Author Topic: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci  (Read 3141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« on: October 17, 2009, 10:43:23 PM »

Salam,

Mari kita nyatakan disini masalah-masalah yang kita hadapi selepas ambil kunci kita supaya dapat dikonsi bersama-sama jiran-jiran lain. Mungkin isu bekalan electric rosak seperti yang dialami oleh Tuan Mejar Abu kita.
Infomasi yang dikonsi mungkin dapat membantu kita di masa yang terdekat. 

-matjay-

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #1 on: October 19, 2009, 04:22:26 PM »
Hmm tak sangka pulak, i tot BSP punya kualiti is better dpd BBM.  ;) ;)

Hairul_Senibina

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #2 on: October 19, 2009, 11:51:10 PM »
Hmm tak sangka pulak, i tot BSP punya kualiti is better dpd BBM.  ;) ;)

Kpd pemilik rumah, jgn risau, pemaju akan tanggung & akan baiki segala defect yg ada di rumah tuan2/puan2. Biasanya dev akan tanggung selama 6 bulan hingga 1 tahun (bergantung kpd dev & tertakhluk kpd DLP antara dev dgn kontraktor). So..... check rumah betul2, buat complete defect list & submit ke pemaju dgn SEGERA. Gunakan borang yg diberikan semasa serahan kunci.  :)
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #3 on: January 17, 2010, 09:24:50 PM »
Jumaat nih akan jadi third inspection ...Saya nak tanya kenapa kita tak boleh panggil kontraktor sekali ek masa inspection nih?

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #4 on: March 19, 2010, 11:37:22 PM »
Maybe nasib rumah saya kot camtu. Org lain takde pulak saya dengar apa2.

Pasal tingkap tuh rupanya dipasang terbalik..so dah adjust.

Yang lelain tu biarlah rahsia!

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #4 on: March 19, 2010, 11:37:22 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #5 on: March 20, 2010, 12:11:18 AM »
Jiran tu dah pindah masuk ke? Kalau dapat jumpa, elok tanya-tanya pasal renovation dia dulu. Tanya sapa contractor. Kalau owner takde, terus aje dengan contractor tu tapi make sure lepas tu inform balik dia sebab takut contractor beritau owner pulak. Nanti dia faham lain.

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #6 on: March 24, 2010, 10:04:12 PM »
Jiran tu dah pindah masuk ke? Kalau dapat jumpa, elok tanya-tanya pasal renovation dia dulu. Tanya sapa contractor. Kalau owner takde, terus aje dengan contractor tu tapi make sure lepas tu inform balik dia sebab takut contractor beritau owner pulak. Nanti dia faham lain.

Terima kasih Feisal for your concern.  Memang serba salah dibuatnya tau! Nak bagitau ker nak diamkan ajek...tapi dah sakit mata kenalah bagitau jugak.

BTW jiran dah call..tak tinggal situ lagi ... Saya ingatkan dah duduk situ... itu yg hantar note tuh.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana: Masalah-masalah yang timbul selepas ambil kunci
« Reply #6 on: March 24, 2010, 10:04:12 PM »