Author Topic: berus gigi utk wanita hamil!  (Read 708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lisati

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
berus gigi utk wanita hamil!
« on: July 07, 2014, 02:12:53 AM »
baru mengandung dan baca byk maklumat kebelangkang ni.
baca maklumat yg penting baru2 ni,i rasa sgt penting dan ni ialah berita baik utk wanita yg hamil.
i dpt tau dari website ni,Malaysia ada lbh drpd 60% punya wanita ada masalah gusi berdarah semasa mereka hamil,ini ialah biasa di kalangan wanita hamil.
selain itu, website ni juga merpekenalkan ibu yg hamil utk tukar berus gigi biasa mereka ke berus gigi yg bulu lbh lembut utk gosok gigi semasa mengandung
http://southernlion.com.my/en/product/tips_hypersensitivity_during_pregnancy.html
kawan yg hamil atau baby kurang drpg 1 tahun boleh daftar di website ini dan dpt satu berus gigi free,x ada apa2 keburukan?
jika u ada kawan2 yg hamil pun blg panggil mereka daftar kerana ni ialah free.

mommymum

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: berus gigi utk wanita hamil!
« Reply #1 on: July 09, 2014, 09:06:57 AM »
hai, i baru mula mengadung selama 2 bln skrg, dan mulai menghadapi masalah gusi berdarah bila gosok gigi i...
walaubagaimanapun i ada tabiat utk gosok gigi slp makan..
Penyelesaian buat masa ini adalah menggunakan garam yg lebih lembut utk membersihkan mulut, harap ni blh membantu utk menghapus bakteria dalam gusi...
i berminat nak dapat satu berus gigi sampel utk cuba! tgk betulkah begitu hebat? hehhe

hudali

  • Guest
Re: berus gigi utk wanita hamil!
« Reply #2 on: July 10, 2014, 12:21:25 PM »
itu maklumat dari link itu mmg betul,utk ibu yg hamil jgn biarkan masalah gusi berdarah, mesti jagakan kebersihan gigi,masalah akan menjadi serious.
kerana bakteria di mulut akan berkumpul di mulut dan ditelan ketika menelan air liur. dan ni akan memberi kesan kepada bayi dan mengakibatkan buruh pramatang. I juga ada masalah ginvigitis semasa i hamil satu tahun lalu.jadi i ada satu tabiat.i rajin memberuskan gigi i dan flos gigi i paling kurang 2 kali sehari atau setiap kali selepas i makan.i bawa berus gigi i keluar dgn i dn simpan di bag i, i blh berus gigi i bila2 masa jika i mau.i blh tgk gusi i mmg improve berbanding dgn dulu.ada masalah gusi berdarah punya kawan blh cuba.

myraahmaad

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: berus gigi utk wanita hamil!
« Reply #3 on: July 11, 2014, 01:18:06 PM »
sy jg baru mengandung je. baru 2 bulan. hihi. ya pon eh, gusi sy selalu berdarah bila sy gosok gigi.
terima kasih lisati sbb share informasi2 tu dan jg cara rawatan. :)
sy jg dh p website Southern Lion tu yg dibgkan, ade satu link kat bwh website tu, cuma click masuk dan sign up details kita dan jg akaun FB dh blh dpt berus gigi percuma tu dh kan..

Rickcofu

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
berus gigi utk wanita hamil
« Reply #4 on: October 12, 2017, 11:09:23 PM »
ye, sy rasa korang blh lah p sign up dn cuba berus gigi tu, sbb akak sy tgh pakai, die kata best eh.
utk wanita2 yg mengandung, klu korang ade masalah gusi berdarah, ingat jgn x peduli tau, sbb masalah tu agak serius. klu x solve, nnt bakteria2 tu kat dlm mulut akan jd semakin byk dan sng ditelan bila korang telan air liuh, bakteria2 tu akan mempengaruhi kesihatan bayi tau.
thn lepas bila aku mengandung, aku jg ade masalah gusi berdarah dan keradangan gak pastu aku pon mengamalkan lah tabiat gosok gigi, sekurang2nye 2 kali stiap ari, dan sy jg bilas dan bersihkan mulut sy setiap kali lepas makan. sy ade simpan satu berus gigi kat dlm beg dan bw ke mane2 je spy nnt klu nk gosok gigi blh lah gosok kat mane2 je. hihi kan sng..
kadang2 walaupon agak susah tp smua usaha tu adelah baloi sbb aku mmg ade nampak improvement kat gusi sy ni..
korang blh lah cuba cara sy tu.. hihi
I suggest you try auto trading system for profitable investments

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

berus gigi utk wanita hamil
« Reply #4 on: October 12, 2017, 11:09:23 PM »