Author Topic: "Paling Bagus!" @putra mahkota  (Read 23933 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frugalife

  • Guest
"Paling Bagus!" @putra mahkota
« on: June 12, 2008, 10:00:26 AM »
apa pendapat korang? @putra mahkota mana yg paling bagus? ;D

kedai makan...
kedai runcit...
kedai gunting...
kedai dobi..
nursery...
dsbnye...

manalah tahu.. kot2, kita ckp tak best.. org lain ckp best! apa sbb nye.. murah, servis bagus... :D

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #1 on: June 12, 2008, 11:38:17 AM »
Baru nak tanya member2 kat sini, kedai makan yang paling bagus pada pandangan semua dari segi sajian, kebersihan, layanan dan sebagainya..

(tak termasuk restoran mamak ... sori la dah kena 2, 3 kes... ambo macam dah serik nak gi restoran mamak)

Wassalam

stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #2 on: June 12, 2008, 03:03:56 PM »
saya pun bukan penggemar kedai mamak gak... tapi saya suka makan roti nan kat haji tapah, seri putera... char kuey teow dulu ok gak kat situ, tapi semenjak dah tukar cook, dah tak sedap... pasar malam lagi best..

kalau nak beli ikan bela lak, dua-dua kedai kat seri putera tu pun ok. yg kat sebelah pej pos tu ok, yg kat sebelah balai polis tu pun ok gak...

razi

  • NCB 1126
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 89
  • Gender: Male
  • You'll Never Walk Alone
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #3 on: June 12, 2008, 05:02:03 PM »
kalau nak makan...cadangan..Restoren Delima tak digalakkan....

dah terkena banyak kali...yg tukang ambil order...pastu hantar makanan..semua kurang hajoo...

lagi best masa dulu ada nasi ayam tumpang berniaga kat situ....tokey nasi ayam plak kena marah..sebab bagi nasi ayam kat pelanggan cepat sangat..diorang tak sempat nak serve air..ada ka patut..ko lembab nak marah org lain...

yg lain2 setakat nie semua ok..memuaskan..

-edi-
Al-Istirak - Menjana Pendapatan Ummah

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #4 on: June 12, 2008, 05:07:23 PM »
saya pun bukan penggemar kedai mamak gak... tapi saya suka makan roti nan kat haji tapah, seri putera... char kuey teow dulu ok gak kat situ, tapi semenjak dah tukar cook, dah tak sedap... pasar malam lagi best..

kalau nak beli ikan bela lak, dua-dua kedai kat seri putera tu pun ok. yg kat sebelah pej pos tu ok, yg kat sebelah balai polis tu pun ok gak...

Restoran Hj Tap**... hmm.. saya mendengar berita yg kurang memuaskan tentang restoran tersebut. Dulu ada jugak pergi makan, tapi lepas sorang cikgu cakap bulan lalu satu hari pagi jumaat owner RTH ni bawak sorang sami hindu kasi 'mandrem' keliling restoran dia, saya terus kasi goodbye..

Byk lagi cerita kurang elok saya dgr ttg RTH... nak tahu lebih lanjut tanya org Putra Tropika, BSP.

Wassalam

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #4 on: June 12, 2008, 05:07:23 PM »



stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #5 on: June 12, 2008, 05:10:30 PM »
betul ker ni? ala baru hari ahad lepas pegi sana.....terima kasih la yea sebab bagi tau....

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #6 on: June 12, 2008, 05:38:01 PM »
Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yg mempunyai maklumat tentang perkara ini harap boleh sahkan..

Khabarnya bahawa Restoran Hj Tapah (RHT) merupakan restoran franchise, sesiapa pun .. tak kira bangsa atau agama boleh memohon untuk mendapatkan franchise ini asalkan cukup modal dan lokasi strategik, then bayar fee tiap-tiap bulan kepada pemilik franchise.(macam McD la lebih kurang)

Franchisee RHT BSP khabarnya dimiliki oleh seorang berbangsa India, kalu perasan ada datang sekali sekala dgn BMWnya, berbadan besar dan botak.

Samada ini fakta atau auta hanya Allah yg tau. Boleh sesapa sahkan? Bukannya apa.. org islam kena sensitif dgn bab-bab makan ni, makanan yg kotor akan sebabkan jiwa kita gelap dan sukar terima hidayah Allah.

Wassalam.
« Last Edit: June 12, 2008, 05:54:58 PM by nikhilmizam »

frugalife

  • Guest
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #7 on: June 12, 2008, 05:51:53 PM »
Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yg mempunyai maklumat tentang perkara ini harap boleh sahkan..

Khabarnya bahawa Restoran Hj Tapah (RHT) merupakan restoran franchise, sesiapa pun .. tak kira bangsa atau agama boleh memohon untuk mendapatkan franchise ini asalkan cukup modal dan lokasi strategik, then bayar fee tiap-tiap bulan kepada pemilik franchise.(macam McD la lebih kurang)

Pemilik franchise RHT BSP khabarnya dimiliki oleh seorang berbangsa India, kalu perasan ada datang sekali sekala dgn BMWnya, berbadan besar dan botak.

Samada ini fakta atau auta hanya Allah yg tau. Boleh sesapa sahkan? Bukannya apa.. org islam kena sensitif dgn bab-bab makan ni, makanan yg kotor akan sebabkan jiwa kita gelap dan sukar terima hidayah Allah.

Wassalam.

mmg mamak beroperasi lebih kurang franchise.. dgr cerita.. tokey nya hanya tahu collect duit..

tp yg pasti.. area situ.. mmg kuat pelaris..(bukan hj tapah shj!) hatta yg bwh pokok pun ada org kenekan..

sehari terpacak kat situ.. sorg pun tak beli.

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #8 on: June 12, 2008, 05:53:08 PM »
Klinik Pilihan..

Klinik Amal - Poliklinik dan Surgeri - No. 6 Jalan Seri Putra 3/13 - dekat dgn Pasar Mini Ilsya..

Klinik gigi - Klinik Pergigian Haslina - No. 23, Jalan Seri Putra 1/5 - deretan Pos Malaysia BSP..

Kedua-duanya ada doktor yg bagus, khidmat memuaskan dan yang penting murah !! ;)

Kepada yg mempunyai anak yg takut dgn doktor gigi, serahkan pada dr Haslina, dia pandai psiko budak  ;D.. dan yg tua-tua nak scaling gigi, setakat ni saya rasa dr haslina yg paling detail cuci n scaling dgn harga yg murah, RM50 jer - nak jumpa buat appointment dulu 8925 0014

Kat BSP juga ada klinik 23 jam 22 jam, (lupa nama klinik tu, tapi dekat dgn kedai service keta menghadap Vista) Poliklinik Seri Putra, elok juga kalau ada kes emergency tak payah menapak ke Nilai atau BBbangi, tapi satu jer yg kureng... Doktor ni kurang mesra, bercakap pun tak tengok mata orang.. ish. Kalau Dr terbaca posting ni harap ada perubahan. Kita ni kalau boleh nak la Dr yg 'ramah' sikit, baru bole buat kawan. Tak gitu tuan Doktor?

Wassalam.
« Last Edit: June 13, 2008, 12:25:52 AM by nikhilmizam »

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #9 on: June 12, 2008, 06:28:59 PM »
Saya pulak

Klinik - sama ada Klinik Ummu Ammar (Dr pompuan, org rumah lebih selesa) atau Klinik Amal

Kedai makan - nama kedai tak ingat tapi dia baris belakang Hj Tapah. Ada 3 kedai makan... saya suka yg lokasinya di tengah2 sebab kuantiti banyak dan rasa ok

Kedai hardware - sebaris dgn Hj Tapah (macam2 ada)

Kedai gunting - sebaris dgn Hj Tapah juga sebab siap urut leher dan tengkuk

Bengkel Kereta - kat sebelah kilink homeopathy dekat Hj Tapah

Basuh kereta - belah belakang kedai bengkel yg saya selalu pergi

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #10 on: June 12, 2008, 07:00:42 PM »
penduduk putra tropika dah tak MASUK HJ TAPAH
« Last Edit: June 12, 2008, 09:05:15 PM by Sulaiman Sabur »

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #11 on: June 13, 2008, 12:32:28 AM »
Saya pulak

Klinik - sama ada Klinik Ummu Ammar (Dr pompuan, org rumah lebih selesa) atau Klinik Amal

Kedai makan - nama kedai tak ingat tapi dia baris belakang Hj Tapah. Ada 3 kedai makan... saya suka yg lokasinya di tengah2 sebab kuantiti banyak dan rasa ok

Kedai hardware - sebaris dgn Hj Tapah (macam2 ada)

Kedai gunting - sebaris dgn Hj Tapah juga sebab siap urut leher dan tengkuk

Bengkel Kereta - kat sebelah kilink homeopathy dekat Hj Tapah

Basuh kereta - belah belakang kedai bengkel yg saya selalu pergi


Ambo pun selalu pi kedai tu, dulu ada sorang budak Acheh yg selalu gunting rambut ambo, sampai dah kenal benar tak yah bagitau nak fesyen apa. Alih2 budak tu dah balik Acheh.

Sekarang kena hati2 sikit, ada sorang budak baru yg tinggi2 tu.. kalu mengurut masyaAllah macam nak patah belakang ambo dikerjakan.. sampai kena sound, then budak ni malas nak tukar razor blade. Yang ni pun dah 2 kali kena sound dgn ambo. Untuk makluman tuan2, kementerian telah mewajibkan semua kedai gunting menggunakan razor blade yg baru, tak leh recycle. Nanti kena jangkitan kuman atau virus... NauzubiLLaahi min zalik!!

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #12 on: June 13, 2008, 12:42:11 AM »
Restoran Pilihan..

Restoran pilihan ambo adalah RESTORAN HAMIDI, baris haji tapah.. hujung sekali.

Penyediaan makanannya bersih dan harganya MURAH. Sebab tu budak KUIS suka makan kat situ. Untuk makluman tuan-tuan juga, Hamidi byk jasa dlm DANA PEMBINAAN SURAU AS-SYAKIRIN.

Setiap Jumaat malam Sabtu lepas Isya' Surau al-hijrah Putra Tropika mengadakan kelas al-Quran dan Tajwid. Biasanya kami ambil tempahan jamuan dari Restoran Hamidi kerana beliau senang berkira dlm soal-soal surau ni.

Antara favourite saya di Restoran ini adalah nasi goreng Thai, nasi berlauk (pagi) dan mi bandung. Boleh cuba !

Wassalam

stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #13 on: June 13, 2008, 10:48:00 AM »
Poliklinik Mahkota pun OK gak...Ubat tak le mahal sangat... tapi yg tak bestnya takde panel klinik la bagi saya.. saya ke kat AmInvestment Bank, KL

razi

  • NCB 1126
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 89
  • Gender: Male
  • You'll Never Walk Alone
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #14 on: June 13, 2008, 10:56:03 AM »
aminvestment apa panelnyer...pmcare ker?
Al-Istirak - Menjana Pendapatan Ummah

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #14 on: June 13, 2008, 10:56:03 AM »