Author Topic: kereta ape lagi jimat fuel?  (Read 399 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

himitsu

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: kereta ape lagi jimat fuel?
« Reply #45 on: August 26, 2018, 08:10:35 PM »
awk masih dah argue dgn aq ke??lol....aq dah pernah test ketiga2 kereta ni, vios dgn isi minyak primax mmg lbh jimat fuel berbanding dgn Myvi dan Civic

Okok haha, ku hanya rasa je kerana x ada kereta vios jadi x boleh lah nak cuba sendiri, kalau mmg lebih jimat tu bagus lah, tapi harganya pun lebih mahal, x mampu utk beli jadi hanya boleh guna myvi je.

himitsu

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: kereta ape lagi jimat fuel?
« Reply #46 on: August 26, 2018, 08:12:21 PM »
Ok yg Petronas Primax dihasilkan dgn guna teknologi yg canggih dgn tujuan utk memastikan enjin berada dlm keadaan yg bersih dan juga kurangkan friction , kalau ada friction yg rendah maka petrol yg digunakan tu akan dpt bagi lebih tinggi mileage, jadi akhirnya lebih jimatlah penggunaan petrol hahaha.

Oh mcm tu rupanya, aku sendiri x pernah cuba guna Petronas Primax, tapi lepas tengok byk org yg kata tentang kebaikannya aku perlu cuba sendiri tengok sama ada mmg begitu hebat atau x hahaha, kalau bagus aku pun tukar guna Petronas Primax lah.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: kereta ape lagi jimat fuel?
« Reply #46 on: August 26, 2018, 08:12:21 PM »