Author Topic: Talian Telefon TM  (Read 20196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Talian Telefon TM
« on: December 30, 2009, 02:31:13 PM »
Salam,

Saya nak tanya sket, ada sesiapa yang dah ada talian telefon rumah kat anjung suasana?
Saya dah mohon untuk pindahkan talian telefon dari umah lama ke anjung suasana, dah sebulan permohonan dibuat, tapi sampai hari ni tak pindah2 jugak... bila saya call, TM tu cakap port dah penuh, kena tunggu tambah kabel... sampai bila? tak leh cakap.. mungkin sampai 3-4 bulan...
sedangkan bil TM/streamyx tetap kena bayar bulan2...

Ada sebarang cadangan apa yang patut saya lakukan?
Saluran mana yang patut saya hubungi untuk membantu mempercepatkan proses penambahan kabel ni?

Thanks.
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

asfazian

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Talian Telefon TM
« Reply #1 on: December 30, 2009, 04:06:47 PM »
minta malay mail tanyakan... mesti cepat TM buat kerja.  Nyatakan sekali caj yg kena bayar tapi perkhidmatan tak dapat.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Talian Telefon TM
« Reply #2 on: December 30, 2009, 04:45:59 PM »
camne nak mintak malay mail tanyakan?
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Talian Telefon TM
« Reply #3 on: December 30, 2009, 05:27:11 PM »
Nampak contactor TM tengah lay cable tu. Tak lama dah tu. Pasal bil streamyx, boleh mintak dia suspend dulu. Bil TM tu tak pasti pulak. Elok pegi tanya la.

Haieroll

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Talian Telefon TM
« Reply #4 on: December 30, 2009, 11:36:17 PM »
gi TMpoint, yang hampir rasanya ada kat Bandar Baru Bangi tapi Authorised Dealer... bagitau masalah line takde nie.... mintak TM tak kenakan bayaran bagi bulan2 yang tak digunakan.... rasanya boleh..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Talian Telefon TM
« Reply #4 on: December 30, 2009, 11:36:17 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Talian Telefon TM
« Reply #5 on: December 31, 2009, 12:06:02 AM »
Betul. Untuk streamyx saya pernah buat. Untuk phoneline tak pernah lagik.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Talian Telefon TM
« Reply #6 on: December 31, 2009, 08:57:43 AM »
Terima kasih semua atas panduan yang diberikan.. saya dah call TM dan bagitau masalah yg dihadapi dan diaorg ckp dia akan buat pelarasan dalam bil seterusnya.....
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #7 on: January 01, 2010, 12:37:18 AM »
Mana2 kawasan baru mesti ada masalah kabel/port tak cukup. Takleh disediakan sekali dgn elektrik serta air ker?  Saya tak faham betul.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Talian Telefon TM
« Reply #8 on: January 04, 2010, 09:09:38 AM »
kan... satu masalah pulak nak kena tunggu kabel...
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #9 on: January 07, 2010, 10:51:33 AM »
Yelah telefon pun penting jugak nak calling2 klu tgh susah kot hp buat hal.. betul tak? Lebih2 lagi kawasan baru.

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Talian Telefon TM
« Reply #10 on: January 07, 2010, 12:22:31 PM »
betul tu...
nampaknya bukan tempat kita je... kat satu thread tu saya ada baca kat sekitar putra mahkota ni pun sama...
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Talian Telefon TM
« Reply #11 on: January 07, 2010, 01:44:01 PM »
Stimix dah tak stim lar... slow giler rasanyer... kata satu klik jer... on kejap pastu putus... kena on lagi... apa masalah nyer aaa... nak kena POTONG ker? MuaHaHaHa...

Baik pakai... ape nama tuh yang pakai USB tuh... MAXIS atau CELCOM pun ader... 3G... laju gak lar...

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #12 on: January 09, 2010, 10:21:16 PM »
Em... masalah jugak nih. Harap2 cepatler diperbaiki kemudahan nih. Iklan ajek macam bagus tapi.... Kat ulu sangat ker Putra Mahkota nih?

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Talian Telefon TM
« Reply #13 on: February 04, 2010, 12:59:51 PM »
Salam,

Pagi tadi saya call lagi TM.. nak tahu apa status permohonan perpindahan line streamyx saya..
setelah lama diletakkan di talian menunggu, saya diberitahu yang mereka tak boleh buat apa2...
Memandangkan anjung suasana termasuk dalam kawasan perumahan baru, so diaorang kena tunggu sampai cukup application sebelum boleh bukak port/kabel baru...
Ikut procedure, bila ada 1000 permohonan, baru boleh bukak port baru...
1000?? terkedu jap saya masa tu.. saya pun tanya lah, berapa tahun saya nak kena tunggu baru cukup 1000 permohonan? dia tak dapat jawab.... dia suruh tunggu je...

masa tu mmg kecewa gak...saya pun call member yang pernah alami nasib yang serupa.. dia kena tunggu setahun lebih baru boleh dapat talian telefon/streamyx.. lama tu...

Yang mengecewakan saya ialah saya takkan tahu bila saya boleh dapat talian streamyx sebab agen khidmat pelanggan tu sendiri tak tahu dah berapa ramai yang mohon talian telefon...
Apa yang patut saya buat? Menunggu dan terus menunggu???
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

yusrie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • Gender: Male
Re: Talian Telefon TM
« Reply #14 on: February 04, 2010, 05:13:56 PM »
Boleh dapatkan No Report?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Talian Telefon TM
« Reply #14 on: February 04, 2010, 05:13:56 PM »