Author Topic: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota  (Read 22618 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« on: September 06, 2012, 12:30:56 PM »
Hidup berjiran, bila jiran tengah renovate atau pun tengah buat construction, sure ada tempias nya pada jiran lama yg dah menetap kat sini... kejiranan terbaru kita, Bangi Avenue, dekat seberang jambatan baru yg tengah construction tu...

adat lah, tengah construction akan ada lah kesan tanah dan lori keluar masuk.... cuma harapnya nanti, bila dah siap, makin meriah lah kejiranan Putra Mahkota ni :)

http://www.matjoe.com/2012/08/bangi-avenue-by-trans-loyal-development.html


Monday, August 13, 2012
Bangi Avenue by Trans Loyal Development

Thanks Zhirhan.com for initial info on Bangi Avenue by Trans Loyal Development SDN BHD, which make me want to know more about the development. I've call the sales office and ask them to send me the copy of the brochure via mail. What attract me is the price stated is about 360k (bumi price), it's somehow a reasonable price for double storey terrace in 2012.

Without further writing, i guess, i just share the brochure in this blog which contain all the related information on this project. Please click on the picture for full size. By the way, i'm inquiring this project on behalf of my colleague, who still  in search for a property for his own stay









How come Bangi Avenue at Kajang? It's Bangi, then Bangi'lah'
« Last Edit: September 06, 2012, 04:04:52 PM by mancis »

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #1 on: September 20, 2012, 02:24:02 PM »
ada sape2 beli rumah di sini? macam berminat nak beli..rasa2 ada potensi tak kawasan ni?boleh setanding bandar seri putera/bukit mahkota? 8)

Kancil perak

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #2 on: September 20, 2012, 03:05:38 PM »
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #3 on: September 20, 2012, 10:31:48 PM »
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #4 on: September 21, 2012, 08:57:46 AM »
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota

kalau ikut sequence, sk bdr seri putra >> sm bdr seri putra >> sk bukit mahkota >> patutnya satu lagi sm dekat bukit mahkota...

kalau tidak sm bsp akan jadi SBT... sekolah berkepadatan tinggi :)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #4 on: September 21, 2012, 08:57:46 AM »



MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #5 on: September 21, 2012, 10:38:30 AM »
akan datang makin sibuklah plaza tol tu.sekolah menengah seri putra semakin penuh. bukit  mahkota dah kena mohon sekolah ni.

sekolah kebangsaan kan sedang dibangunkan...di kejiranan Bukit Mahkota

kalau ikut sequence, sk bdr seri putra >> sm bdr seri putra >> sk bukit mahkota >> patutnya satu lagi sm dekat bukit mahkota...

kalau tidak sm bsp akan jadi SBT... sekolah berkepadatan tinggi :)

masa beli rumah kt BBM dulu, dlm plan mmg ada nmpk bgnn SM..
maybe nk siap kan dulu SK baru mohon SM kot.
Jgn nti pendaftaraan Form 1 di SMBSP di tolak plak mcm yg terjadi di SKBSP.

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #6 on: September 23, 2012, 07:46:42 AM »
Kalu boli rumah kek sini, boleh jalan kaki yo gi opis den... engin keto tak sompek paneh dah pun sampai opis..

kalu boli rumah kek sini, den boleh sarapan di rumah, makan tonghari di rumah, minum potang dirumah... sudahnyo ngulor yo kek rumah...hehehe!!

Ado ko sesapo boli rumah disini?
Agak2 la kalu rego rumah sini buleh ko naik lai sampai RM500K, kot lah nak buek investsment!!!!

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #7 on: September 23, 2012, 10:54:16 AM »
kira harga rumah yg taman ni lagi murah dari bsp, luas boleh tahan... naik sampai 500k tu den tk berani nak jamin la tapinya...
yg baguihnya developer jambatan baru... senang pi keluar tol, senang jugak org PM nak pi komuter...

sapo2 yg nak ngulor tu pun sonang, ehehe...

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #8 on: September 25, 2012, 03:52:36 PM »
nasib baik sempat angkat 1 unit...skrg semua dah sold out...next phase akan bermula awal tahun depan dan harga naik sikit 400ribu lebih
harap2 semuanya berjalan lancar

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #9 on: September 26, 2012, 01:48:18 PM »
Cepat betul naik harga rumah sekarang, 10% tiap2 tahun... kalah increment gaji ni.... ish ish ish...

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #10 on: September 26, 2012, 02:49:09 PM »
dah try call dev ni kemarin, mmg semua 457 unit sold out.. O_o

psl harge rumah lak, mmg confirm lps 2 thn bleh naik rm500k++.. contoh, laman indah, bsp klu x silap 2 thn lps harge beli rm380k, skrg try cek kat mudah..dah rm525k..
« Last Edit: September 26, 2012, 02:51:46 PM by carlamms »
TvT166..

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #11 on: September 26, 2012, 11:14:34 PM »
sold out....  8) meriah laa kawasan kita ni nanti....

hmm... ada can ke tol plus nak tambah kaunter tol?

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #12 on: September 27, 2012, 04:06:08 AM »
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #13 on: September 27, 2012, 09:37:59 AM »
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D

lepas nie boleh minta MRT sambung lagi dari kajang turun ke putra mahkota... sepang.. pusing  ke shah alam.. sambung semula ke kl... buat lingkaran besar MRT mcm kat japan...

nana_tanjung

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 76
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #14 on: September 27, 2012, 09:51:32 AM »
Bangi Avenue akan jadi new township di mana akan ada kolej, pasaraya besar, shopping complex, masjid dll... tanah dia besar sampai ke Komuter Bangi sehingga kesempadan tanah UEM Land yang bersebelah pula dgn bandar baru Alam Sari. Akan datang bila UEM bina township dia pulak kejiranan kita akan jadi lebih besar dimana Putra Mahkota akan bersambung dengan Alam Sari....

Di bahagian tenggara pula 7km dari Bangi Lama akan wujud juga bandar baru Setia Eco Hill oleh pemaju SP Setia yang bersambung terus dgn Bandar Rinching Semenyih. Di seberang Highway PLUS sana yang mengadap Agensi Tenaga Nuklear tu... juga akan wujud Southville City oleh Mah Sing Group dan akan ada susur keluar PLUS disitu.. jadi penduduk Bangi Lama boleh keluar masuk highway ikut situ... Southville City dan Setia Eco Hill akan launch awal tahun depan...

Tahun depan pemaju Bangi Avenue iaitu Trans Loyal akan lancarkan teres terbaru di atas bukit di sebelah lagi jalan Bangi - Semenyih tersebut dan seterusnya Semi D dan kemudian Apartment yang betul2 bersebelahan KTM Bangi...

Jadi bersedialah kita untuk bertukar suasana damai menjadi hiruk pikuk dan kesesakan lalulintas.... ;D ;D ;D

lepas nie boleh minta MRT sambung lagi dari kajang turun ke putra mahkota... sepang.. pusing  ke shah alam.. sambung semula ke kl... buat lingkaran besar MRT mcm kat japan...

setuju bebenor...
ada mata pandang
ada telinga dengar
ada mulut diam

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #14 on: September 27, 2012, 09:51:32 AM »