Author Topic: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat  (Read 14903 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Perasan tak kalau lalu kat tol tu, ada signboard baru Bandar Bukit Mahkota,  Jimbaran Close (Kalau tak silap).

Lepas tu  saya singgah dekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanya tanya berikut adalah INDICATION harganya:

Rumah Teres = RM 280 k
Semi D setingkat & dua tingkat = up to RM 500 k
Bungalow = Min. RM 600 k

siap dalam 2 tahun, start 2009 so siap dlm 2011... 

Sebarkan kepada sahabat sahabat, semoga bertambah ahli komuniti kita ni...
« Last Edit: March 13, 2009, 04:41:34 PM by Sulaiman Sabur »

wanna be R3 owner

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 126
macam nama group kumpulan rock aje.. Jinbara... Pelik aje namenye... tapi seronok gak makin ramei le org kat bukit mahkota...

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
mungkin developer yang sama dengan banyan close tu kot...  ::)



OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Wow, ramai la pula kawan kawan kat luar sana yang tanya.  Nampaknya 'Glamour' jugak la sebenarnya Bukit Mahkota ni.  So, teruskan mempromosi kawasan kita ni, kalau orang yg kita kenal lagi baik...

cuma harapan agar harga jangan le 'terlalu mahal' he he he...

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Jimbaran ni saya cari dlm wikipedia nama kampong nelayan&resort pelancong kt bali rupenye...kalo mcm tu sah cantek punye design ni kt BBM kalo siap nanti...cuma kt mana agaknye lokasi pantai tu nanti...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
any new news pasal new development ni...?
he he he ada sesiapa singgah dekat sales gallery tak..?

Insya Allah kalau sempat this month saya singgah kat sales gallery.  sebab last time depa kata brochure keluar by june....

Raiesa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Actually saya dah register nama, saje jer. Lepas tu tengok design dia yang masih belum approve. Design dia memang pelik skitt..dan harga macam En Sulaiman ceritakan. Harap2 Seksyen 7 ni tak jadi mcm seksyen yang lain dr segi kualitinya.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
dah pi tanya.

Depa kata, next year baru launch.  Sekarang ni nak concentrate utk Banyan Close 2.

wanna be R3 owner

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 126
Papan tanda Jimbaram kat tol tu pun dah lusuh, masa naik projek tu nanti dah roboh agaknya papan tanda tu..  ;D ;D Seri putra rumah dah nak siap papan tanda cantik lagi.. Apa nak jadi Araprak nih... ;D ;D

tongxuefang

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
pandora bracelet
« Reply #9 on: November 02, 2010, 02:50:04 PM »
Lepas tu  saya singgah xxxxxxxx dekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanya xxxxxxxxxxx tanya berikut adalah INDICATION harganya:
« Last Edit: November 02, 2010, 03:26:34 PM by Sulaiman Sabur »

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: pandora bracelet
« Reply #10 on: November 02, 2010, 03:13:58 PM »
Lepas tu  saya singgah xxxxxxxxxxxdekat sales gallery tanya pasal new development tersebut.  Tapi belum ada info detail lagi.  Bulan 6 or 7 ni baru ada brochure & show house siap.  tapi lepas tanyaxxxxxxxxxx tanya berikut adalah INDICATION harganya:

ni..... nk promot barang kemas kn.... napa msk cni....  ::)
wt la iklan baru... buka thread baru...
msk cni.... mr.mod dtg, dh kene padam....  ;)
« Last Edit: November 02, 2010, 04:43:50 PM by wai »

INA

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 188
  • Gender: Female
kelakarnye...siap buat citer dulu tu...he...he..he :D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
 ;D

Any new news pasal development ni?

abuakief

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
Assalam..

tadi saya pergi Sales Gallery... akak Sales tu kata Jimbaran akan launch bulan 8 ni, plan n rumah contoh miniature pun dah ready, cuma management belum tentukan harga je lagi...

makin ramai arr yek penduduk BBM mcm nih :)

sepul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
  • Gender: Male
Rumah cth yg tepi pondok pengawal tu kot.tgk kt sek 7 sblh dlm sket dh mula keje ratakn tanah.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra