Author Topic: Air keruh & berbau busuk!  (Read 630 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Farhanmazlan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #30 on: July 07, 2018, 11:39:03 PM »


Cuckoo punya filter cuma besi saja, tak macam brand lain guna penapis yang banyak dan fungsi setiap penapis lain, bukan mengeluarkan bahan bahaya sahaja, tapi ada hilangkan klorin dan bau pelik.

pasal besi lah cepat berkarat filter kat dalam tu aku punya dah abes bayar, aku bagi orang macam tu aku beli coway service ade tiap2 2 bulan one time je dorang datang nak service kalau cuckoo tak ikut jadual! ikut sesuka hati je nak dtg bila

Nenasmorris

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #31 on: July 08, 2018, 12:17:39 AM »


Nearby ada tapak perindustrian ke .
Kalau ada mungkin mereka yg kacau sistem pengairan.
Biaseny tapak perindustrian keruh airnya. KOTOR sangat.

bukan kawasan perindustrian pun tapi tu lah keruh ni pun jadi sejak bulan puasa sampai ke hari ni
sekarang ni pun dia mmg tgh usha utk pasang penapis air tapi belum decide yg mana 1 hehehee

Nenasmorris

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #32 on: July 08, 2018, 12:21:45 AM »


Mmg agak mahal lah penapis air tu tetapi demi kesihatan terpaksa lah juga...
Dulu aku pun x mau pasang penapis punya, mau minum air hanya masak guna cerek, walaupun dpt bunuh bakteria tapi benda kotor masih ade kat dlm...
Jadi kawan pun intro guna Coway, dan ku pun terus pasang lah...

betul jga ye sebab kalau air keruh masak pun still boleh sakit perut haihhh ni buat nak psang 1 jgak kat rumah sebab rumah saya dgn kawan saya tu cuma jarak 2-3 baris lorong rumah jek tapi saya tak pulak air keruh heheheehe tapi utk langkah berjaga2 saya nak pasang mesin yg awk ckp tu laj

Nenasmorris

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #33 on: July 08, 2018, 12:24:50 AM »

memang mahal tapi dorang ada sedia kan bayaran bulanan
mane u mau? dapat sakit and kos rawatan yg beribu ke pasang penapis air yg boleh pakai hari2
utk jaga perut n dalaman badan?

hurmm lepas survey mesin tu baru tau boleh bayar bulan2 heheheehe lagi bagus dari beli cash sbb kalau boleh kita nak kan service yg berpanjangan dari coway tu ... kos beli mesin lebih murah betul cakap titipoh

Abdul Harap

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #34 on: July 08, 2018, 12:10:28 PM »

hurmm lepas survey mesin tu baru tau boleh bayar bulan2 heheheehe lagi bagus dari beli cash sbb kalau boleh kita nak kan service yg berpanjangan dari coway tu ... kos beli mesin lebih murah betul cakap titipoh

kalau bayar bulanan ade free service kan?
Tapi dari segi overall, bulanan lebih mahal daripada bayaran sekali.
Terus bayar semua murah sikit.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #34 on: July 08, 2018, 12:10:28 PM »



Abdul Harap

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #35 on: July 08, 2018, 10:02:09 PM »

pasal besi lah cepat berkarat filter kat dalam tu aku punya dah abes bayar, aku bagi orang macam tu aku beli coway service ade tiap2 2 bulan one time je dorang datang nak service kalau cuckoo tak ikut jadual! ikut sesuka hati je nak dtg bila

kalau macam tu kan menyusahkan orang.
SEmua orang kena kerja, bukannya 24jam duduk dalam rumah.
Dalam sesuka hati je mana boleh.

stacyanamsepoloh

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #36 on: July 11, 2018, 10:54:57 AM »

hurmm lepas survey mesin tu baru tau boleh bayar bulan2 heheheehe lagi bagus dari beli cash sbb kalau boleh kita nak kan service yg berpanjangan dari coway tu ... kos beli mesin lebih murah betul cakap titipoh

kalau bayar bulanan ade free service kan?
Tapi dari segi overall, bulanan lebih mahal daripada bayaran sekali.
Terus bayar semua murah sikit.

kalau installment pon mmg ada service stiap 2 bln.selalunya org tak mmpu beli tunai sekaligus org sggup amik byar ansurans.janji tiap bulan mmpu byar dah la. yg aku bole accept sbb coway xmcm cuckoo,kalau nk terminate kena 100%.coway yg aku dgr kna 50% je.dah selamat kt situ

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Air keruh & berbau busuk!
« Reply #36 on: July 11, 2018, 10:54:57 AM »