Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Pemaju & Hartanah => Topic started by: sbj_s5 on September 25, 2012, 01:24:53 PM

Title: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: sbj_s5 on September 25, 2012, 01:24:53 PM
Dengar ura-ura bahawasanya UKM akan membina HUKM cum fakulti perubatan di ladangnya di Bangi Lama.  HUKM di Cheras akan menjadi hospital komersial sepenuhnya.  Semua pelajar fakulti perubatan nanti akan ditempatkan di sini.  Walau bagaimanapun, bukan dalam masa yang terdekat sebab masih dalam proses perancangan dan budget. 

Dengan Bangi Avenue pun dah mula pembinaannya, maka bertambah sibuklah Bangi Lama nanti.
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: nana_tanjung on September 25, 2012, 05:08:09 PM
dah kono tukar namo tue, tak leh pakai namo BANGI LAMO...:)
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: mossgenio on September 25, 2012, 06:26:54 PM
Makanya.... akan laku macam goreng pisang panas la Bangi Avenue. Khabar angin macam ni memang diminati pelabur hartanah. Pelancaran baru Bukit Mahkota pun mesti top.

P/S: Sapa yg rasa nak jual rumah tu, baik hold dulu. Sapa yg rasa nak beli tu.... segerakanlah.  :D
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: mancis on September 26, 2012, 02:04:28 PM
first time dengar cerita ni... tapi nampak macam hutan simpan dekat tepi UKM tu banyak lagi je, mungkin dalam planning stage lagi ni...
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: M A T R I X on September 27, 2012, 04:14:37 AM
rasanya masa tgk masterplan Bangi Avenue tu nampak macam ada kolej kejururawatan atau kolej je saya pun tak ingat... tapi yang pasti ada akan ada jalan baru dari corner 90O Jalan Bangi Lama ke Semenyih tu yang terus ke UKM betul2 depan kolej tu....
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: sbj_s5 on October 05, 2012, 09:21:47 AM
Yang saya berani cakap ni sebab dengar sendiri dari orang UKM (bahagian pembangunan ke apa tu..) dan staff saya dah tengok master plan semasa mereka masuk kat ladang UKM tu..
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: mancis on October 05, 2012, 02:16:03 PM
Yang saya berani cakap ni sebab dengar sendiri dari orang UKM (bahagian pembangunan ke apa tu..) dan staff saya dah tengok master plan semasa mereka masuk kat ladang UKM tu..

Alhamdulillah kalau macam tu, clear sikit area ladang bangi tu, jalan pun agaknya dibuka juga... senang nak keluar masuk ikut jalan belakang tu :)
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: Kancil perak on October 05, 2012, 08:24:53 PM
dah kono tukar namo tue, tak leh pakai namo BANGI LAMO...:)

tak perlulah tukar nama.tu sejarah...biar orang tau mana penempatan terawal kat bangi.ni upgrade sikit tukar nama.upgrade sikit tukar nama....
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: hanee on June 28, 2013, 04:54:20 PM
tanah ukm ni betul2 kat simpang masuk sk bangi kan? kalo betul la nak bina hosp dekat situ... mmg kebaboommm la development area umah kita ni...  ;D
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: sazzahan on July 11, 2013, 03:19:53 PM
bertambah jem laa traffic light simpang 3 tu huhuhu
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: MatPancing on July 11, 2013, 10:34:50 PM
jem utk sementara jer. dah siap bypass dr bangi ke ukm kurang la jemnya
Title: Re: Tapak Cadangan HUKM aka Fakulti perubatan UKM
Post by: aseela on February 03, 2014, 01:50:53 PM
dah kono tukar namo tue, tak leh pakai namo BANGI LAMO...:)

tak perlulah tukar nama.tu sejarah...biar orang tau mana penempatan terawal kat bangi.ni upgrade sikit tukar nama.upgrade sikit tukar nama....

tak salah kalau Bangi Lama, gunakan nama Bangi sahaja....sbb dah ada Bandar Baru Bangi....nama Bangi lebih commercial tanpa perkataan "Lama" :)