Author Topic: Talian Telefon TM  (Read 19811 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Talian Telefon TM
« Reply #60 on: September 07, 2010, 11:43:33 AM »
Saya 26 sept tu 'gantung periuk'... dah ada jemputan... kalau tak pun buat2 ada jemputan dan makan kat kedai je...hehehe

sukaati je kita ni mengatur menu rumah org....AS open house buat 26 sept lak.. ;D ;D ;D

hu hu ini sunggu tidak adil...apa kata AS buat open house kat kedai je....makan pas tu AS bayar la.....sempoiiiiiii.. :D :D :D :D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #61 on: September 14, 2010, 11:03:21 PM »
Kesimpulannya better buat permohonan baru 100% ler nih yer. Pasal 100 tuh memang buat penat ajek tipon diorang...takde jadi apa2 pun.

Everytime call kena ulang2 balik apa aduan kita dan takde apa kemajuan pun..mcm kita nih minta servis free!!!

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Talian Telefon TM
« Reply #62 on: September 16, 2010, 01:11:05 PM »
yg lagi menyakitkan hati... talian 100 tu tak boleh call daripada talian handphone... pastu cari no alternatif dalam bil pun tak ada. Saya komplen dgn customer servis... dia kata, encik kena maklumkan kat org atasan... mereka tak boleh terima cadangan saya tu... hampeh

Kesimpulannya better buat permohonan baru 100% ler nih yer. Pasal 100 tuh memang buat penat ajek tipon diorang...takde jadi apa2 pun.

Everytime call kena ulang2 balik apa aduan kita dan takde apa kemajuan pun..mcm kita nih minta servis free!!!


mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Talian Telefon TM
« Reply #63 on: September 17, 2010, 08:31:08 AM »
yg lagi menyakitkan hati... talian 100 tu tak boleh call daripada talian handphone... pastu cari no alternatif dalam bil pun tak ada. Saya komplen dgn customer servis... dia kata, encik kena maklumkan kat org atasan... mereka tak boleh terima cadangan saya tu... hampeh


Pembetulan. Talian 100 boleh call dari handphone*. Kalau tak pecaya, boleh dial 100. Nanti akan dapat "Selamat Datang ke TM".

*Smallprint : Dial dari telefon bimbit dalam talian Celcom. Ini Wilayah Celcom. :P :P ;D ;D ;D

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Talian Telefon TM
« Reply #64 on: September 17, 2010, 09:11:26 AM »
Betul kata feisal. Saya pernah komplen guna hp.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Talian Telefon TM
« Reply #64 on: September 17, 2010, 09:11:26 AM »



namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Talian Telefon TM
« Reply #65 on: September 17, 2010, 09:49:51 AM »
saya dah pernah cuba setahun yg lepas guna maxis... mmg tak dapat
dan saya dah tanya pada operator tm dan dia mengesahkan... tapi kalau guna CELCOM boleh
sekarang kalau dah boleh tu... mungkin sebab dah ramai komplen :)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Talian Telefon TM
« Reply #66 on: September 17, 2010, 10:06:07 AM »
Dah bertahun-tahun dah boleh untuk Celcom.  ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6117
  • Gender: Male
Re: Talian Telefon TM
« Reply #67 on: September 17, 2010, 10:07:45 AM »
tu yg saya cakap... CELCOM mmg boleh.... saya guna maxis... tak boleh

Dah bertahun-tahun dah boleh untuk Celcom.  ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Talian Telefon TM
« Reply #68 on: September 17, 2010, 10:19:02 AM »
Celcom Boleh!  ;D

Selamat Hari Raya.

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2670
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Talian Telefon TM
« Reply #69 on: September 17, 2010, 11:23:14 AM »
Celcom Boleh!  ;D

Selamat Hari Raya.

celamat hali mesia .. celkom  ;D

..say no to kapitalisme.
kembali kepada Jabatan Talikom Malaysia
___________________
aku /..PMB

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #70 on: September 17, 2010, 07:13:01 PM »
Diorang nih memang suka makan duit orang kot..ala mencuri di siang hari yer orang kata. Utk jenis yg tak pandai maki memang kena buli ajeklah.

Unlike my hubby ..dia takkan bagi sesen pun duit dia kat diorang kalau servis tarak! Will fight till puas hati aka memang sampai orang atasan yg will personally call and settle the problem. Usually.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Talian Telefon TM
« Reply #71 on: September 17, 2010, 09:12:18 PM »
Ya la naim. Bak kata org utara 'pepat'. Mcm dl, saya komplen x jln langsung sehingga lps due date. Bl suami call, esoknya pegawai depa call. Ckp omputeh bedengung. Sembang bbrp minit dgn suami. Ptg tu jg mslh selesai.
Suami bkn jenis suka maki, tp tanya, tanya, ckp n ckp n tanya lg sampai operator yg jwb tipon tu rasa bernanah telinga. Lg pun suami saya mmg suka ckp bnyk, tambah2 bab komplen ni. So, blh bljrla ye. He..he,.

Naim

  • Guest
Re: Talian Telefon TM
« Reply #72 on: September 20, 2010, 10:11:20 PM »
Ya la naim. Bak kata org utara 'pepat'. Mcm dl, saya komplen x jln langsung sehingga lps due date. Bl suami call, esoknya pegawai depa call. Ckp omputeh bedengung. Sembang bbrp minit dgn suami. Ptg tu jg mslh selesai.
Suami bkn jenis suka maki, tp tanya, tanya, ckp n ckp n tanya lg sampai operator yg jwb tipon tu rasa bernanah telinga. Lg pun suami saya mmg suka ckp bnyk, tambah2 bab komplen ni. So, blh bljrla ye. He..he,.

Suami saya pun gituler..mula2 cakap baik2 tanya soalan apa sume ...Bila yg menjawab tuh start beri jawapan tak membantu. Start ler enjin dia..idakler maki hehe. Tapi suara tuh dari slow jadi tak slow dah.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Talian Telefon TM
« Reply #72 on: September 20, 2010, 10:11:20 PM »