Author Topic: Level or Rank Forumer...  (Read 9968 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Level or Rank Forumer...
« on: July 20, 2008, 03:47:56 PM »
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penghuni (Layak melihat kategori yg dilabelkan sebagai HANGAT e.g. Politik dsb)
Pemastautin
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator)
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota
« Last Edit: August 14, 2008, 02:30:15 PM by Sulaiman Sabur »

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Kekeliruan tentang 'Status' ...
« Reply #1 on: July 21, 2008, 02:53:13 PM »
Introduction.
Putra-Mahkota.com adalah Portal Maya (Virtual Portal) khas untuk penduduk Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bandar Bukit Mahkota dan mereka yang berminat utk menetap di sekitar komuniti ini.

Level/Rank/Status.
Level/Rank/Status diberikan berdasarkan jumlah posts yang anda telah hantar.  Seperti Berikut:

000-xxx : Pelawat
xxx-xxx : Penghuni
xxx-xxx : Pemastautin
xxx-xxx : Penghulu
xxx-xxx : HuluBalang
xxx-xxx : ShahBandar
xxx-xxx : Penghulu Bendahari
xxx-xxx : Temenggung
xxx-xxx : Laksamana
xxx-xxx : Bendahara
xxx-xxx : Putra Mahkota

Pemahaman
Apabila status anda dikategorikan sebagai PELAWAT (Secara Maya di Putra-Mahkota.com), ianya bermaksud anda telah mempost sebanyak 000-xxx posting.  TIDAK SEKALI-KALI SECARA REALITI ianya bermaksud anda adalah pelawat sahaja di kawasan komuniti ini.  Semakin banyak anda post, level ranking anda akan berubah & level tertinggi yang saya letakkan adalah PUTRA MAHKOTA.
Diharap ini dapat menjelaskan segala kekeliruan.

SELAMAT BERFORUM!
« Last Edit: August 14, 2008, 02:36:18 PM by Sulaiman Sabur »

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #2 on: July 21, 2008, 03:00:32 PM »


Terima Kasih Sdr ADMIN . .

saya dah memang putramahkota .... ;D


___________________
aku /..PMB

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #3 on: July 21, 2008, 05:21:50 PM »
Betul2.. kalau camtu nak gak level 'Akusempoi'



Terima Kasih Sdr ADMIN . .

saya dah memang putramahkota .... ;D




mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #4 on: July 21, 2008, 06:58:56 PM »
tak ada jawatan dato demang ke.....kalu nak tahu dato demang tu adalah...dibawahnya ada 5 penghulu...itulah keturunan aku..orang melaka katakan...ulau melangkau ;D ;D ;D

anna

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • L|fE Is A Test
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #5 on: July 22, 2008, 11:06:52 AM »
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator)
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D
~AKU ANNA~http://tudungchomel.blogspot.com/

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #6 on: July 22, 2008, 11:41:19 AM »
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator)
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D


i/c  merah ke biru...gurau ajelah ;D ;D ;D

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Kekeliruan tentang 'Status' ...
« Reply #7 on: July 22, 2008, 11:51:25 AM »
Introduction.
Putra-Mahkota.com adalah Portal Maya (Virtual Portal) khas untuk penduduk Bandar Seri Putra, Taman Impian Putra, Bandar Bukit Mahkota dan mereka yang berminat utk menetap di sekitar komuniti ini.

Level/Rank/Status.
Level/Rank/Status diberikan berdasarkan jumlah posts yang anda telah hantar.  Seperti Berikut:

000-050 : Pelawat
051-100 : Penyewa
101-xxx : Penduduk Tetap
xxx-xxx : Penghulu
xxx-xxx : HuluBalang
xxx-xxx : ShahBandar
xxx-xxx : Penghulu Bendahari
xxx-xxx : Temenggung
xxx-xxx : Laksamana
xxx-xxx : Bendahara
xxx-xxx : Putra Mahkota

Pemahaman
Apabila status anda dikategorikan sebagai PENYEWA (Secara Maya di Putra-Mahkota.com), ianya bermaksud anda telah mempost sebanyak 51-100 posting.  TIDAK SEKALI-KALI SECARA REALITI ianya bermaksud anda adalah penyewa rumah di kawasan komuniti ini.  Semakin banyak anda post, level ranking anda akan berubah & level tertinggi yang saya letakkan adalah PUTRA MAHKOTA.
Diharap ini dapat menjelaskan segala kekeliruan.

SELAMAT BERFORUM!

Tn ADMIN. .  nk tanya ni. Tahap Dewa Tertinggi  "putramahkota" berapa token nak topap tuhh..?? 
xx - xx tu berapa ??  he he   ;D   saja nk tau
___________________
aku /..PMB

anna

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • L|fE Is A Test
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #8 on: July 22, 2008, 11:54:31 AM »
Ranking & Level Forumer Putra Mahkota

Pelawat
Penyewa
Penduduk tetap (Layak Memohon jadi Moderator)
Penghulu
HuluBalang
ShahBandar
Penghulu Bendahari
Temenggung
Laksamana
Bendahara
Putra Mahkota

raso den, den ni penduduk tetap... dari tahun 2004 den kek sini...  ;D

KTPnya (Kartu Tanda Penduduk) biru pakkk... Kompem biru... ehe hehe hehe

i/c  merah ke biru...gurau ajelah ;D ;D ;D
~AKU ANNA~http://tudungchomel.blogspot.com/

Hairul_Senibina

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #9 on: July 22, 2008, 12:33:48 PM »
Salam sejahtera,

Cadangan memberi RANKING & LEVEL FORUMER ini sgt BAGUS kerana kita akan dpt mengetahui tahap komitment forumer di putra-mahkota.com berdasarkan jumlah posting.

Cuma.............. Diharap Tuan2 Moderators boleh monitor postings dgn sebaik mungkin. Ini kerana, cadangan utk memberi ranking & level ini mungkin akan menggalakkan SPAM atau posting2 yg tidak sesuai; semata-mata utk meningkatkan jumlah posting bagi meningkatkan ranking & level masing2.

Sekadar memberi pendapat. SELAMAT BERFORUM. Terima kasih.  :)

regards,
senibina   
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

bangimen

  • Guest
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #10 on: July 22, 2008, 12:41:55 PM »
Salam,

Saya bersetuju dengan senibina...perlu ada edit terhadap post2 yang dihantar..terutama spam dan post2 yang dihantar hanya sekadar untuk menaikkan rating...terlalu banyak post yang sepatutnya tidak perlu di hantar menyebabkan semakin hilang minat untuk orang ramai melawat ke forum ini nanti...

anna

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • L|fE Is A Test
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #11 on: July 22, 2008, 12:44:21 PM »
Salam sejahtera,

Cadangan memberi RANKING & LEVEL FORUMER ini sgt BAGUS kerana kita akan dpt mengetahui tahap komitment forumer di putra-mahkota.com berdasarkan jumlah posting.

Cuma.............. Diharap Tuan2 Moderators boleh monitor postings dgn sebaik mungkin. Ini kerana, cadangan utk memberi ranking & level ini mungkin akan menggalakkan SPAM atau posting2 yg tidak sesuai; semata-mata utk meningkatkan jumlah posting bagi meningkatkan ranking & level masing2.

Sekadar memberi pendapat. SELAMAT BERFORUM. Terima kasih.  :)

regards,
senibina   

100% agree..
~AKU ANNA~http://tudungchomel.blogspot.com/

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Kekeliruan tentang 'Status' ...
« Reply #12 on: July 22, 2008, 03:10:14 PM »

Tn ADMIN. .  nk tanya ni. Tahap Dewa Tertinggi  "putramahkota" berapa token nak topap tuhh..?? 
xx - xx tu berapa ??  he he   ;D   saja nk tau


Kalau Value XX-XX tu diberitahu... nanti hilang le THRILL dia.. he he he... (Hasil pengalaman mengendali beberapa forum)

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #13 on: July 22, 2008, 03:53:13 PM »
Salam,

Saya bersetuju dengan senibina...perlu ada edit terhadap post2 yang dihantar..terutama spam dan post2 yang dihantar hanya sekadar untuk menaikkan rating...terlalu banyak post yang sepatutnya tidak perlu di hantar menyebabkan semakin hilang minat untuk orang ramai melawat ke forum ini nanti...

rasanya masaalah sikit kalau nk pantau semua post2 nih. Kena letak post pengawal dan kena sediakan pak2 guard sekali.

___________________
aku /..PMB

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Level or Rank Forumer...
« Reply #14 on: July 22, 2008, 04:16:26 PM »
buatlah apa yang patut kalau fikir nak delete ...aku tak kisah...mungkin ada yang mengarut...tapi mungkin ada kebenaran..disebalik...mengarut...sebab...1 orang...tak akan sama dia punya fikir untuk 154 orang...