Author Topic: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota  (Read 22832 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #15 on: September 27, 2012, 12:47:39 PM »
rasanya kalau semua penduduk kawasan tu exit dekat putra mahkota jer...pasti akan sesak nanti tol tu..bila mah sing akan start buat exit southville city tu?

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #16 on: September 27, 2012, 01:18:11 PM »
Lama kelamaan dah tak adalah lg kabus nipis bila hujan subuh kay sini...jom tanam pokok banyak2 keliling rumah?!

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #17 on: September 28, 2012, 11:26:58 AM »
diberitahu developer yg kaw. ni akan jadi gated dgn tembok sekeliling seluruh kawasan rumah..1st yr developer tolong jagakan security monthly byr rm50..tp lepas tu dia serahkan kt penduduk..
rasanya persatuan penduduk setuju tak untuk letak security dgn gated ni?klu kt bsp dgn bm mcamana?

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #18 on: September 29, 2012, 12:39:37 PM »
mungkin guarded... kalau gated patutnya time dalam S&P dah tulis.... sebab nak buat gate sendiri biasanya mahal, dan bukan senang nak dapat persetujuan semua...

untuk guarded, biasa boleh diusahakan, harga pun ok, tak lah mahal sangat...

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #19 on: October 06, 2012, 03:12:22 AM »
Mungkin ramai yg tertatnya2 berapa besar perumahan baru yg berjiran di putra mahkota ni... ternampak gambar bawah ni dekat internet, besar juga developmentnya... panjangnya sampai bersebelahan degan komuter bangi...





Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #19 on: October 06, 2012, 03:12:22 AM »



Kancil perak

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #20 on: October 07, 2012, 05:19:13 PM »
besar betul...lg 3 tahun sesak kat tol...

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #21 on: October 19, 2012, 05:00:25 PM »
Dekat S&P ada tulis..kawasan ni keliling tembok batu & gated.
Dengar cerita developer tgh usaha nak tarik aeon jusco masuk kawasan ni.

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #22 on: October 22, 2012, 03:17:58 PM »
bersyukur jadi antara penduduk awal di BSP... :) ... selamat datang pada kejiranan baru...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #23 on: January 02, 2013, 10:19:55 AM »
Tak lama lagi rumah teres BSP boleh jual harga 1juta. Sekarang ni pun transaction 500k dah ada untuk intermediate.

Pasal Jusco tu..... Bagus jugak. Tak dekat sangat tapi tak jauh.

noprob

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #24 on: January 02, 2013, 06:34:58 PM »
dengar citer semua unit dh sold ..

puteri_salju

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Female
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #25 on: March 25, 2014, 11:03:41 AM »
cantik
Insyallah

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #26 on: March 25, 2014, 10:12:39 PM »
Siapa ada someone orang dalam Bangi Avenue boleh tolong tanya soalan ini...

Latest Phase ada Bailout... cuba check nama2 yg invited utk bailout, u will be surprised dgn statisticnya ...

Selamat datang jiran baru...

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #27 on: March 26, 2014, 08:46:28 AM »
Yang tiga tingkat tu ke?

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #28 on: June 04, 2014, 09:46:46 AM »
dengar kata dekat bangi avenue ni akan ada shopping mall...betul ke?...


wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #29 on: June 05, 2014, 04:41:58 PM »
bailed out tu apa maksud nya..??

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bangi Avenue - Jiran Baru Putra Mahkota
« Reply #29 on: June 05, 2014, 04:41:58 PM »