Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Komuniti Putra Mahkota => Bangi Avenue => Topic started by: bro_fiz on December 14, 2014, 03:21:31 AM

Title: Shopping mall dan theme park
Post by: bro_fiz on December 14, 2014, 03:21:31 AM
saya diberitahu sedang dibina shopping mall dan theme park di bangi avenue, ada yang boleh kongsi maklumat? tengah hari tadi masa lalu rasa2 dah nampak dah rupa pagar theme park tu (rupa macam tembok castle tu la kot?)
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: azlic on December 14, 2014, 08:51:55 AM
Kalu ikut perancangan developer Trans Loyal akan ada 10 acres water theme park di Bangi Avenue.

" Bangi Avenue New township It's 450+ acres FREEHOLD project with 1k++ landed houses, It's also a complete development with hypermarket, shophouses,commercial business park, complex, schools , Boutique Hotel,Sport Arena ,F & B,Bouquet ,Apartments, private college ,water theme park n etc.
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: azlic on December 14, 2014, 09:05:37 AM
Overview pembangunan di area bangi boleh click disni http://wikimapia.org/#lang=en&lat=2.892124&lon=101.788244&z=15&m=b (http://wikimapia.org/#lang=en&lat=2.892124&lon=101.788244&z=15&m=b)
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: epis6666 on December 15, 2014, 09:31:42 AM
ada water theme park di bangi avenue menurut penduduk Bangi Avenue...di tempat yang nampak macam 'Castle'....satu lagi ada Pasar Besar CS berhadapan dengan theme park berkenaan...

menurut sumber daripada Transloyal ada cadangan untuk membina Aeon (Jusco) antara phase 2 dan phase 3...tapi setakat ni belum ada sebarang perkembangan mengenai status pembinaan tempat berkenaan...setakat ni tempat tu nampak masih rata...

Kalau ada sebarang info terbaru bolehlah share disini...
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: sang_karibut on December 15, 2014, 10:38:41 AM
makin meriahlah nanti kawasan BSP,BBM,TIP dan Bangi Avenue.....
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: bro_fiz on December 15, 2014, 11:19:44 AM
hebat. tempias pembangunan dah sampai sini dah, takla di lembah kelang aja.
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: epis6666 on December 15, 2014, 12:35:41 PM
Tengok shoplot di Bangi Avenue Phase 1 hampir siap...McD tunggu hari je nak buka...


Boleh menumpang Bandar Puteri Bangi je dengan Bangi Avenue untuk buat shopping complex buat masa ni...
Dekat seri Putra ada tanah reserve untuk shopping complex...tapi sampai sekarang belum ada sebarang development...
Berhampiran dengan Legundi...

payah juga kalau nak beli barang perlu pergi ke bangi dengan Nilai...
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: azlic on December 15, 2014, 12:50:55 PM
Lagi havoc la kat tol pagi2 kalu pihak PLUS tak buat apa2 perubahan.. Sekarang pun dah bersesak.
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: sang_karibut on December 15, 2014, 12:57:47 PM
Tengok shoplot di Bangi Avenue Phase 1 hampir siap...McD tunggu hari je nak buka...


Boleh menumpang Bandar Puteri Bangi je dengan Bangi Avenue untuk buat shopping complex buat masa ni...
Dekat seri Putra ada tanah reserve untuk shopping complex...tapi sampai sekarang belum ada sebarang development...
Berhampiran dengan Legundi...

payah juga kalau nak beli barang perlu pergi ke bangi dengan Nilai...


speedmart rasayer yang dah dibuka kat shop lot tu

kat BSP ni x yah la kot shopping complex nyer(sekadar pandangan)...skang ni nak balik ker rumah sendiri pun jammed kat simpang masuk terutama kat depan thaqwa tu...
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: SentrOk on December 15, 2014, 03:09:40 PM
Saya pon berpandangan macam tu hehe .. Kalau dah semua bandar nak ada shopping complex.. saya harap kat Seri Putra ni tak payah dah la.. Semakin sesak dah jadinya nanti..
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: rahman on February 17, 2015, 06:41:54 PM
nyam2.. bila nk buat ni
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: mancis on May 12, 2015, 10:10:47 PM
(https://scontent-kul.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11234985_897802083620144_9009783944820996504_o.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/11187792_897802046953481_7162358346395878729_o.jpg)
Title: Re: Shopping mall dan theme park
Post by: mancis on May 12, 2015, 10:15:46 PM
credit kepada saudara yg mengambil gambar tersebut.... dah nak siap dah theme park ni... bangi wonderland kalau tak salah....
Title: Shopping mall dan theme park
Post by: Gregnqcf on October 06, 2017, 12:22:16 AM
In my opinion you are not right. Write to me in PM, we will communicate.