Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Isu Umum Putra Mahkota => Pertubuhan, Persatuan & Kelab => Kelab Sukan Bukit Mahkota ??? => Topic started by: OffshoreMan on July 15, 2008, 11:40:41 AM

Title: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: OffshoreMan on July 15, 2008, 11:40:41 AM
Post ini sebagai inisiasi penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota.  Secara peribadi saya merasakan Kelab ini perlu untuk menguruskan aktiviti Sukan & Rekreasi setempat di Bandar Bukit Mahkota. 

Aktiviti Yang boleh diuruskan.
1. Segala penganjuran & aktiviti sukan.
2. Segala penganjuran & aktiviti rekreasi, spt senam robik depan club house, car booth sale ke, pengurusan bersama dengan kelab lain..
3. Kelas belajar berenang di Club House.
4. Sebahagian dari pengurusan Club House.
5. Initiasi pembersihan kawasan kedai & iklan haram (Iklan Putra Mahkota.com jgn buang... he he he)
6. Outing Photography...
7. Majlis suaikenal Makan makan & BBQ or even Pot Luck
8. Acara berjalan & mengenali sekitar Bukit Mahkota
9. Mengadakan sebarang kelas/talk/ceramah/seminar di CLUB HOUSE... cth, saya mungkin boleh bagi free talk about making money with google adsense.. he he... OTAI photography boleh buat free talk jugak... Ceramah keselamatan pun boleh, oleh bomba ke , polis ke...
10. Mari mewarna bersama anak anak...
11. Kelas Memasak utk suri  (ini kan rekreasi)...

So... siapa yang ada pengalaman menubuhkan persatuan or club, boleh le tolong initiate di sini...

Note : saya jadi pengikut je lah...
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Iz on December 26, 2008, 10:35:38 AM
Saya setuju....tp jd pengikut bole lorrr.... ;)
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: wmn961 on January 15, 2009, 03:25:21 PM
Di sini saya ingin mencadangkan en putramahkota_bangi bagi memulakan usaha murni penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota. Aku dapat rasakan beliau seorg yg berwibawa. Aku akan masuk rumah dalam tahun nie. Harap2 dah ada Kelab nie sbb aku mmg suka aktiviti2 kemasyarakatan. Jumpa dan dapat kenal ramai kekawan. Walaupun aku masih muda, seronok dapat berkawan ngan org yg lebih senior. Byk ilmu boleh dapat. Tunggu kehadiran aku..... ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on January 15, 2009, 05:09:17 PM

ramai org lain lagi yg boleh buat.. saya jadi ahli.  ;D

Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Pn.liza on January 15, 2009, 10:10:31 PM

saya sokong 100% cadangan ni..moga jadi kenyataan,banyak faedah bersama yg kita dapat kalau kita bersatu.
semua orang nak jadi pengikut..sape nak jadi kepala?
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: kedainasfa on March 18, 2009, 11:00:58 PM
salam

sy stuju ngan penubuhan kelab ni.bleh la sy join nnt ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: F4iring on March 19, 2009, 12:29:28 PM
saya sokong ajer.....
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: wanmazwan on May 04, 2009, 05:33:29 PM
saya pung sokong gak.

nak join.

saya masuk umah 9 mei 2009.
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Jundullah_232 on August 27, 2009, 01:21:07 PM
Bagus2..
kene ade kertas kerja nie... bagile sesape yg biasa buat ;D
kita dah ade Klinik Bola Sepak, Silat apa kata kita tambah aktiviti..
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: fit3 on February 13, 2010, 11:30:15 PM
ape crite ngan penubuhan kelab sukan & rekreasi bukit mahkota ni... ade sape2 bleh maklum..
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: nando on February 14, 2010, 11:07:21 AM
Bagus2..
kene ade kertas kerja nie... bagile sesape yg biasa buat ;D
kita dah ade Klinik Bola Sepak, Silat apa kata kita tambah aktiviti..

klinik bolasepak? kat mana tu
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: BM_413/22 on August 23, 2010, 01:11:22 PM
Salam semua,

Saya setuju dengan idea tu. Kena ade perjumpaan dulu dan berbincang secara serius kalo nak buat kelab kan..
En Putramahkota lead dulu buat sementara then bila kite dah berbincang sebulat suara memilih seseorg tu kena amik tanggungjawab tu kan..

So adalah betul kite berjumpe dulu..ape kate korg??
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Suffian on February 16, 2011, 03:07:03 PM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun nak bincang pun tak per... janji ada progress.
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: BM_413/22 on February 28, 2011, 12:56:09 PM
Salam,

Ada progress ke??
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on March 29, 2011, 04:42:11 PM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun  nak bincang pun tak per... janji ada progress.

..dah dapat sorang yg sanggup hulur tengkok jadi pengerusi penaja..
so.. insyaallah. .
mesyuarat pertama JK penaja akan bermasyuarat pada mlm jumaat ini di Kabin Pejabat Persatuan Penduduk Seksyen 2.



Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on March 29, 2011, 04:44:45 PM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun  nak bincang pun tak per... janji ada progress.

..dah dapat sorang yg sanggup hulur tengkok jadi pengerusi penaja..
so.. insyaallah. .
mesyuarat pertama JK penaja akan bermasyuarat pada mlm jumaat ini di Kabin Pejabat Persatuan Penduduk Seksyen 2.

huh...dalam senyap jer... ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on March 29, 2011, 04:48:02 PM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun  nak bincang pun tak per... janji ada progress.

..dah dapat sorang yg sanggup hulur tengkok jadi pengerusi penaja..
so.. insyaallah. .
mesyuarat pertama JK penaja akan bermasyuarat pada mlm jumaat ini di Kabin Pejabat Persatuan Penduduk Seksyen 2.

huh...dalam senyap jer... ;D

dah tiga tahun bro .. >> Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
« on: July 15, 2008, 11:40:41 AM »
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on March 29, 2011, 05:07:46 PM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun  nak bincang pun tak per... janji ada progress.

..dah dapat sorang yg sanggup hulur tengkok jadi pengerusi penaja..
so.. insyaallah. .
mesyuarat pertama JK penaja akan bermasyuarat pada mlm jumaat ini di Kabin Pejabat Persatuan Penduduk Seksyen 2.

huh...dalam senyap jer... ;D

dah tiga tahun bro .. >> Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
« on: July 15, 2008, 11:40:41 AM »

siapa pegang jawatan pengerusi ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: MsSpectra on March 29, 2011, 06:56:00 PM
1 undi untuk TLD...  :o :o :o        ;D ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on March 30, 2011, 09:44:00 AM
1 undi untuk TLD...  :o :o :o        ;D ;D

undi ditolak...kawan bukan org sek 2 & 3 ...belah sana je .... ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Norfeal1980 on March 30, 2011, 01:19:42 PM
1 undi utk PMB  ;D ;D ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on March 30, 2011, 02:57:08 PM
1 undi utk PMB  ;D ;D ;D

Like
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Maya Rabian on April 09, 2011, 03:42:42 PM
Salam,

Saya baru bercadang utk menubuhkan kelab @ kelas Badminton untuk kategori dibawah umur 12 tahun. Untuk permulaan saya cuma memerlukan 6 orang murid sahaja. Sedang mencari trainer ~ dah jumpa satu, ex BAM player dari Rawang, tgh dalam proses perbincangan mencari venue yg sesuai utk kelas tersebut. Memandangkan anak saya meminati sukan tersebut jadi, saya berhajat utk menubuhkan coaching clinic secara serius.

Diharapkan mendapat sambutan. :)


Salam.
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Maya Rabian on April 09, 2011, 03:46:26 PM
Salam,

Saya baru bercadang utk menubuhkan kelab @ kelas Badminton untuk kategori dibawah umur 12 tahun. Untuk permulaan saya cuma memerlukan 6 orang murid sahaja. Sedang mencari trainer ~ dah jumpa satu, ex BAM player dari Rawang, tgh dalam proses perbincangan mencari venue yg sesuai utk kelas tersebut. Memandangkan anak saya meminati sukan tersebut jadi, saya berhajat utk menubuhkan coaching clinic secara serius.

Diharapkan mendapat sambutan. :)


Salam.
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on April 11, 2011, 11:13:01 AM
apa kisah mesyuarat lepas...cer.. chiter cer.. chiter ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on April 11, 2011, 11:42:58 AM
apa kisah mesyuarat lepas...cer.. chiter cer.. chiter ;D

..biasalah, mau masa lagi 3 tahun la  ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on April 11, 2011, 12:48:01 PM
apa kisah mesyuarat lepas...cer.. chiter cer.. chiter ;D

..biasalah, mau masa lagi 3 tahun la  ;D

sembang kosong sudah :D :D :D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Norfeal1980 on April 11, 2011, 01:13:10 PM
Hangat2 tahi ayam jer  ;D ;D ;D
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: amran on April 11, 2011, 02:27:40 PM
Biasanya kelab sukan yang aktif seperti kelab bermotor.. selalu ada konvoi... kadang kala sampai luar negara (Thailand)?????/
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: Wazzatldmuchampions on April 11, 2011, 03:02:08 PM
Biasanya kelab sukan yang aktif seperti kelab bermotor.. selalu ada konvoi... kadang kala sampai luar negara (Thailand)?????/

tengok jugak motor bro...kalau setakat LC nak sampai thai...mau jadi c70 tiba sana.... ;) ;)
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on May 17, 2017, 11:34:20 AM
BUMP...
Rasanya idea yang baik... tak apa ambik masa dua tiga tahun  nak bincang pun tak per... janji ada progress.

..dah dapat sorang yg sanggup hulur tengkok jadi pengerusi penaja..
so.. insyaallah. .
mesyuarat pertama JK penaja akan bermasyuarat pada mlm jumaat ini di Kabin Pejabat Persatuan Penduduk Seksyen 2.

huh...dalam senyap jer... ;D

dah tiga tahun bro .. >> Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
« on: July 15, 2008, 11:40:41 AM »

Hari ni  17 Mei 2017 ..
Title: Re: Aspirasi Penubuhan Kelab Sukan & Rekreasi Bukit Mahkota
Post by: putramahkota_bangi on August 20, 2018, 12:11:48 PM
salam semua

hari ini .  ke arah penubuhan KSR BBM