Author Topic: Market Value Semi-D Anjung Suasana  (Read 2700 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Market Value Semi-D Anjung Suasana
« on: January 21, 2013, 04:30:58 PM »
salam,
just nak dapatkan info dari sesaper yg ada kat sini..
actly ada sorg kawan saya nak beli rumah semi-d kat anjung ni. land area 38x80 owner nak jual RM850k tapi once check dgn hampir kesemua bank, value hanya sekitar RM600-650K ja paling tinggi.
so, kalu macamtu, takde langsung la kenaikan harga ya sbb masa beli tahun 2010 dulu pn dah RM640K.. huhu
baru dok pikir2 nak refinance.. tapi tak berbaloi la plak.. hmmm

commodore496

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #1 on: January 24, 2013, 08:25:56 AM »
Jarang2 dgr market value tak naik. BIasa nyer kalau siap ajer biasa nyer at least naik 50K-100K.
Kalau beli 640K so paling murah ~ 700K sekarang itu pun saya rase tak ader owner pun nak jual dgn harga tu. Bank evaluation untuk anjung2 dari info kawan2 anjung adalah 900K max (bukan corner lot). Saya rase bank evaluation tuan tu salah atau bank dapat info yg salah.w'allah hua'alam. saya pun  tak ader dokumen nak confirmkan harga  market 900K. tapi harap sapa yg pernah panggil penilaii bank tu dapat kongsi info kat sini.
Logik nyer kalau rumah teres 2 tinggat kat bsp pun naik tak ader sebab anjung tak naik.

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #2 on: February 06, 2013, 12:06:18 AM »
itulah pasal.. pelik sgt kalau takde langsung appreciate value kat anjung ni.. info terbaru yg saya dpt ptg tadi, kawan saya tu check dgn bank islam di bandar baru bangi, katanya value paling tinggi pon rm600k! n katanya valuer tu cakap developer overprice masa jual dulu huhu
kalau camtu, legundi residensi tu berkali ganda la overpricenyer kan sebab semi-d 40x75 (which is lagi kecik land size tu dr standard anjung) pn dah rm930k n rm700k baru harga semi-d cluster (35x65) di legundi tu..
kawan saya ni mmg da byk bank dia check.. dr 10 bank/agent, 1 ja yg bg value up to rm800k.. yg lain antara rm550k~rm700k ja :(

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #3 on: February 06, 2013, 10:10:49 AM »
Ini info terkini value semiD di BSP: SemiD D'Putra bukan corner (sebelah Anjung) telah di jual pada harga 580K (2011), 630K(2012), 650K(2013), 700K(2013). Jadi value di Anjung sepatutnya lebih sikit (>800K) sbb dia gated. Data yg ada pada sesetengah Valuer ada lah out-dated.

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #4 on: February 06, 2013, 09:30:01 PM »
oo ok asnuru. thnx for info.. anyway, bole share kan tak valuer mana yg bole bg valuation tinggi camtu? terbaru plak hr ni kawan sy tu dpt cimb banker yg bole bg valuation up to rm810k.. so die th nego ngan tuan umah la utk tetapkan final selling price

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #4 on: February 06, 2013, 09:30:01 PM »



azlanys36

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #5 on: April 17, 2014, 10:55:07 PM »
Salam, sekarang berapa value semi d? Ada agen letak kat mudah harini over 1.0 juta  :o :o :o.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Market Value Semi-D Anjung Suasana
« Reply #5 on: April 17, 2014, 10:55:07 PM »