Author Topic: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA  (Read 3453 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dgrohana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« on: April 06, 2009, 04:15:33 PM »
Salam kepada semua,
                           Harap maklum bahawa kami sekeluarge akan menjadi penguni baru di kaw. Dputra beralamat:
                 No 10 Jalan 5/3.
Utk makluman semua, rumah kami sedang dalam pengubahsuaian dan di harap  jiran2 sebelah bersabar dengan segala bungi bising sewaktu pengubahsuaian. Dijangka siap dalam 3 bulan. Sila kemukan segala komen atau complains supaya kami dapat perbaiki agar jiran2 tidak berasa kurang senang hati. TQ

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #1 on: May 26, 2009, 03:37:56 PM »
Selamat Datang ke BSP. Ada lalu kat depan rumah hari tu . Major renovation, nampak! Kenapa pilih utk menetap kat BSP? :)

dgrohana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #2 on: June 02, 2009, 09:11:19 AM »
Terima kasih asnuru,
                          Assalammualaikum dan tq for your reply. Pilihan menetap di BSP adalah kerana berkerja di BBBangi. Kami berpindah dari Penang last year kerana berpindah kerja. Masih menetap di Puncak Nusa sehingga rumah siap di renovate. Tak begitu major kot...hanya kadar termampu saja... Harap Asnuru dapat hadir waktu doa selamat nanti.. expected bulan 8 (sebelum puasa atau after Raya). Asnuru tinggal dimana??

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #3 on: June 03, 2009, 02:24:02 PM »
Salam. Kalau di jemput nanti, insyaallah, akan hadirkan diri. Kita kan berjiran. Rumah saya cuma ' a walking distance' je dari rumah Dgrohana.
Syukur lah, akhirnya rumah baris 5/3 berpenghuni sepenuhnya tiba bulan 8 nanti. Bertambah meriah lah!
Dah terserempak ke dgn jiran sebelah? (i.e. kiri Cikgu Aziah & kanan Dr. Ala).

dgrohana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #4 on: June 18, 2009, 10:03:21 AM »
Terima kasih asnuru,
                           The renovation progress seems to drag on... meet up with with neighbours both left side house and behind house... Will get to know others in time to come... Of course it will be riuh rendah with my kids... all hyper active and hyper sound... anyway will personally invite all neighbours for doa selamat.. meet you than

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #4 on: June 18, 2009, 10:03:21 AM »



asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #5 on: July 03, 2009, 08:57:30 AM »
Sekolah rendah (S.K BSP) dah buka pada 29/06/09 yg lalu. Anak puan dah pindah sekolah ke? Kelas mane?

Just FYI, saya sertakan di sini alamat yahoo group khusus untuk penduduk SP 5, jika anda ingin berinteraksi, berkongsi pandangan dan maklumat terkini kejiranan puan:   

http://asia.groups.yahoo.com/group/seriputra5/  :)

dgrohana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #6 on: July 16, 2009, 04:19:05 PM »
Hi asnuru,
              Sorry for this late reply. was kept busy with work and the house renovation. Anak saya yg sulung masih sekolah si Yoke Min Bangi.... Plan to let him continue his studies there.. Thanks for the ingo on the yahoo group... good link. take care

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #7 on: August 11, 2009, 10:28:07 PM »
Salam,
...cantik rumah! All in 200K ada nih! Main gate tu nak guna wrought iron ke atau stainless steel? Saya rasa WI lagi nampak grand. Nampak nya sebelum raya sempat siap.... Nak duduk lama, mesti le renovate hingga puas hati. Betul tak dgrohana? :D

dgrohana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #8 on: August 25, 2009, 02:01:28 PM »
salam ,
          tq... adalah.... not decided yet on gate but will consider ur suggetion thanks... Siap sebelum raya but might move in after raya as tak larat nak pindah waktu puasa ni... will do it slowly .. anyway pindah from Penang dah ok still need to pindah from 2/4D...

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #9 on: October 06, 2009, 09:14:17 AM »
Dah pindah masuk nampak nya. Bila ye? Pandai Dg renovate rumah! Cantik. Gate tu nampak unik dan exclusive. Hubby punya idea ke tu?
Berapa harga rumah tu masa beli dulu? (tolong PM kat saya).
Sabtu baru ni rumah Dg ada join bara'an ke? Kami sekeluarga tak join sbb hubby ajak pergi JB (kenduri kahwin) dan keesokan nya pulak raya kat Ipoh.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf zahir & batin. :)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #10 on: October 06, 2009, 05:25:04 PM »
selamat datang juga daripada pada saya ke SP5

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #11 on: October 16, 2009, 11:52:23 AM »
Ada pergi rumah hari tu....masa kenduri doa selamat/house warming. Tapi tak sempat sembang le pulak....ramai sangat. Tapi sempat juga sembang dgn your husband. He is very nice & friendly.
Wow....renovate betul-betul you nih....tapi memang berbaloi habis >RM300K pun....rumah jadi lebih luas, cantik dan selesa - ikut selera sendiri. Plaster ceiling you pun cantik jugak design dia.
Tapi satu saja nak tanya...tentang beam kat living tu....you ada consult arkitek atau engineer ke sebelum you ubah beam tu? Bukan apa...nak tahu gak sebab ramai yang tak berani nak buat macam tu. Kalau OK, saya pun cadang nak ubah jugak!   :)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA PENGHUNI DPUTRA
« Reply #11 on: October 16, 2009, 11:52:23 AM »