Author Topic: Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?  (Read 1875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sajetanye

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?
« on: August 31, 2013, 08:12:04 AM »
Saja curious sbb byk lot kosong. Ada brape biji je banglo dh siap duduk. Mohon pencerahan  ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?
« Reply #1 on: September 01, 2013, 10:19:37 PM »
ramai yang dulu beli atas dasar speculative...
Dulu saya pernah survey dan memang ternyata kebanyakannya beli atas dasar di atas.

Beberapa pembeli yang lain " tunggu jiran buat dulu " ...

Kalau tgk dlm iklan, ada byk nak di jual.. tapi harga dah tak memberangsangkan... Last year ada yg sempat merasa RM 25/sqft... la ni tak dapat la kot...  Itu yg dekat depan.. kalu dekat dengan Sempadan Nilai tu, ada yg nak tolak RM 19/sqft (around last year) .. sekarang tak tau la pulak.

Rumah dekat roundabout sebelah rumah bumbung Biru tu nampaknya start balik...

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?
« Reply #2 on: September 05, 2013, 05:51:51 PM »
lepas ni bila bandar puteri bangi naik, penuhlaa tuuu  ;D

abuakief

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
Re: Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?
« Reply #3 on: September 13, 2013, 08:28:33 PM »
Saya pernah tanya pegawai kat Sales office tu, dia kata more than 60% owner lot banglo BBM tu adalah kaum cina...
tapi bukit mahkota tu in overall adalah Malay majority community...

kemungkinan rakan2 berbangsa cina kita ni nak tunggu, n then jual bila harga dah cantik...

last year saya beli lot tanah di seksyen7, alhamdulillah still bole dpt harga rm20 sekaki... Owner sebelum tu rakan berbangsa cina juga...

harap2 cepat2 arr IOI bangunkan Bandar puteri bangi ni, semoga merancakkan pembangunan di seksyen7 BBM...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa xde sgt banglo naik kt sek 7?
« Reply #3 on: September 13, 2013, 08:28:33 PM »