Author Topic: Panduan MengIklan Produk & Perkhidmatan. (Patuhi atau iklan anda di Delete!)  (Read 16224 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

midsmida

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Buat masa ini ianya terbuka utk semua orang dgn syarat produk berkenaan boleh disampaikan kepada penduduk putra mahkota.

utk semua jenis produk ke? maksud saya..produk baby,baju,ubat2an, makanan...?????? ???

karim

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 405
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D

salam... ;D
Jadi maksudnya utk permulaan sy kena borak-borak la dgn sape2 kt dlm ni bru boleh post iklan yee...itu pn nk kene post smpai 10 post, barulah bole buat iklan ye ke?

ye tuan... :D...begitulah syarat2 'tuan rumah'....jadi 'follow da rule'.... ;D...mudah kan?

khoty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
OOO baru sy faham..ok/..

malayson

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
Ucapan terima kasih kepada semua yang mengiklankan produk & Perkhidmatan anda di sini.  Anda tidak akan rugi sekiranya menggunakan Putra-Mahkota.com medium marketing anda.  Percaya atau tidak, untuk certain keywords, Putra-Mahkota.com adalah di tempat pertama di google.  Pertambahan pelawat juga amat memberangsangkan malahan penggunaan bandwidth juga hampir "MengKeringkan" account Webmaster  ;D .  Buat masa ini, pengiklanan adalah PERCUMA. 

Untuk mengiklan sila patuhi Peraturan Mudah di bawah :

  • Jangan post lebih dari 3 Gambar
  • Jangan post lebih dari satu thread.  Satu Thread satu Product
  • Letakkan post anda di kategori yang betul.
  • Produk mestilah HALAL
  • Jangan 'Hijack' Iklan orang lain.  Buat iklan sendiri sekiranya ada persaingan
  • Minimum 10 Posts sebelum meletak iklan.  Utk memastikan anda adalah kerap mengunjungi forum ini.  (Bukan Jenis Touch n' Go)

Note : ahli forum di jemput utk menambah syarat di atas.


Sekiranya anda GAGAL mematuhi peraturan MUDAH di atas :

  • Iklan anda akan di delete.
  • Account anda mungkin akan terus di delete.  (Lebih mudah utk Admin kerana once Account deleted, semua posting anda terus di delete automatically.  Efficient utk kes yg multiple posting)

Nota Tambahan.

  • Sesiapa saja boleh mengiklan, asalkan produk/perkhidmatan anda boleh sampai ke Putra-Mahkota

Rasanya saya sudah mematuhi semua syarat2 diatas.diharap pihak tuan tidak mendelete thread saya iaitu " Pusat Tuisyen Impact Learning Centre"

tebbaloi

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 91
  • Gender: Male
ok noted tuan admin, TQVM for clarification

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




acik

  • penghuni
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
  • Gender: Female
  • Baju Muslimah cotton stretchable
hmmm..rasanya saya dah faham..cara2 nak buat iklan kat forum ni...thx to tuan moderator dan semua yg terlibat =)

mesin jahit

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Salam Tuan Moderator..

Nak test 1 post nih menjadi tak??

Buah cempedak di luar pagar..

TQ

mesin jahit

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Salam Tuan Moderator nampak nyer menjadi,

Ok tima kasih sbb masih belum delete iklan saya.. camner pun prosedur tetap akan saya ikut. 8)

TQ

mesin jahit

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Salam Tuan Moderator..

Cayalah dah 6 post ni .. sok saya sambung lagi untuk tambah kredit 8)

Salam

norlizamdsaad

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
maafkan saya, maklum dengan iklan di internet ni saya kurang arif apa yang dimaksudkan dgn min 10 post sebelum meletak iklan.  dan kategori yg betul? sedangkan saya klik saje pada iklan tu

meh saya jelaskan...buat lah pengenalan kat forum nie..dah satu post...sembang2 ngan orang kat sini dah ada dua-tiga post...cari isu yang boleh anda beri pandangan mungkin dah bertambah 4-5 post lagi...lepas tu tengok kat ruangan sebelah kiri anda kat bawah avatar berapakah bilangan post anda..kalau dah 10..yang ke 11 tu boleh lah buat thread iklan....kategori yang betul tu..kalau nak jual ayam jangan la letak dalam kategori kecantikan...kalau nak jual barang kecantikan jangan pulak letak kat kategori automotif...lebih kurang gitu lah... ;D



barulah faham.patutlah iklan tak keluar-keluar.terima kasih.

riwanzi

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Maaf lupa nak baca dulu, patut iklan kene delete... :-[

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Maaf kepada pengiklan yang baru cuba mengiklan. Sila pastikan anda baca panduan ini sebelum mengiklan. Maaf kami terpaksa padam iklan yang tidak mengikut garis panduan ini.

ahmadbasyir

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
Mantap..

Tuan rumah sememangnya seorg yg budiman, setiakawan lagi ceriawan... ;D

Bdr seri putra bandar sejahtera insyaAllah...baldatun toyyibatun wa rabbun ghofuur..

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Mantap..

Tuan rumah sememangnya seorg yg budiman, setiakawan lagi ceriawan... ;D

Bdr seri putra bandar sejahtera insyaAllah...baldatun toyyibatun wa rabbun ghofuur..

Halalan Thoiyiban  :D :D

fabricdecors

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 15
kepada tuan moderator,
terima kasih di atas info dan penjelasan. :)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra