Author Topic: Ingin mencari rumah untuk dijual  (Read 2015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

munizaharudin

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Ingin mencari rumah untuk dijual
« on: March 10, 2013, 07:02:54 PM »
salam. sy ingin mencari rumah teres untuk dijual dalam lingkungan 100k hingga 200k.

padli

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 248
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #1 on: March 10, 2013, 10:37:37 PM »
ingt ingin dibeli...ingin dijual ni maknanye tuan ni ejen lah yer?.....

munizaharudin

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #2 on: March 10, 2013, 10:50:49 PM »
ehkk..bukan bukan..sy yg nak beli. ayat sy salah ke?? alamak..hehe ;D

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #3 on: March 11, 2013, 09:10:49 AM »
agak sukar utk mencari rumah teres dlm lingkungan harga tu di sekitar BSP-BM ni.. even di nilai pajam pun payah nk dapat dah.. utk harga yg mcm tu, rumah jenis apartment tu mungkin banyak.. ataupun tuan dpt nego dgn mana2 owner yg sanggup utk jual rumah below market value huhu
apapun, selamat mencari dan selamat dtg ke BSP :-)

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #4 on: March 11, 2013, 05:51:48 PM »
ya betul.susah nak dpt rege tu skang. latest lelong rumah teres 280k Impian Putra. kalau xde org bid, boleh lah dpt 280k tu..vista seri putra pon dh tak merasa below 100k skang ni..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #4 on: March 11, 2013, 05:51:48 PM »



munizaharudin

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #5 on: March 11, 2013, 06:48:48 PM »
betol betol. sy tau tu. just mencuba. tp haritu ada jumpa dekat mudah rumah teres corner lot dekat bukit mahkota harga rm150k.  terlambat contact org tu. tp lepas tu mcm pelik pula rumah mcm tu harga semurah tu.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #6 on: March 11, 2013, 11:00:09 PM »
ya betul.susah nak dpt rege tu skang. latest lelong rumah teres 280k Impian Putra. kalau xde org bid, boleh lah dpt 280k tu..vista seri putra pon dh tak merasa below 100k skang ni..

Kalau ada yang nak menjual Vista Seri Putra Low Rise RM 110k, ada pihak yang berminat nak beli... PM yea kalau ada...
Average advertised price skg ni aroun RM140k

Tunggul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #7 on: March 12, 2013, 01:42:07 PM »
Kalo yg advertise murah kat mudah tu biasanya trick agen jer, bila u call dia kata dah jual & offer u rumah lain yg berdekatan. Dlm 10 caller mungkin 1 sangkut berbanding dia letak harga betul & tak dapat call langsung.

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #8 on: March 12, 2013, 04:01:12 PM »
Kalau ada yang nak menjual Vista Seri Putra Low Rise RM 110k, ada pihak yang berminat nak beli... PM yea kalau ada...
Average advertised price skg ni aroun RM140k

lelong pon dh 110k..beruntung benar kalau ade yg nak jual rege tu..:).Market Value low rise last year dlm 130k.Tak tau la kot tis year dah naik. .Market Value High Rise bole dpt 170k tanye Bank Islam haritu .

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ingin mencari rumah untuk dijual
« Reply #8 on: March 12, 2013, 04:01:12 PM »