Author Topic: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah  (Read 2257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Bagus jugak kalau sahabat2 yang hebat2 dapat menganjurkan kursus motivasi secara ikhlas kepada anak2 kita kat sini.

first time, salam perkenalan

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #1 on: June 08, 2009, 09:55:34 AM »
Biasanya dibuat dengan pihak sekolah. Mungkin leh buat bersama2 pihak sekolah.

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #2 on: June 08, 2009, 01:38:56 PM »
kita buat motivasi lain lah, bagi sikit kemahiran yang anak2 tak belajar kat sekolah.  Motivasi untuk belajar saya pun boring gak

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #3 on: June 08, 2009, 04:10:42 PM »
motivasi bukan utk pelajaran... ala2 motivasi kemahiran hiduplah.
Tapi mungkin leh cuba buat proposal sikit dan boleh dimajukan kepad yang berkenaan.

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #4 on: June 08, 2009, 04:24:48 PM »
ni yang eden banggo dengan kengkawan ni.  Eden depan orang ramai malu yelah pendidikan pun x seberapa.  Tulah eden nak post sikit2 lah, kalau berdebap kang ramai kata eden ni tin kosong yo.  Nak buek macamano.  Tapi ekau jangan tembak den dengan torpedo teruih.  Okay

a) baiki komputer dulu. bincang module lah

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #4 on: June 08, 2009, 04:24:48 PM »



namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #5 on: June 08, 2009, 04:28:53 PM »
Tu yg kalau ada proposal senang sikit. Sape target group? Berapa ramai pelajar? Adakah ianya kursus berkala atau sekali saja?
Barulah boleh propose kat organisasi yg berkaitan.
Bab sape nak bagi kursus tu banyak orang boleh buat. Atau leh panggil company, kita organise je.

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #6 on: June 08, 2009, 04:33:59 PM »
sabaqlah, hang cepat sangatlah, slow ah sikit

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #7 on: June 09, 2009, 08:49:38 AM »
kita buat motivasi lain lah, bagi sikit kemahiran yang anak2 tak belajar kat sekolah.  Motivasi untuk belajar saya pun boring gak

Dalam Sek 5 ada plan Kem Motivasi ni.... Kawasan pun dah dikenal pasti cuma, perlaksanaan dijangka lepas Gotong Royong Perdana ni.... cuma buat masa ni kami plan utk penduduk Sek 5 la....

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #8 on: June 09, 2009, 09:00:43 AM »
motivasi ini yang teman impikan ni ianya takde macam kem askar. tapi program mestilah ada tema dengan goal 'kenal jiran, jenayah sifar' ::) 

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #9 on: June 09, 2009, 09:18:59 AM »


motivasi utk pelajar pun satu hal.....motivasi utk bapa pelajar pun kena fikir gak.....kekadang bapa pelajar lagi memerlukan motivasi......
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #10 on: June 09, 2009, 12:35:42 PM »
Tema
a) kenal jiran through anak2
b) jenayah sifar through anak2


Module

a) baiki komputer

b) electronics gadgets

Target group
a) pelajar
b) kaum2 bapa yang perihatin
« Last Edit: June 09, 2009, 12:41:58 PM by BMAAJ »

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #11 on: June 09, 2009, 12:43:52 PM »


jangan asyik bercakap je...buat dulu
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #12 on: June 09, 2009, 12:46:18 PM »
teman ni pemalu dan tak pandai, nak bagi pendapat tengah orang ramai eden sogan, kat siber ni orang tak kenal, eden bantai lah apa pun. Natijahnye apo. Kalau orang kat dalam dunia nyata nak ambik iktibar, silekan

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #13 on: June 09, 2009, 12:50:36 PM »


dalam dunia siber pun emosi mengatasi akal fikiran apatah lagi di dunia nyata...aduhyaiii....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Cadangan Gotong Royong : Kursus Motivasi untuk Pelajar Sekolah
« Reply #13 on: June 09, 2009, 12:50:36 PM »