Author Topic: New Development. Jimbaran Close, Rumah teres, semiD setingkat & semiD 2 tingkat  (Read 14854 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putera

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
  • Gender: Male
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.
« Last Edit: August 04, 2012, 10:14:35 PM by putera »

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Masih lebih 'Murah' berbanding Legundi Residensi...  Tapi original billboard dia kat tol tu pun dah lunyai...

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Masih lebih 'Murah' berbanding Legundi Residensi...  Tapi original billboard dia kat tol tu pun dah lunyai...

mukim lain2 :)

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.

Peerggh!!
Punyalah berganda2 naik harga rumah sekarang ni yer....
Tapi orang sekarang ni ada  'buying power', jadi walaupun kadang2 kita rasa harga rumah macam tak munasabah,  tapi sold out juga tuh!!
Tak dapat nak bayangkana harga rumah di zaman anak cucu kita nanti.. nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal.. 

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916

.... nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal..

trend skang ni ada anak2 yg dulu duduk bandar pulang ke kampung selepas pencen. masa tu baru nak sedar  betapa berharga tanah yang ada skang ni hatta kat kampung sekalipun sbb harga tanah makin lama makin naik. moralnya klo ada tanah kat kampung, jgn sewenang2nya jual terutama tanah pusaka. melencong plak dah huhuhu

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
td sempat bertanya  kat sales gallery , akak tu kata akan launch bulan 10@11 tahun ni, delay sbb kerja tapak belum siap lagi.

Semi D setingkat harga dlm 400-500k,
Semi D dua tingkat up to 700k.
Keluasan tanah kedua-dua jenis rumah 40"x80'

Teres dlm perancangan, saiz tanah 22x80 harga dlm 350-400k.
Besar sikit dari teres baru Serangin  22x75 di sekyen 6,  dulu harga baru 180k je.

Peerggh!!
Punyalah berganda2 naik harga rumah sekarang ni yer....
Tapi orang sekarang ni ada  'buying power', jadi walaupun kadang2 kita rasa harga rumah macam tak munasabah,  tapi sold out juga tuh!!
Tak dapat nak bayangkana harga rumah di zaman anak cucu kita nanti.. nampaknya mereka ni kena balik kampung la gamaknyer , kan banyak sangat rumah2 tinggal..

Kwn rase lah, anak cucu kite nanti hanya mampu beli dan tinggal di rmh flat jer. sbbnyer barang keperluan rmh makin lame makin naik harga cuma gaji jer yg tak brp naik  :'( :'( :( :(

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Kwn rase lah, anak cucu kite nanti hanya mampu beli dan tinggal di rmh flat jer. sbbnyer barang keperluan rmh makin lame makin naik harga cuma gaji jer yg tak brp naik  :'( :'( :( :(
Jangan mengeluh. Kalau nak lebih, usaha pun mestilah lebih. Kita patutnya sedia maklum, memang susah nak kaya kalau dengan cara makan gaji sahaja... ;)

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
yes. jgn makan gaji jer, makan nasi skali  ;D ;D ;D

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
yes. jgn makan gaji jer, makan nasi skali  ;D ;D ;D

makan nasi solang soli dgn dian he he he  ;D ;D ;D ;D

mastura

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Assalam, saya ada beli lot bungalow di seksyen 7 bukit mahkota, lama juga tak kesana... ada progress bagus tak? tqvm

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
saya dah bosan dengar delay development plan kat bukit mahkota nih.. dari 2009 lg saya dok tanya, katanya end of the year 2009 tu akan launch semi-d tu.. sampai ujung tahun tu, takde plak. awal 2010 saya tanya, cakap dlm pertengahan tahun tapi bila dah pertengahan tahun, still takde ape2 progress jugak pon.. last2, dlm bulan september 2010 tu saya terus beli umah kat seri putra ja. mahal sketla tapi berbaloi2 sebab cepat jer siap. asalnya ikut plan siap awal 2012 tapi dlm oktober 2011 da dpt kunci.. baru2 ni saya saja gi tanya kat sales gallery bukit mahkota tu, katanya akan launch end of this year semi-d single storey n double storey (showhouse yg kat entrance bukit mahkota tu).. walhal bulan 7 hari tu saya saja pi tengok kat showhouse tu, guard yg jaga tu katanya nak launch bulan 8! huhu bg saya, jgn terlalu berharap la utk diorang launch end of this year jugak. kemungkinan utk delay sampai awal tahun depan pon boleh jadik jugak

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
saya dah bosan dengar delay development plan kat bukit mahkota nih.. dari 2009 lg saya dok tanya, katanya end of the year 2009 tu akan launch semi-d tu.. sampai ujung tahun tu, takde plak. awal 2010 saya tanya, cakap dlm pertengahan tahun tapi bila dah pertengahan tahun, still takde ape2 progress jugak pon.. last2, dlm bulan september 2010 tu saya terus beli umah kat seri putra ja. mahal sketla tapi berbaloi2 sebab cepat jer siap. asalnya ikut plan siap awal 2012 tapi dlm oktober 2011 da dpt kunci.. baru2 ni saya saja gi tanya kat sales gallery bukit mahkota tu, katanya akan launch end of this year semi-d single storey n double storey (showhouse yg kat entrance bukit mahkota tu).. walhal bulan 7 hari tu saya saja pi tengok kat showhouse tu, guard yg jaga tu katanya nak launch bulan 8! huhu bg saya, jgn terlalu berharap la utk diorang launch end of this year jugak. kemungkinan utk delay sampai awal tahun depan pon boleh jadik jugak

developer tunggu sekolah naik... buleh mark up harga...business strategy le tu..

qwerty

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt

bangi avenue katmana ek? 400k tu tak silap single storey semi-d.. yg double storey tu around 500k-800k klu tak silap la salesman tu estimate

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
saya pun plan nak tunggu rumah teres atau semi d setingkat kt bukit mahkota jer sebelum ni...tp takut diorg delay2 lg..terus decide angkat bangi avenue jer..takut 2 2 terlepas lak...harga bukit mahkota sekyen 7 tu pun taktau dlm berapa..haritu tanya kt showhouse mungkin dlm 600K..tp sini kata dlm 400K lak..so beli bangi avenue je lah takut bkt mahkota mahal sgt

bangi avenue katmana ek? 400k tu tak silap single storey semi-d.. yg double storey tu around 500k-800k klu tak silap la salesman tu estimate

bangi avenue dekat jalan deoan petronas BSP tu... straight je nanti ada flyover/bridge baru, tengah buat... depan tu je... tk sure lah ada semi-D ke tak dekat bangi avenue, nampak banyak teres....

bukit mahkota banyak banglo lagi nak launch, dalam master plan memang banyak lagi... rasa mungkin tunggu sekolah siap kot... harga pun dah dekat sama seri putra launch2 yg baru, cuma rumah besar sikit....

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra