Author Topic: Macam mana nak tukar RM5k -> RM150k dlm masa 6 tahun... Kursus Pelaburan Saham  (Read 1013 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
KLFX menawarkan Kelas Pelaburan Saham KLSE/KLCI dari Beginner sehingga Advance :




Kandungan Kelas:

· Cara step by step untuk bermula dalam dunia SAHAM tanpa Remiser

· Cara exploit Corporate Exercise & IPO untuk Keuntungan Pantas (Short Term Profit)

· Cara Scalping Saham mengunakan Warrant

· Mengunakan Kaedah Split Stock utk Long Term Profit



Contoh Profit:

Beli saham TAKAFUL pada JULAI 2011 pada harga 0.149 sebanyak 40 000 unit
Modal waktu itu RM0.149 X 40 000 = RM5960



Sehingga JUN 2018, harga TAKAFUL ialah RM3.930.

RM ( ( 3.930 ?" 0.149 ) / (0.149) ) X 100% = ROI 2537.6%




Beli pada harga RM0.149 dengan Modal RM 5960

Jual pada harga RM3.930 dapat RM157,200

KEUNTUNGAN ANDA = RM157,200 ?" RM 5960 = RM 1,51,240.00


Kursus boleh diambil secara Online / WhatsApp Video Call ATAU Kelas Bersemuka Seluruh Malaysia


Maklumat lanjut >>https://KLFX.blogspot.My




kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham
« Last Edit: December 28, 2018, 03:32:54 PM by aqila »
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Signal KLFX
« Reply #1 on: April 04, 2017, 01:37:30 PM »
Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang  akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2  ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.



SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi  beberapa kali seminggu.


SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal  akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk trading.  Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan dihantar 2  atau 3 kali seminggu.



UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html





.
« Last Edit: September 12, 2018, 11:26:43 AM by aqila »
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Re:
« Reply #2 on: April 26, 2017, 09:42:58 AM »

. kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham

« Last Edit: September 12, 2018, 11:28:11 AM by aqila »
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Re: Kursus Saham Bursa Malaysia / KLSE - RM69 shj jika daftar minggu ini !
« Reply #3 on: September 26, 2018, 10:20:27 AM »
D&O broke above the line connecting its recent high at RM0.80 yesterday. With this upside breakout, the stock is likely to go into an upleg. The potential target is RM1.00. This breakout would be invalid if the share price were to brop back below RM0.80.


Chart: D&O's weekly chart as at September 25, 2018_12.30

Recent Quarterly Result

In QE30/6/2018, net profit rose 58% qoq or 119% yoy to RM8.1 million while revenue was unchanged qoq but rose 11% yoy to RM113 million. Pre-tax profit rose 19.5% to RM11.8 million, lifted by a RM2.2 million government grant, a RM3.2 million net gain from the settlement of a civil suit (refer the note below) and RM0.7 million foreign exchange gain (versus RM1.6 million loss in QE31/3/2018), which partially offset by higher inventory write offs and higher R&D expenses (which doubled to RM8.9 million from RM4.4 million).

Note: D&O lost a suit in the Melaka High Court in May 2018. The suit was brought by Geepar Enterprise Sdn Bhd where the judgement awarded was RM18,964,923.38. Subsequently, D&O accepted an offer of a full and final settlement amount of RM10,156,000, including cost, from Geepar Enterprise Sdn Bhd.

Table: D&O's last 8 quarterly results


Graph: D&O's last 14 quarterly results

Valuation

D&O (closed at RM0.84 in the morning session) is now trading at a trailing PER of 31 ttimes (based on last 4 quarters' EPS of 2.65 sen). At this PER, D&O is deemed fully valued.

Conclusion

Based on bullish technical breakout, D&O could be a good trading BUY.
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Bursa Malaysia dibuka tinggi
   
   
KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia dibuka tinggi pada Isnin pasca Sidang Kemuncak Kumpulan 20 (G20) dan selepas Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump dan Presiden China Xi Jinping bersetuju menangguhkan tarif baharu, yang telah merangsang pasaran kewangan dan pasaran saham, kata peniaga.

Pada jam 9.11 pagi, petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) naik 10.40 mata kepada 1,690.26 berbanding paras penutup 1,679.86 pada Jumaat.

Indeks itu dibuka tinggi naik 5.88 mata kepada 1,685.74.

Di keseluruhan pasaran, kaunter untung mengatasi kaunter rugi sebanyak 258 berbanding 103, dengan 124 tidak berubah, 1,381 kaunter tidak diniagakan dan 21 yang lain digantung.

Jumlah dagangan berjumlah 233.14 juta unit bernilai RM157.51 juta.

RHB Research Institute berkata kedua-dua China dan AS bersetuju untuk tidak mengenakan tarif tambahan apabila kedua-dua ekonomi besar dunia itu membincangkan rundingan perdagangan baharu dengan sasaran memeterai perjanjian dalam masa 90 hari.

“Kejayaan itu dicapai selepas pertemuan antara Trump dan Xi pada Sidang Kemuncak G20 di Buenos Aires.

“Trump memutuskan untuk tidak mengenakan tarif seterusnya ke atas barangan China bernilai AS$200 bilion dari 10 kepada 25 peratus pada 1 Januari seperti yang diumumkan sebelum ini, manakala Beijing bersetuju untuk membeli sejumlah barangan pertanian, tenaga, perindustrian dan produk-produk lain-lain yang yang tidak ditentukan tetapi dalam jumlah yang sangat besar,” kata agensi penyelidikan itu yang memetik Rumah Putih.

Susulan ini, harga minyak global juga meningkat sebanyak 3.72 peratus kepada AS$61.67 setong.

Dalam kalangan saham wajaran tinggi di Bursa Malaysia , Maybank meningkat enam sen kepada RM9.45, Public Bank dan Tenaga tidak berubah masing-masing pada RM24.92 dan RM14.24, manakala Petronas Chemicals naik tiga sen kepada RM9.23.

Dalam kalangan kaunter cergas, PWorth meningkat setengah sen kepada 4.5 sen, Bumi Armada dan Genting Malaysia kedua-duanya naik satu sen masing-masing kepada 17 sen dan RM2.87, bagaimanapun Hubline tidak berubah pada empat sen.

Dalam kalangan kaunter untung, United Plantations naik 58 sen kepada RM26.68, Malaysian Pacific meningkat 52 sen kepada RM10.52, Hong Leong menambah 28 sen kepada RM20.66 dan KESM Industries menokok 25 sen kepada RM8.28.

Indeks FBM Emas Shariah meningkat 93.55 mata kepada 11,726.99, FBM 70 naik 118.94 mata kepada 13,660.85 dan Indeks FBM Ace menambah 32.23 mata kepada 4,796.66.

Indeks FBM Emas naik 83.21 mata kepada 11,687.55 manakala Indeks FBMT 100 meningkat 78.01 mata kepada 11,558.06.

Mengikut sektor, Indeks Perladangan meningkat 19.76 mata kepada 6,873.03, Indeks Produk dan Perkhidmatan Perindustrian turun 0.62 mata kepada 171.05 dan Indeks Perkhidmatan Kewangan menokok 100.89 mata kepada 17,470.11.

-- BERNAMA
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
Berita baik untuk rakyat Malaysia, kini kita ada satu lagi pilihan bagi perkhidmatan jalur lebar – City Broadband. Ianya ditawarkan oleh anak syarikat Tenaga Nasional Berhad (TNB), iaitu Setia Haruman Technology.

TNB yang sinonim dengan pembekalan tenaga elektrik di Malaysia, telah membeli syarikat Setia Haruman Technology pada tahun lepas dengan harga RM28 juta. Maka bermulalah perjalanan TNB dalam menyediakan perkhidmatan jalur lebar ini pula.
Memperkenalkan Pelan City Broadband

Sumber: City Broadband

Teramatlah murah pelan 50Mbps pada harga RM79 sebulan. Datang dengan data tanpa had pula tu.

Tapi ada caj RM300 pula untuk kontrak 12 bulan. Jika kita buat kira-kira ke atas caj ini, ini bermakna sebulan kita bayar lebih RM25 (RM300 bahagi 12 bulan). Maka jumlah sebenar yang perlu dibayar adalah RM104 sebulan untuk tahun pertama. Tahun kedua baru RM79 sebulan berjalan.
Saham TNB Akan Naik?

Sumber: Bursa Marketplace

Produk baru dan perkhidmatan baru bakal mendatangkan punca pendapatan yang baru. Ada pendapatan baru, ada pula keuntungan baru.

Adakah kita bakal menyaksikan kenaikan saham TNB lepas ni?
TM Sudah Jatuh Ditimpa Tangga?

Sebelum ini pun, kita sudah membincangkan perihal Telekom Malaysia (TM) dalam artikel Bertabahlah Wahai Pemegang-Pemegang Saham Telekom Malaysia Berhad (TM).

TM dan syarikat-syarikat lain yang menawarkan perkhihdmatan jalur lebar, diminta menurunkan harga masing-masing. Ini kerana pihak kerajaan melihat bahawa harga yang ditawarkan adalah tidak kompetitif jika dibandingkan dengan negara-negara serantau yang lain.

Disebabkan permintaan menurun akibat daripada persaingan hebat, kini keuntungan juga menurun kerana terpaksa menurunkan harga.

Kesannya? Harga saham pun jatuh teruk.

Sumber: Bursa Marketplace

Kalau setahun yang lalu, saham TM berharga RM6 seunit, kini hanya RM2 lebih sahaja. Jatuh sebanyak 60% dalam masa setahun.

Yang lagi kesian, disebabkan harga saham yang jatuh banyak, TM tidak lagi disenaraikan dalam senarai elit FBMKLCI. Mereka bukan lagi berada dalam Top 30 syarikat yang hebat dalam Malaysia.
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia
IPO 2019 Nampaknya Meriah

Ada yang tak tahu apa maksud IPO ni? Ianya merupakan terbitan syer yang baru diwujudkan oleh sesebuah syarikat untuk dijual kepada pelabur awam pada harga tawaran yang dipersetujui. Maknanya sebelum saham sesuatu syarikat boleh dibeli di pasaran saham, kena melalui proses IPO terlebih dahulu.

Dan setakat tahun 2019 ni, dah dua IPO baru disenaraikan:

    DPI Holdings Berhad
    Gagasan Nadi Cergas

IPO yang bakal disenaraikan pada tahun 2019 adalah:

    QSR Brands
    Body Shop
    MR DIY
    Nasi Kandar Pelita

Kesemuanya merupakan nama-nama popular, yang kita memang kenal. Betul ke orang kata beli IPO ni konfem untung?

BACA SINI ->> http://www..KLFX.blogspot.com




.
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

aqila

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 440
  • I Love Putra Mahkota
    • Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia


Minggu ini akan menjadi di antara yang paling sibuk kepada pelabur dan pedagang global memandangkan dua bank pusat utama akan mengumumkan dasar monetari terkini termasuk pengumuman data Non-Farm Payroll (NFP) pada hari Jumaat.

Bukan itu sahaja, rundingan perdagangan di antara Amerika Syarikat dan China juga akan berlangsung sekali lagi, walaupun ia telah berlanjutan sejak tahun lalu.

Federal Reserve (The Fed) dan Bank of England (BoE) dijangka akan mengekalkan kadar faedah walaupun momentum ekonomi semakin perlahan sejak awal tahun 2019. Di antara yang akan menjadi perhatian adalah perkembangan pasaran Jepun semasa berlangsungnya cuti umum selama 10 hari.

Berikut adalah lima tema utama yang bakal mewarnai pergerakan pasaran pada minggu ini.
1. Penetapan Dasar Monetari Federal Reserve

The Fed akan mengumumkan dasar monetari terkini selepas bermesyuarat pada hari Khamis (2 Mei 2019) pada pukul 2 pagi waktu Malaysia. Bank pusat ini beralih sepenuhnya kepada nada yang lebih dovish dalam panduan yang mereka berikan kepada pasaran pada mesyuarat bulan Mac yang lalu. Ia memberi isyarat untuk tidak akan menaikkan kadar faedah pada tahun ini. Mereka juga mengumumkan penamatan lebih awal program pengurangan penyata imbangan bank pusat pada bulan September.

Sejak mesyuarat yang lalu, ada di kalangan pemerhati pasaran yang melihat potensi penurunan kadar faedah Fed Fund Rate.

Tiada laporan ramalan ekonomi terkini dalam mesyuarat bank pusat kali ini dan tumpuan akan terarah kepada pendapat terkini ahli-ahli Fed tentang prestasi ekonomi semasa.

Data pertumbuhan ekonomi yang memberangsangkan oleh China, Amerika Syarikat dan juga penangguhan Brexit memberi sedikit kelegaan kepada pasaran global, tetapi Eropah pula sedang mencatatkan pertumbuhan yang semakin perlahan.
2. Perkembangan Rundingan Kerajaan dan Pembangkang UK

Pasaran UK masih berada di dalam ketidaktentuan khususnya mata wang Sterling walaupun Brexit telah ditangguhkan ke bulan Oktober. Tumpuan pada minggu ini akan terarah kepada retorik politik di UK dan perkembangan terbaru rundingan di antara kerajaan dan Parti Buruh pimpinan Jeremy Corbyn.

Berita terbaru yang diterima mengatakan Perdana Menteri Theresa May akan mengusulkan undian perjanjian Brexit seawal minggu ini. Namun, ia hanyalah spekulasi dan May dijangka tidak akan merisikokan undian itu di Parlimen dalam masa terdekat, memandangkan Oktober masih berbaki beberapa bulan.
3. Penetapan Dasar Monetari Bank of England

Bank of England (BoE) akan mengumumkan dasar monetari terkini pada hari Khamis (2 Mei 2019) pada jam 7 petang waktu Malaysia. Tumpuan kali ini akan diberikan kepada panduan yang diberikan oleh Gabenor Mark Carney selepas pengumuman dasar.

Bank pusat ini sepatutnya berada dalam fasa pengetatan kadar faedah jika bukan disebabkan isu Brexit. Persoalan sekarang, adakah penangguhan Brexit dari bulan April ke Oktober memberikan lebih kepastian dan meningkatkan peluang kenaikan kadar faedah?

Walaubagaimanapun, BoE dijangka akan terus mengekalkan kadar faedah pada paras 0.75%, tetapi isi kandungan minit mesyuarat dan laporan inflasi akan turut menjadi perhatian untuk mendapatkan pendirian sebenar bank pusat terhadap hala tuju dasar di masa hadapan.
4. Data Ekonomi Penting Amerika Syarikat, Non-Farm Payroll (NFP)

Wall Street akan memberikan perhatian kepada data NFP bulan ini, selepas laporan pekerjaan bulan Mac yang begitu memberangsangkan dan prestasi pertumbuhan ekonomi yang positif. Pakar ekonomi berpendapat pasaran ketika ini dijangka begitu sensitif kepada data ekonomi. Pasaran akan fokus kepada data kali ini sama ada momentum laporan bulan Mac berterusan ke bulan April.

Fokus utama pada minggu ini sudah tentu kepada data pekerjaan NFP, lebih-lebih lagi data sebelum ini mencatat bacaan yang jauh lebih besar berbanding bulan Februari. Amerika Syarikat mencatat tambahan sebanyak 196,000 pekerjaan pada bulan Mac berbanding 20,000 pada bulan sebelum itu.

Data ini akan dikeluarkan pada hari Jumaat (3 Mei 2019) pada pukul 8.30 malam. Di antara yang menjadi perhatian pasaran juga adalah beberapa data ekonomi lain seperti, data kadar pengangguran, purata pendapatan per jam dan juga indeks aktiviti ekonomi ISM Non-Manufacturing PMI yang mewakili sebahagian besar ekonomi Amerika Syarikat.
5. Cuti Panjang Pasaran Jepun

Jepun sudah memulakan cuti panjangnya selama 10 hari sejak Sabtu (27 April 2019), bagi menyambut peralihan takhta Maharaja Jepun kepada Putera Mahkota Naruhito pada Selasa (30 April 2019) dan Rabu (1 Mei 2019).

Ini bermaksud sektor perbankan dan pasaran kewangan Jepun terpaksa ditutup selama enam sesi dagangan berturut-turut menjadikan ia penutupan paling panjang sejak Perang Dunia Kedua.

Agensi Perkhidmatan kewangan Jepun telah menggesa pedagang matawang untuk menguruskan posisi mereka secara berhemah sebelum cuti bermula. Agensi tersebut juga telah mengambil langkah berjaga-jaga dan terus memerhatikan pergerakan pasaran bagi mengesan aktiviti ‘manipulasi pasaran’ sepanjang cuti umum berlangsung.




more... http://KLFX.blogspot.com





.
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra