Author Topic: "Paling Bagus!" @putra mahkota  (Read 23947 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MaSsArO

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #30 on: June 27, 2008, 03:11:16 PM »
 ;D Yg banyak cakap tu Dr Shariah kot klu x silap, dia memang detail sket, penuh informasi. Pernah jumpa sekali jer la doc lelaki tu... part time kot

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #31 on: June 27, 2008, 03:56:40 PM »
;D Yg banyak cakap tu Dr Shariah kot klu x silap, dia memang detail sket, penuh informasi. Pernah jumpa sekali jer la doc lelaki tu... part time kot

Dr. shahariah.. ;D

MaSsArO

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #32 on: June 27, 2008, 04:20:23 PM »
 :) tq en nik

bangimen

  • Guest
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #33 on: June 27, 2008, 06:36:39 PM »
Salam,

Klu korg nak pekena roti canai, pegi ke Nilai 3. Kat pasar borong tu ada satu tempat roti canai mantin. melayu punya. DIa nya rasa ada lain sket dari tori canai mamak. Cubalah... :)

SETUJU! roti canai mantin ni memang sedap bawak balik umah lepas sejam 2 pon lembot lagi...kalau tempat lain boleh buat main frisbee....

morpheus

  • Guest
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #34 on: July 14, 2008, 05:53:10 PM »
Kedai Motor paling bagus dan murah - SPK moto kat depan Melati tu.
Maaf bertanya, "Melati" tu apa ya? Kat mana? Saya pun nak cari Bengkel Motor yg Bagus gak utk Motor Besar :)

Maaf bertanya gak.. Saya baru kat sini dan belum familiar sgt dgn area BSP & BBM.. Mencari gak bengkel motor besar yang berdekatan. Pangsapuri Melati tu pangsapuri yang mana satu? Yang saya tau kondo/apartment tinggi depan jalan masuk BSP tu je. Tu pun tak tau nama.

TQ! :D
« Last Edit: July 14, 2008, 06:01:13 PM by morpheus »

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #34 on: July 14, 2008, 05:53:10 PM »



putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #35 on: July 15, 2008, 05:32:48 PM »


pangsapuri Melati terletak di belakang deretan kedai (satu tingkat)  dalam Seri putra...  yg tepi tol tu.. Vista Seri Putra
... ker guana..?
___________________
aku /..PMB

morpheus

  • Guest
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #36 on: July 15, 2008, 06:04:42 PM »
Ooo.. Pangsapuri belakang/bertentangan deretan kedai2 termasuk restoran Hj. Tapah tuh ke..
Ok TQ! ;)

stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #37 on: July 21, 2008, 03:13:08 PM »
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Hairul_Senibina

  • Moderator
  • Penghulu
  • ***********
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #38 on: July 21, 2008, 03:21:27 PM »
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kalau rajin sikit, mungkin Nadia boleh jenguk2 kedai jahit di Nilai Impian (Selepas tol Nilai / Sebelah Nilai 3).

Lokasi kedai = di sebelah Pondok Polis Nilai Impian & bersebelahan dgn restoran tomyam.

Jahitan kemas & harga upah jahit pun berpatutan.

Regards,
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #39 on: July 21, 2008, 03:32:16 PM »
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kalau rajin sikit, mungkin Nadia boleh jenguk2 kedai jahit di Nilai Impian (Selepas tol Nilai / Sebelah Nilai 3).

Lokasi kedai = di sebelah Pondok Polis Nilai Impian & bersebelahan dgn restoran tomyam.

Jahitan kemas & harga upah jahit pun berpatutan.

Regards,

terima kasih senibina, nanti saya gi survey.

Hairul_Senibina

  • Moderator
  • Penghulu
  • ***********
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #40 on: July 21, 2008, 04:34:30 PM »
Maaf bertanya gak.. Saya baru kat sini dan belum familiar sgt dgn area BSP & BBM.. Mencari gak bengkel motor besar yang berdekatan. Pangsapuri Melati tu pangsapuri yang mana satu? Yang saya tau kondo/apartment tinggi depan jalan masuk BSP tu je. Tu pun tak tau nama.

TQ! :D

Salam,

Saya selalu servis ZXR Ninja saya di Nilai Cycle, Bandar Baru Nilai (Berhampiran Allson Klana & Giant BBN).

Harga:  +- pada saya ok, la... berpatutan, la.

Ada servis towing lagi. Kalau motor tak bleh start, diorg akan bwk lori kecik dtg rumah kita & amik motor besar tuan2 ke bengkel Nilai Cycle tersebut.

Kalau nak pergi, ikut Bkt Mahkota pun boleh atau ikut Tol Nilai.   :)

**Kalau ada bengkel motor besar di putra-mahkota, LAAAAAAAAAAAGI bagus. tak payah la kita susah2 ke tempat lain. Ada ke? Any info?   :)

Regards,
senibina
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

morpheus

  • Guest
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #41 on: July 21, 2008, 05:20:01 PM »
Oooo.. Nilai Cycle.. Dah pernah pergi. Dekat ngan Pizza Hut BBN. Saya beli aksesori kat sana. Tapi tak pernah try hantar servis lagi. Cuma kalau boleh nak cari bengkel moto cc besar kat Putra Mahkota.. Senang sket in case kalo emergency ;D

Betu la kata CaptRahman, SPK Motor depan Melati tu boleh buat motor cc besar. Sabtu lepas berpeluang gi sana & tukar minyak hitam. Harga.. boleh ler.. Memang dia tak cas harga moto cc besar. Pomen dia peramah kalo kita pandai bukak citer. ;D  Layannn!

So far, dia memang biasa buat ZX2, ZZ2, Vulcan, Virago, Aprilia & assorted cubs.. ;) Tapi kalo sparepart takde stock tu mmg kena order kat KL ler..

BSP

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 157
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #42 on: July 21, 2008, 05:38:41 PM »
tumpang tanya, ada sesape tau kat mana tempat paling bagus utk tempah baju kurung kat sekitar Putra Mahkota?

Kena pandu jauh sikit ke BBBangi depan Komplek PKNS - recomend Kedai jahit ini (nama kedai dia lupa pulak)tingkat 1 (bawah dia kedai bundle dan sebelah tusyen& Briyani Gam Ghazal the best)...dkt area Putra Mahkota ini kedai Kak Teh tukang jahit...berderetan dgn Res. Hj Tapah....sb my wife/anak2 setiap tahun tempah dkt kedai ini..puas hati setakat ini (harga & kemas jahitannya). :o :o :o..promote.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Azzraf

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" @putra mahkota
« Reply #43 on: July 21, 2008, 05:50:54 PM »
Dulu ada kedai tempah baju wanita kat belah belakang deretan kedai BBM Seksyen 5 bersebelahan Restoran Zurina (depan pangsapuri). Tapi skrg kedai tu dah tutup & owner dia buka kedai kat Batang Benar, Beranang. Tengok sample baju & jahitan dia quite kemas gak. Malangnya dah pindah :-\

Kalo berminat, cuba try survey kalau2 dia ada tinggalkan no telefon & alamat kat depan kedai dia dulu @ roller shutter/tiang

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: "Paling Bagus!" Kedai Moto & jahit
« Reply #44 on: July 25, 2008, 04:53:01 PM »
Moto:

Kalau emergency case atau normal servicing kat SPK moto memang murah. Tak ada caj berlebihan kalau dia order kan barang.
Last week baru tukar tayar belakang - RM 224 aje. Dah tanya kat Melaka nak caj RM350, selepas tawar menawar dia boleh beri RM 320 aje.

Yang nak tempah baju kurung tu, Yani dari Seri Putra khabarnya nak buka kedai jahit kat sebelah Vista Cafe (Ruang Pejabat Persatuan Penduduk). Perfect timing lah untuk hari raya yang nak dekat ni.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: "Paling Bagus!" Kedai Moto & jahit
« Reply #44 on: July 25, 2008, 04:53:01 PM »