Author Topic: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)  (Read 16344 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aeimila

  • Xplorasi dunia maya ;)
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 58
  • Gender: Female
  • Strive Towards Success
    • Snek Sihat Keluarga
Tak perasan langsung pasal syarat-syarat nih .. sorry dah terletak tapi dah buang balik dah .. nanti dah lebih 10 bleh la iklan balik kan ?? Harap webmaster tak blacklist la ye ... TQ
Nosaka Enterprise
Kurma Nabi @ Ajwa, buah teen, apricot, badam, pistachios, walnut, chocodate, habatussauda dll
www.facebook.com/BorongKurma
www.facebook.com/dmahkotahomestay --> Homestay

kazlizam

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Male
  • musafir tumpang lalu..
baik boss...

yanazads

  • Guest
salam..

sorry ye..saya ader post iklan tapi dah kena delete..
my mistake coz tak baca dulu syarat2 nyer...
munkin lepas ni ader peluang utk saya..

personality, emotion, soul


Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Sy up kan thread ini sebagai panduan bersama kerana sejak kebelakangan ini banyak terdapat iklan2 yang tidak menepati syarat dan terpaksa di deletekan.

Sila baca syarat2 untuk mengiklan di muka pertama thread ini atau boleh di baca di sini ---> http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=1098.0

Kerjasama anda amat di hargai. Terima kasih.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

hairiaz

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Terima kasih di atas information ini.mungkin saya langsung tak aware pasal syarat2 yg ada.Insya Allah saya akan patuhi.TQ.."maap kan kami"

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Sy up kan kembali syarat2 mengiklan ini krn masih ada yang kurang faham dan menghantar mesej beberapa kali kpd sy apabila iklannya terpaksa sy delete.

Di harap sdr/sdri baca dgn teliti syarat2 nya. Sangat mudah utk di fahami dan di patuhi.

Terima kasih.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

rc36v4

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 50
Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
« Reply #21 on: September 01, 2010, 12:24:38 PM »
Sy up kan kembali syarat2 mengiklan ini krn masih ada yang kurang faham dan menghantar mesej beberapa kali kpd sy apabila iklannya terpaksa sy delete.

Di harap sdr/sdri baca dgn teliti syarat2 nya. Sangat mudah utk di fahami dan di patuhi.

Terima kasih.

TQ mod...baru dpt cari syarat iklan ni...

putra frozen

  • Guest
Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)
« Reply #22 on: September 25, 2010, 09:36:50 AM »
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

SALAM MR BOB...
rasanya mr bob byk guna ayam dan brg lainkan hehe boleh lah hubungi sy untuk dapat brg keperluan tu dgn harga special punya
apa2 calling2 sy k ;D

cujang

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 36
    • Perkhidmatan Tanam Rumput
Sori tak baca peraturan

Hairul Faizal

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 85
  • Gender: Male
terima kasih...saya dah baca terma dan syarat pengiklanan.

Bandar Bukit Mahkota-Bandar Seri Putra-Impian Putra

mmtree

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Assalamualaikum,


Dah dua hari saya buat iklan asik di delete ... mula2 mmg salah tempat dekat bahagian perumahan so mmg saya silap.... then dh buat dekat

bahagian Community Forum of Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra > Isu Umum Putra Mahkota > Iklan & Promosi > Perabot & Aksesori


pun masih kene delete..... sebenarnye boleh iklan ke tak..? tak boleh pun tkpe... bg tau je tak boleh

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Salam...

Sy rasa tuan tak baca syarat2 nya dgn teliti. Utk mengiklan, post tuan mesti sekurang-kurangnya 10 posts.

Cuba tuan tengok jumlah postig tuan!
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mmtree

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
OK boss Matahati...

terima kasih kerana memberitahu.....

maaf sekiranya persoalaan sy mengganggu...

mhismail

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
  • Gender: Male
Re: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!
« Reply #28 on: December 12, 2010, 10:02:37 PM »
PaK Leman,.. atau momod lain.. nape ek momma punye kene delete

1st time buka thread mmg momma admit salah sbb xbaca rules.. ok ..u all da delete..  :D :D

2nd time momma just letak jemputan ke blog momma.. kene delete gak.. ish xpaham ni.. ape salah nye lagi..
 ??? ??? ???

malu betanya sesat jalan

Momma....apa yg sy faham dari syarat2 yg harus semua patuhi, anda perlu ada sekurang-kurang 10 posts sebelum mengiklan iklan anda. Dan sesuatu iklan jangan melebihi dari satu thread.

Sila baca syarat2 yg telah di tetapkan di bawah ini :-



Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

    * Jangan post lebih dari 3 Gambar
    * Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
    * Letakkan post anda di kategori yang betul.
    * Produk mestilah HALAL

    * Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
    * Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)


Alamak...patut le 3 kali saya postkan.. tak jalan. Bolehke mintak kelonggaran sbb saya ni tak le jenis banyak cakap punye orang. Nak post 10# mungkin makan masa lebih 3 bulan kot! Saya nak promo kan bilik saya di Vista tu unt bulan disember 2010 shj. Selepas Disember 2010 kadar promosi luput!! Saya memang tinggal di BSP pun. Minta tolong tuan hakim!!

midsmida

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

salam... ;D
Jadi maksudnya utk permulaan sy kena borak-borak la dgn sape2 kt dlm ni bru boleh post iklan yee...itu pn nk kene post smpai 10 post, barulah bole buat iklan ye ke?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra