Author Topic: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya  (Read 11908 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #30 on: October 13, 2009, 11:40:17 AM »

Salam,

Phase 8A, 60x80 starting from 700k. Phase baru 8B, 55x80 starting from 840k. Naik 140k dan tanah lagi kecil. Habis jugak ??!! Mungkin phase terbaru lagi, harganya naik lagi.....


-matjay-
masa pindah BSP tahun 2002 dulu, pagi2 banyak kabus dan sejuk. Suasana desa.

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #31 on: October 13, 2009, 12:50:07 PM »

Salam,

Phase 8A, 60x80 starting from 700k. Phase baru 8B, 55x80 starting from 840k. Naik 140k dan tanah lagi kecil. Habis jugak ??!! Mungkin phase terbaru lagi, harganya naik lagi.....


-matjay-
masa pindah BSP tahun 2002 dulu, pagi2 banyak kabus dan sejuk. Suasana desa.


erm...mmg kalo ikut sifir org yang play property market nie..dari phase ker phase..rege umah akan meningkat...that y ramai property investor diorg akan beli umah yang phase baru launch...biler dh siap terus jual...jual plak bkn rege diorg beli..tp siap markup smp 20~30%...bijak2x....

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #32 on: October 13, 2009, 03:51:46 PM »
Salam,

Ada dengar 'property company' offer nak beli bungalow 900k, harga asal 700k. Berapa agaknya dia nak jual kat potential buyer dia?

-matjay-
dah selesai buat joint inspection, ada gaks outstanding lagi. Baru jumpa defect, tak hilite laks tadi....
« Last Edit: October 14, 2009, 04:08:38 AM by matjay »

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #33 on: October 15, 2009, 10:27:08 AM »

Salam,

Phase 8A, 60x80 starting from 700k. Phase baru 8B, 55x80 starting from 840k. Naik 140k dan tanah lagi kecil. Habis jugak ??!! Mungkin phase terbaru lagi, harganya naik lagi.....


-matjay-
masa pindah BSP tahun 2002 dulu, pagi2 banyak kabus dan sejuk. Suasana desa.


erm...mmg kalo ikut sifir org yang play property market nie..dari phase ker phase..rege umah akan meningkat...that y ramai property investor diorg akan beli umah yang phase baru launch...biler dh siap terus jual...jual plak bkn rege diorg beli..tp siap markup smp 20~30%...bijak2x....

Macam tuhlah nak cari duit, lagipun bukannya beli rumah tuh ...rega rumah ajek nak dibayar...macam2 woooo. Nak kena listkan ker.

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #34 on: October 20, 2009, 08:25:00 AM »
Nak tanya... Anjung Suasana Phase 8B ni ada show house ke?...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #34 on: October 20, 2009, 08:25:00 AM »



Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #35 on: October 20, 2009, 01:11:59 PM »
Nak tanya... Anjung Suasana Phase 8B ni ada show house ke?...

Kalau tak silap saya takde show house, tak tahuler kot2 nanti diorang buat satu.

Dulu pun cuma ada Esah ajek...yang lain takde show house pun.

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #36 on: October 29, 2009, 07:51:06 PM »
confirm takde show unit... banglo sold-out, semi-d tinggal 8unit lg...

Ada sesapa yg dlm process pembelian Anjung Suasana PH8B ni kat sini?... boleh PM me... nak discuss skit pasal loan/process/lawyer...

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #37 on: October 30, 2009, 07:36:12 AM »

Salam,

Rumah kat AS phase 8B, rasanya belum sold out. Saya tanya orang dalam BH, depa tak release semua unit hari tu. Depa nak simpan lagi. Mungkin nak naikkan harga lagi......

-matjay-


desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #38 on: October 30, 2009, 04:30:26 PM »

Salam,

Rumah kat AS phase 8B, rasanya belum sold out. Saya tanya orang dalam BH, depa tak release semua unit hari tu. Depa nak simpan lagi. Mungkin nak naikkan harga lagi......

-matjay-



ooo macam tu ke? bijak2... but it's not fair for end customer like us.... or they cannot handle too much paper work at one time kalau release all of them serentak n sold out... 84 semi-d + 24 banglo...

puanseriputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #39 on: November 10, 2009, 11:03:49 PM »
ada yg berminat utk beli anjung suasana phase 8A ker?.. dah boleh trus duduk ni..
ada owner yg nak let go 1 unit semi-D...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #40 on: March 22, 2010, 06:58:34 PM »
puanseriputra,

Memang ada. Boleh mintak detail kalau ada lagik? Kalau nak email boleh email ke site.surveyor(a)gmail.com. Tak pun PM aje. TQVM
« Last Edit: March 22, 2010, 07:00:31 PM by feisal »

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #41 on: August 10, 2010, 10:07:53 AM »
confirm takde show unit... banglo sold-out, semi-d tinggal 8unit lg...

Ada sesapa yg dlm process pembelian Anjung Suasana PH8B ni kat sini?... boleh PM me... nak discuss skit pasal loan/process/lawyer...

saya baru booking AS hari sabtu lepas..mmg dok cari loan skang nih..bole nak discus?

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #42 on: January 12, 2011, 09:40:05 PM »

saya baru booking AS hari sabtu lepas..mmg dok cari loan skang nih..bole nak discus?

amacam dah settle loan?... nak tanya masa u booked (aug'10) tu ada berapa unit lagi tinggal? sbb ada member tanya...

Tetamu PMC

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #43 on: April 23, 2011, 10:52:06 PM »
Assalamualaikum w.b.t.

Sekadar memberi pandangan. saya rasa orang malaysia srkg telah celik atau sedar ttg kepentingan perlindungan insuran sebagai asas dalam kesempurnaan jika sakit atau pampasan kematian untuk anak cucu kita. Justeru itu, ramai2 bankers di luar sana yang menceburi kerja sebagai perunding insuran. Mmg rata2 ramai yang telah berjaya dan mengusahakan bisnes sendiri dengan produk insuran seperti AIA, Great Eastern DLL dan yang paling bagus sekali saya rasa Prudential TAKAFUL kerana mudah dapat pampasan dan claim mmg direct kepada syarikat bukan pihak ketiga.

So, kesimpulannya jangan pandang rendah kepada agen2 insuran di luar sana kerana gaji mereka lebih tinggi daripada gaji mereka2 yang makan gaji. Kalau nak byk duit kena kuat kerja dan waktu kerja mmg fleksibel boleh dirancang. Maka tidak hairan lah orang yang memiliki bangalow mereka yang mebuat bisnes dan kerja menjual insuran. Rakyat Malaysia sekarang mula sedar dan tidak lokek untuk kuar belanja mendapatkan insuran medical card untuk rawatan penyakit spt kanser,H1N1,penyakit kronik dan pampasan untuk hilang upaya kekal.

Saya dulu kerja bank dan ramai kawan2 saya berjaya menjadi Jutawan dengan menjual insuran.

Apa pandangan anda sebagai rakyat MALAYSIA?????
Bila baca posting kat sini teringat kat perbualan hangat my mom ngan my aunt. My aunt and her daughter...kutuk sepupu kitorang yg beli rumah di D Kayangan Shah Alam...mcm2 ler dikatanya...anak org tuh cakap besar ler...and yg paling tak sangka diorang leh cakap...mampu ker dia tuh nak bayar???

Apalah ...sepupu saya tuh dah bertahun2 keje...sambil2 jual insurans...diorang ada nak support? Bila sepupu tuh berjaya dan dpt beli rumah besar...dikutuknya begitu.

Sharing citer ajek nih... ;D
[/quote]

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana : Pelancaran Fasa Seterusnya
« Reply #43 on: April 23, 2011, 10:52:06 PM »