Author Topic: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)  (Read 16442 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Ucapan terima kasih kepada semua yang mengiklankan produk & Perkhidmatan anda di sini.  Anda tidak akan rugi sekiranya menggunakan Putra-Mahkota.com medium marketing anda.  Percaya atau tidak, untuk certain keywords, Putra-Mahkota.com adalah di tempat pertama di google.  Pertambahan pelawat juga amat memberangsangkan malahan penggunaan bandwidth juga hampir "MengKeringkan" account Webmaster  ;D .  Buat masa ini, pengiklanan adalah PERCUMA. 

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

  • Jangan post lebih dari 3 Gambar
  • Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
  • Letakkan post anda di kategori yang betul.
  • Produk mestilah HALAL
  • Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
  • Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)

Note : ahli forum di jemput utk menambah syarat di atas.


Sekiranya anda GAGAL mematuhi peraturan MUDAH di atas :

  • Iklan anda akan di delete.
  • Account anda mungkin akan terus di delete.  (Lebih mudah utk Admin kerana once Account deleted, semua posting anda terus di delete automatically.  Efficient utk kes yg multiple posting)

Nota Tambahan.

  • Sesiapa saja boleh mengiklan, asalkan produk/perkhidmatan anda boleh sampai ke Putra-Mahkota
« Last Edit: December 01, 2009, 07:48:56 AM by Sulaiman Sabur »

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Tuan Moderator,

Mungkin ada kawan2 yg ingin mengatahui samada hanya warga PMC boleh mengiklankan produk mereka di forum ini Atau sesiapa sahaja yg bukan warga PMC pun boleh berbuat begitu?

Terima kasih tuan.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Buat masa ini ianya terbuka utk semua orang dgn syarat produk berkenaan boleh disampaikan kepada penduduk putra mahkota.

nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
terima kasih atas perkhidmatan iklan dari admin putra-mahkota,en sulaiman

berikut senarai top search dari blog saya
- www.mrorchidbangi.com,  jualan gudang perabot 2009,  perabut dipasaran,  www.putra-mahkota.com,  putra-mahkota.com
Emas Semasa Muslimah Boutique

morpheus

  • Guest
Mungkin abg Leman buleh tambah satu lagi term, 'Jangan hijack topik iklan orang lain'... hehehe cadangan jer. ;D

Apapun terima kasih buat pihak webmaster kerana sudi menyediakan platform khusus untuk tujuan pengiklanan mcm ni, demi kemudahan pengunjung Putra-Mahkota.com.
« Last Edit: March 03, 2009, 09:15:42 AM by morpheus »

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




mierock

  • Moderator
  • Penghulu
  • ***********
  • Posts: 470
  • Gender: Male
harap harap tak ada lagi kejadian menyalahguna forum yang amat bermanafaat ini untuk share maklumat. i appreciate those peniaga, spt kawan kita nie Tuan nassir yang beretika ketika mengiklankan barang barangnya. (ada dua tiga lagi.... kambing etc terlupa la pulok).

again. terima kasih pak leman. shabaz ... shabbaz pak leman shahab... shabbaz

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Sahabat & Pengunjung sekalian.

Kebelakangan ni byk sgt iklan yang TIDAK MENGIKUT PERATURAN.  oleh itu, setiap kali ada iklan yg tidak mengikut peraturan, Iklan anda akan di DELETE & sekiranya post anda kurang dari 10 ketika iklan anda  di DELETE, nickname anda akan di BAN!.

Terima Kasih.

mommabranded

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Sahabat & Pengunjung sekalian.

Kebelakangan ni byk sgt iklan yang TIDAK MENGIKUT PERATURAN.  oleh itu, setiap kali ada iklan yg tidak mengikut peraturan, Iklan anda akan di DELETE & sekiranya post anda kurang dari 10 ketika iklan anda  di DELETE, nickname anda akan di BAN!.

Terima Kasih.

PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan

mierock

  • Moderator
  • Penghulu
  • ***********
  • Posts: 470
  • Gender: Male
pak leman


syabbas....

thanks for the prompt action.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan

Momma....apa yg sy faham dari syarat2 yg harus semua patuhi, anda perlu ada sekurang-kurang 10 posts sebelum mengiklan iklan anda. Dan sesuatu iklan jangan melebihi dari satu thread.

Sila baca syarat2 yg telah di tetapkan di bawah ini :-

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

    * Jangan post lebih dari 3 Gambar
    * Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
    * Letakkan post anda di kategori yang betul.
    * Produk mestilah HALAL
    * Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
    * Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)
« Last Edit: August 26, 2009, 12:53:41 AM by Sulaiman Sabur »
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

telogoreng

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 35
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

ikareena

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 101
SALAM,,,
 
Ada kemusykilan sedikit...

NApe ada post yang diletakkan web mereka tetapi tk didelete oleh moderator???? Mcamana nak pastikan website boleh dimuatkan di forum ni

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
SALAM,,,
 
Ada kemusykilan sedikit...

NApe ada post yang diletakkan web mereka tetapi tk didelete oleh moderator???? Mcamana nak pastikan website boleh dimuatkan di forum ni


Salam,

Untuk mengiklan di forum ini, syaratnya post mesti se kurang2 nya 10 post sebelum meletakan iklan anda.

sila baca syarat2 untuk mengiklan. Terima kasih.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Sdr ikareena....sy telah menjelaskan syarat2 utk mengiklan kpd sdr melalui thread2 yg sdr iklankan dan melalui PM. Sdr masih tidak mematuhi garis panduan yg telah di tetapkan.

Selepas peringatan ini, sy akan terus delete iklan2 sdr jika sdr gagal mematuhi syarat2 yg telah di tetapkan.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra