Author Topic: Pelajar SMK BSP ponteng & merokok di Seri Melati - HARI INI - Isnin 17/03/2014  (Read 892 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
FB Seri Putra - https://www.facebook.com/seriputra/posts/10152324414208708

Salam warga BSP Semua....pagi tadi (Isnin 17/03/2014) Jam lebih kurang 08.20 am...

saya dapati ada 4 orang murid SMK BSP di Taman Permainan Pangsapuri Seri Melati lepak sambil hisap rokok. Bila saya hampiri dan sergah dan tanya mereka tingkatan berapa, ada yg jawab tingkatan 3 lepas tu ada yang jawab tingkatan 2...nak menipu lah tu...

bila saya kata ponteng ya..3 daripada mereka lari lintang pukang dan saya dapat tangkap seorang...tanya dia jawab tingkatan 5...apasal tak masuk sekolah...lambat sampai katanya...apasal tak balik rumah terus..nanti mak marah jawabnya....Saya kata tak pergi sekolah lepak kat sini sambil hisap rokok lagi Pakcik marah..

bila tanya dia dengan member2 yg lari tu duduk mana...dia kata dari kawasan kejiranan BSP ni saja (saya tak mahu sebut skim mana). Saya tanya nak hantar pergi sekolah ke nak balik rumah...dia nak balik rumah sambil minta maaf 3-4 kali dengan saya. Saya lepaskan dengan amaran kalau jumpa lagi saya tak nak tolak ansur lagi....terus talipon pihak sekolah& Polis...dia minta maaf lagi dan saya suruh keluar dan balik rumah terus.

Tuan/Puan yang saya hormati saya tak nak sebut budak tu dari skim mana..siapa nama...siapa ibu bapa...pasal pada saya ini tanggungjawab kita sama2...waktu sekolah duduk dalam sekolah kalau dah rasa lambat...balik je terus ke rumah..bukan melepak sana sini.

Bukan tak boleh nak duduk rehat2 di Seri Melati...boleh kalau kena masanya. Minta maaf kot2 ada anak2 yang balik mengadu kena hambat keluar dari Seri Melati...mesti ada sebab..kami tak kan suka2 hambat orang keluar tanpa sebab.

Kalau ada Guru2 SMK BSP yang baca post ini...jemput2 lah jenguk pagi ke petang luar kawasan sekolah tu...rasanya anak2 ini termasuk mungkin anak saya sendiri yang buat perkara tak sepatutnya sebagai seorang Pelajar...Wallahualam....

dari pemerhatian saya...Warga Pangsapuri Seri Melati.
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra