Author Topic: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya  (Read 11647 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #15 on: October 10, 2009, 03:19:38 PM »
Anjung Suasana Pelancaran Terbaru : Banglo sudah habis dijual!!!

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #16 on: October 10, 2009, 11:37:34 PM »
mak oi...kaya betul org malaysia ni...semua org melayu ke yg beli

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #17 on: October 11, 2009, 07:46:08 AM »
Tak pastilah siapa yg beli tapi ramai jugak yang fikir kalau tak beli sekarang, lepas ni memang tak boleh nak beli dah. Lepas ni lagi mahal la.

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #18 on: October 11, 2009, 09:55:53 AM »
Anjung Suasana Pelancaran Terbaru : Banglo sudah habis dijual!!!

pergh!!!!..giler kentang ah.....kekadang terpikir gak..org yang beli umah more than RM500K nie aper kejer diorg ek? takkan semua bisnesman yg berjaya kot...rezeki memasing la katakan... ;)

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 336
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #19 on: October 11, 2009, 10:02:13 AM »
Kebanyakan mereka ni 'upgrade'. Jual rumah lama dan beli rumah baru yg lebih besar. Top-up sikit je la.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #19 on: October 11, 2009, 10:02:13 AM »



zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #20 on: October 11, 2009, 10:08:20 AM »
diaorang ni mmg kaya  ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #21 on: October 11, 2009, 10:30:40 AM »
Kebanyakan mereka ni 'upgrade'. Jual rumah lama dan beli rumah baru yg lebih besar. Top-up sikit je la.

Betul..betul..betul.
Jual rumah teres kat PJ/Melawati/Setiawangsa/Cheras dah boleh beli dah rumah Semi-D/Banglo kat BSP. Cash.


nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #22 on: October 11, 2009, 11:51:38 AM »
customer saya ramai rumah besar2 ni..realiti nya..hmm

apa susah,bank ada kan
Emas Semasa Muslimah Boutique

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #23 on: October 11, 2009, 11:53:07 AM »
Rumah besar hutang banyak?  ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #24 on: October 11, 2009, 12:38:53 PM »
Rezeki masing-masing... Kalau pemaju dapat jual mahal mahal dan habis, rasanay ok jugak...  Sekurang kurangnya boleh consider sebagai LOW DENSE jugak le, dan kereta tak sebanyak kat Kg. Kerinchi.. he he he... Saya ingat dulu time dok Kerinchi, kalau nak parking siap kena letak L sebab orang akan tolak keretak kita utk depa parking... unik kerjasamanya...

nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #25 on: October 11, 2009, 12:41:00 PM »
Rumah besar hutang banyak?  ;D

no komen,tp tiap2 ujung bulan kena wat site visit.. ;D
Emas Semasa Muslimah Boutique

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #26 on: October 11, 2009, 09:20:37 PM »
Rumah besar hutang banyak?  ;D

nie yg tak tahan nie...nk menanggung utang smp ke tua yg sakit nie....hu hu hu

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #27 on: October 13, 2009, 12:21:16 AM »
Bila baca posting kat sini teringat kat perbualan hangat my mom ngan my aunt. My aunt and her daughter...kutuk sepupu kitorang yg beli rumah di D Kayangan Shah Alam...mcm2 ler dikatanya...anak org tuh cakap besar ler...and yg paling tak sangka diorang leh cakap...mampu ker dia tuh nak bayar???

Apalah ...sepupu saya tuh dah bertahun2 keje...sambil2 jual insurans...diorang ada nak support? Bila sepupu tuh berjaya dan dpt beli rumah besar...dikutuknya begitu.

Sharing citer ajek nih... ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #28 on: October 13, 2009, 12:29:26 AM »
Biasa tuh. Sebelum gali, kita tak tau ubi tu besar ke tidak. Jadi atau tak jadi.
Masakan yg nampak tak cantik tak semestinya tak sedap.

Peribahasa baru hari nih. Hahaha..

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #29 on: October 13, 2009, 11:04:55 AM »
Biasa tuh. Sebelum gali, kita tak tau ubi tu besar ke tidak. Jadi atau tak jadi.
Masakan yg nampak tak cantik tak semestinya tak sedap.

Peribahasa baru hari nih. Hahaha..

Yup...tak semestinya maggie...hahaha peribahasa baru jugak.



Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #29 on: October 13, 2009, 11:04:55 AM »