Author Topic: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...  (Read 3655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« on: December 01, 2012, 03:42:16 PM »
pembakaran terbuka dan pembuangan bangkai oleh "jiran yg baik" di seberang sungai taman kita ni........ aku rasa sekiranya tiada tindakan diambil maka kita akan terus menerus menyedut udara yg "segar bugar" ini setiap hari....

pic 1-5 diambil pd 01 Disember 2012 jam 3.00 petang
pic 6-9 diambil pd 30 November 2012 jam 7.00 petang


















"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #1 on: December 03, 2012, 01:15:03 AM »
depa bakar bangkai lembu ke ape tu?

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #2 on: December 03, 2012, 08:22:16 AM »
depa bakar bangkai lembu ke ape tu?

diorang bakar kabel ngan tayar... tu yg asapnya hitam pekat melekat tu... tp rasanya diorang buang je kat dlm sungai tu... semalam pun sy nampak diorang tgh punggah turun "barang" dari lori 1 tan.... india punya worang... tp kamera lak tak bawak... next time gambar terbaru akan menyusul...
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

sirynn48

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 215
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #3 on: December 03, 2012, 02:30:58 PM »
boleh report kat mpkj ni..dah der gamba... report skrg boleh buat online je..saya suggest daftar dulu so senang if ada next aduan xyah keyin details dah..login je n buat aduan

pas click, popup ke page aduan.. click 'pendaftaran baru' isi details smua...kemudian buat aduan..

http://www.mpkj.gov.my/eaduan

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 276
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #4 on: December 03, 2012, 02:39:55 PM »

diorang bakar kabel ngan tayar... tu yg asapnya hitam pekat melekat tu... tp rasanya diorang buang je kat dlm sungai tu... semalam pun sy nampak diorang tgh punggah turun "barang" dari lori 1 tan.... india punya worang... tp kamera lak tak bawak... next time gambar terbaru akan menyusul...

sampai cable dengan tayar pun masuk sungai, mana lah tak kotor sungai2 dekat malaysia ni... bak kata en sirynn48, kalau ada gambar, boleh buat aduan dekat mpkj...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #4 on: December 03, 2012, 02:39:55 PM »



Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #5 on: December 03, 2012, 03:18:15 PM »
klu dpt amik gambar pesalah nya baru ada kena..... nanti klu sy terperasan diorang ni, sy try amik.... tapi masalahnya diorang ni selalunya dtg pada waktu malam... mana2 kamera pun payah nak amik gambar pd waktu malam.... klu pakai flash lak, bahaya.... ish... ish... ish....
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

Kapten Shah

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
  • Gender: Male
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #6 on: December 03, 2012, 08:59:50 PM »
patut la pancing ikan..ikan tak naik2... :-[

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #7 on: December 04, 2012, 12:17:34 AM »
patut la pancing ikan..ikan tak naik2... :-[


ikan tu dah konyang sbb dah makan "dedak" Class AAAAAA..... baik punyeeerrrr......
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

sirynn48

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 215
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #8 on: December 04, 2012, 09:59:53 AM »
kena pinjam flash n kamera AES camtu hehehe..skali kena flash AES mau kena heart attack depa ..terang gila haha

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #9 on: December 04, 2012, 11:14:39 PM »
kena pinjam flash n kamera AES camtu hehehe..skali kena flash AES mau kena heart attack depa ..terang gila haha


wakakakakakaaaa...... terbaaaeeeekkkkk.....
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

keong

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 133
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #10 on: December 12, 2012, 10:17:27 PM »
saya tinggal di Taman Seri Bangi, bulan lepas satu malam lebih kurang 11.00 malam. saya terbangun dari tidur kerana bau wayer terbakar. cari punca dengan membawa motor sampai tepi sungai & nampak keadaan seperti digambarkan. sekarang selalu ada buat pembakaran di sebelah taman seri bangi & bangi wira. memyebabkan anak saya selalu batuk & selsema. udara di sekeliling memang teruk!

Pak Malau

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 265
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #11 on: January 08, 2013, 11:18:12 AM »
saya tinggal di Taman Seri Bangi, bulan lepas satu malam lebih kurang 11.00 malam. saya terbangun dari tidur kerana bau wayer terbakar. cari punca dengan membawa motor sampai tepi sungai & nampak keadaan seperti digambarkan. sekarang selalu ada buat pembakaran di sebelah taman seri bangi & bangi wira. memyebabkan anak saya selalu batuk & selsema. udara di sekeliling memang teruk!

Kalau Persatuan Penduduk Taman Seri Bangi dan Taman Impian Putra bergabung dalam isu ni lagi bagus saya rasa.. kita tekan sikit MPKJ dan JAS..

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #12 on: January 08, 2013, 06:23:19 PM »
saya tinggal di Taman Seri Bangi, bulan lepas satu malam lebih kurang 11.00 malam. saya terbangun dari tidur kerana bau wayer terbakar. cari punca dengan membawa motor sampai tepi sungai & nampak keadaan seperti digambarkan. sekarang selalu ada buat pembakaran di sebelah taman seri bangi & bangi wira. memyebabkan anak saya selalu batuk & selsema. udara di sekeliling memang teruk!

Kalau Persatuan Penduduk Taman Seri Bangi dan Taman Impian Putra bergabung dalam isu ni lagi bagus saya rasa.. kita tekan sikit MPKJ dan JAS..


persatuan dah jumpa MPKJ dah byk kali dah... buat perjumpaan kat surau dah, kat TBS pun dah...
persatuan juga dah jumpa ahli majlis pun dah....
persatuan juga dah jumpa pihak JAS...
persatuan juga dah jumpa pihak pejabat tanah hulu langat....
segala dokumen, bukti dan saksi pun kitorang dah bagi... tetapi masih mcm tu juga....

dan utk tindakan sekarang samada nak antar memorandum kat SUK selangor ataupun bagi isu ni kat TV3...
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: PEMBAKARAN TERBUKA OLEH "JIRAN" DI SEBERANG SUNGAI...
« Reply #12 on: January 08, 2013, 06:23:19 PM »