan baru... senang pi keluar tol, senang jugak org PM nak pi komuter...

sapo2 yg nak ngulor tu pun sonang, ehehe...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: qwerty on September 25, 2012, 03:52:36 PM
nasib baik sempat angkat 1 unit...skrg semua dah sold out...next phase akan bermula awal tahun depan dan harga naik sikit 400ribu lebih
harap2 semuanya berjalan lancar
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 26, 2012, 01:48:18 PM
Cepat betul naik harga rumah sekarang, 10% tiap2 tahun... kalah increment gaji ni.... ish ish ish...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: carlamms on September 26, 2012, 02:49:09 PM
dah try call dev ni kemarin, mmg semua 457 unit sold out.. O_o

psl harge rumah lak, mmg confirm lps 2 thn bleh naik rm500k++.. contoh, laman indah, bsp klu x silap 2 thn lps harge beli rm380k, skrg try cek kat mudah..dah rm525k..
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 26, 2012, 11:14:34 PM
sold out....  8) meriah laa kawasan kita ni nanti....

hmm... ada can ke tol plus nak tambah kaunter tol?
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: M A T R I X on September 27, 2012, 04:06:08 AM
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: akula on September 27, 2012, 09:37:59 AM
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D

lepas nie boleh minta MRT sambung lagi dari kajang turun ke putra mahkota... sepang.. pusing  ke shah alam.. sambung semula ke kl... buat lingkaran besar MRT mcm kat japan...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: nana_tanjung on September 27, 2012, 09:51:32 AM
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D

lepas nie boleh minta MRT sambung lagi dari kajang turun ke putra mahkota... sepang.. pusing  ke shah alam.. sambung semula ke kl... buat lingkaran besar MRT mcm kat japan...

setuju bebenor...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: qwerty on September 27, 2012, 12:47:39 PM
rasanya kalau semua penduduk kawasan tu exit dekat putra mahkota jer...pasti akan sesak nanti tol tu..bila mah sing akan start buat exit southville city tu?
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: WIN on September 27, 2012, 01:18:11 PM
Lama kelamaan dah tak adalah lg kabus nipis bila hujan subuh kay sini...jom tanam pokok banyak2 keliling rumah?!
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: qwerty on September 28, 2012, 11:26:58 AM
diberitahu developer yg kaw. ni akan jadi gated dgn tembok sekeliling seluruh kawasan rumah..1st yr developer tolong jagakan security monthly byr rm50..tp lepas tu dia serahkan kt penduduk..
rasanya persatuan penduduk setuju tak untuk letak security dgn gated ni?klu kt bsp dgn bm mcamana?
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on September 29, 2012, 12:39:37 PM
mungkin guarded... kalau gated patutnya time dalam S&P dah tulis.... sebab nak buat gate sendiri biasanya mahal, dan bukan senang nak dapat persetujuan semua...

untuk guarded, biasa boleh diusahakan, harga pun ok, tak lah mahal sangat...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on October 06, 2012, 03:12:22 AM
Mungkin ramai yg tertatnya2 berapa besar perumahan baru yg berjiran di putra mahkota ni... ternampak gambar bawah ni dekat internet, besar juga developmentnya... panjangnya sampai bersebelahan degan komuter bangi...

(http://3.bp.blogspot.com/-SGdfycu7sSo/UEYFYgESnyI/AAAAAAAAAcY/gwndeRO1E7M/s1600/BA2.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/-dhO6wqDiXHg/UEYFMkC5pEI/AAAAAAAAAcQ/QZHniWH_yjM/s1600/BA1.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-LaznCmnERNQ/UEYF2nLCm6I/AAAAAAAAAcg/swufPdRyS9g/s1600/BA3.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-c291Y4ZdLdo/UEYGDlP6pRI/AAAAAAAAAco/8aWH2K6hxwQ/s1600/BA4.JPG)
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: Kancil perak on October 07, 2012, 05:19:13 PM
besar betul...lg 3 tahun sesak kat tol...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: qwerty on October 19, 2012, 05:00:25 PM
Dekat S&P ada tulis..kawasan ni keliling tembok batu & gated.
Dengar cerita developer tgh usaha nak tarik aeon jusco masuk kawasan ni.
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: aseela on October 22, 2012, 03:17:58 PM
bersyukur jadi antara penduduk awal di BSP... :) ... selamat datang pada kejiranan baru...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mossgenio on January 02, 2013, 10:19:55 AM
Tak lama lagi rumah teres BSP boleh jual harga 1juta. Sekarang ni pun transaction 500k dah ada untuk intermediate.

Pasal Jusco tu..... Bagus jugak. Tak dekat sangat tapi tak jauh.
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: noprob on January 02, 2013, 06:34:58 PM
dengar citer semua unit dh sold ..
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: puteri_salju on March 25, 2014, 11:03:41 AM
cantik
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: OffshoreMan on March 25, 2014, 10:12:39 PM
Siapa ada someone orang dalam Bangi Avenue boleh tolong tanya soalan ini...

Latest Phase ada Bailout... cuba check nama2 yg invited utk bailout, u will be surprised dgn statisticnya ...

Selamat datang jiran baru...
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on March 26, 2014, 08:46:28 AM
Yang tiga tingkat tu ke?
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: epis6666 on June 04, 2014, 09:46:46 AM
dengar kata dekat bangi avenue ni akan ada shopping mall...betul ke?...

Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: wanzizou on June 05, 2014, 04:41:58 PM
bailed out tu apa maksud nya..??
Title: Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
Post by: mancis on June 07, 2014, 10:21:15 PM
Hari tu pergi banyak lagi rumah 3 tingkat ni... harga boleh tahan 500k plus untuk unit tengah, dekat dekat 600k utk end lot... macam banyak lagi unit yg ada...

bailout tu adik balloting kot, typo pakai handphone tu... hehe...