Author Topic: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan  (Read 17113 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Naim

  • Guest
Re: Kawalan Keselamatan Di Anjung Suasana
« Reply #15 on: October 13, 2009, 11:13:54 AM »
Saya nih bukannya apa...faham2 ajeklah co. Melayu....nanti sume pakat ehsan ajek...klu tak tolong...nanti hentam sama kita takmo tolong sama Melayu...bila tolong ...dia lak hentam duit ...servis tah apa2.

Pengalaman...tapi Ehsan nih saya tak tahuler.

Tengoklah kata ramai nanti bila penghuni AS kena sendiri cari guard.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #16 on: October 21, 2009, 01:35:40 PM »
just curious, as of today, dah berapa ramai agaknya yang dah officially duduk kat AS ek?
Last weekend, ada gak gi ronda2 kat situ, guard yang duk bawah payung tu banyak gak dia soal.. umah nombor brapa, kunci dah ambik belum....

Saya tak perasan pulak kalau dah ada umah yang didiami.. mostly tengok still under renovation..
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #17 on: October 21, 2009, 05:57:43 PM »
Yup..sume still under renovation...rasanya ada jugak yang pindah sebelum naik sekolah tahun depan.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #18 on: October 21, 2009, 07:27:06 PM »
Salam,

Rasanya takda orang officially pindah lagi. Tuan Mejar Abu pun malam tu dia tido sana weekend jer.


-matjay-
Belum start reno lagi

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #19 on: October 22, 2009, 12:40:27 PM »
Salam,

Rasanya takda orang officially pindah lagi. Tuan Mejar Abu pun malam tu dia tido sana weekend jer.


-matjay-
Belum start reno lagi

Rumah dah besar dah ...nak reno camner lagi hehehe.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #19 on: October 22, 2009, 12:40:27 PM »



Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #20 on: October 22, 2009, 12:50:12 PM »
Saya rasa perihal anjing berkeliaran pun kita nak kena amik kira jugak...nih kira keselamatan untuk kita2 yang bakal menghuni di AS.

Ada baca kat thread lain tadi pasal anjing nih...dan kalau ada yang perasan kat kawasan kita nih pun ada jugak...


matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #21 on: October 22, 2009, 02:24:30 PM »

Salam,

Mungkin nak reno dalam jer. Buka/tutup 2-3 dinding. Nothing major. Minimum cost. Tengah cari idea lagi. Selalu gaks ushar2 rumah orang tengok style camne. Tak rushing sangat nak pindah sebab sekarang nie pon duduk di kawasan BSP.

-matjay-

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #22 on: October 23, 2009, 03:45:50 PM »

Salam,

Mungkin nak reno dalam jer. Buka/tutup 2-3 dinding. Nothing major. Minimum cost. Tengah cari idea lagi. Selalu gaks ushar2 rumah orang tengok style camne. Tak rushing sangat nak pindah sebab sekarang nie pon duduk di kawasan BSP.

-matjay-

saya rasa saya kenal matjay nih...hari tuh ada borak2 ngan your wife.  rumah tuh gamaknya berapa ler cost utk grille ajek yer...lagiiii banyak tingkap tuh.

saya pun tengah cari2 idea/RM hehehe...masuk lambat lagi.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #23 on: October 23, 2009, 04:00:41 PM »

Salam,

Saya rasa betul. Rumah you mengadap taman permainankan. Tak tahu berapa RM nak pasang grille. Saya pun nak cari idea dan RM gaks


-matjay-

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #24 on: October 24, 2009, 01:26:38 PM »

Salam,

Saya rasa betul. Rumah you mengadap taman permainankan. Tak tahu berapa RM nak pasang grille. Saya pun nak cari idea dan RM gaks


-matjay-

Kat dalam nih ramai golongan suami ajek...segan betul saya!


Ye betul tuh..nanti kem salam kat wife (saya ingat nama dia tapi takleh mention sini...kena hati2)

puanseriputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #25 on: October 24, 2009, 03:36:04 PM »
salam semua jiran2..

naim, a'ah ramai golongan suami yer.. isteri2 x smpt nak msk forum bz pk persiapan msk umh baru kot.. :)

nak tanya ada sesapa yg dah ada quotation utk langsir?

sy tgh suvey ni... haritu ada org id (kwn hubby) dtg ukur n smlm p pilih2 kain langir..
cuma tgh tggu quotation dr diorang, janji mggu dpn ni.. cuma tgh2 pilih tu sy soh bdk sorg ni kirakan dulu brp
cost utk langsir sliding door.. kira2 1 sliding door dpn shj ><rm1300++, ni haga kain temasuk upah jait... isk mahal betul yer..
tu yg nak tanya sesapa yg biasa tempah langsir atau dah dpt quotation langsir AS.. agak2 brapa 1 rumah yer..
mmg harga range mcm tu ke kalo tempah kat org.. atau diorg ni amik upah mhl sgt.. ingat nak p survey kat nilai jugak lepas ni, dgrnya harga x la melampau sgt... atau mgkin jgk sbb kain tu jenis elyza yg tgh glame tu kot.. branding yg buat mhl isk isk... lagi satu nak share, masa pilih2 design tu sy berkenan utk buat roman blind utk tgkp2 bilik2 kecil kat tgkt atas.. bdk yg melayan sy tu kata, buat style roman blind ni murah skit sbb x guna byk kain n nampak moden skit.. tu yg x sbr nak tggu quotatn dia mggu dpn ni.. isk xkan la langsir lg mhl dr gril kan... mmg tampal kertas mahjung la jawabnya hihihi....  ok bila dpt quotation nanti sy share kat sini yer...

nobita

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #26 on: October 24, 2009, 09:39:48 PM »
beli kat nilai 3 je ..murahhhh..siap jahit

umihaqqim

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
langsir-oh langsir
« Reply #27 on: October 25, 2009, 05:23:06 AM »
Asm jiran-jiran semua

 I agree with nobita, langsir nih kat nilai 3 paling ok quotationnya so far, Saya sudah dpt complete quotation dr kedai langsir Fiona  pasang in the whole house ,kos ini termasuk harga kain, jahit, rod kayudi semua tingkap dan depa akan pasangkan nanti, depa dtg ukur exactly once dah bayar dpayment). Kosnya ialah RM5440 ( Saya pilih kain yg boleh jadi day n night curtain lbh kurang RM39/meter so dlm kata lain only one layer aje ( sebab nak jimat fulusssss nih yg ianya), design yg simple yg guna ring kat headingnya  keseluruhan tingkap) . Saya dah cuba tanya di  kedai ID berjenama spt Azizah Hias, Luqqissa di bangi nih they quote lebih dari 10k.

SekaRANG nih kami dah mula packing. InsyaAllah akan mula berpindah dlm minggu ke 2 dec nanti.moga-moga urusan reno etc dipermudahkan

cuma tgh musykil, bangi heigt dah mula ke kerja baik pulih setelah kita buat inspection ari tuh..lantai rumah kami dah main besar gelembongnya


ok jumpa lagi

embun

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #28 on: October 26, 2009, 08:53:39 AM »
Nobita dan Umihaqqim,

Saya pun nak pegi survey langsir kat Nilai 3 lah hari ni....


puanseriputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #29 on: October 30, 2009, 04:49:41 PM »
ummihaqim, thanks 4 the info.. jadi, mmg btl lah kalo wat ngan id comp ni mmg mhl kan.. sy baru dpt full quotation smlm total satu rumah lebih kurang rm12k.. bila tgk btl2 detailsnya, total workmanship shj lebih krg rm2500.. isk dia guna mesin jait dr mana yg mhl sgtt tu.. kalo satu sliding door mmg ><rm2k la.. ni sy pilih dr kain yg rm35/meter.. harga lg murah dr ummihaqiim tp total lagi mhl.. sy rasa mmg upah dia sgt mhl.. lagi satu accessory dia cam ring,besi etc tu mmg mahal la...

mmg plan nak p survey kat nilai 3, belum ada masa lagi.. tapi smlm nak balik umh smpt singgah kat macy (minlon) kat dpn komuter serdang tu.. tgk offer dia cam menarik.. tgk jugak langsir2 sliding door yg ready made, yg cantik2 dlm rm500 pun ada.. below pun ada.. maknanya kalo nak buat kat sini x la mahal sgt n reasonable la.. padanlah sblm ni ada sedara yg suggest macy ni.. lagi satu dia ada 'no obligation window measuring service'... sy dah apply jd member (rm20 shj), biasanya member akan ada extra % masa offer.. masa pusing2 tgk pun at least 20% disc utk member... n sy dah call utk book diorg dtg wat measurement.. measurement free, then after measure kita leh pilih design n fabric.. then diorang akan bg qtation dulu before kita decide nak proceed ke tidak.. 3th nov ni diorg dtg wat measurement.. nanti sy post brp quotationnya.. lagi satu yg menarik nak share, smpi 1st nov ni diorang ada offer 4-rooms curtain package for only rm799 (ada 58 fabric utk dipilih n harga ni termasuk accessories, upah jait ngan installation).. tgk offer ni hrp2 harga dia x la mhl sgt.. apa pun sy still akan survey kat nilai 3 jugak..

bagi sesapa yg nak wat measurement ngan free quotation dr macy ni no dia 1-800-88-MACY (1-800-88-6229)..

ok jiran2.. slamat berkemas d hujung mggu ni ;)..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana: Kawalan Keselamatan
« Reply #29 on: October 30, 2009, 04:49:41 PM »