Author Topic: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6  (Read 4794 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kasih Izzuddin

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #15 on: June 11, 2010, 10:20:22 AM »
saya sedang mencari ustaz untuk ajar anak saya mengaji, ada puan tahu mana2 tempat yang ada buat kelas...bila nak tubuhkan kelas suri ni,,,saya kartini, panggil cat pun ok...cluster

aeimila

  • Xplorasi dunia maya ;)
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 58
  • Gender: Female
  • Strive Towards Success
    • Snek Sihat Keluarga
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #16 on: July 29, 2010, 02:38:02 AM »
ade sambutan ke ? ade baper ramai suri rumah kat sini ? sape suri rumah sila angkat tangan ...  8)
Nosaka Enterprise
Kurma Nabi @ Ajwa, buah teen, apricot, badam, pistachios, walnut, chocodate, habatussauda dll
www.facebook.com/BorongKurma
www.facebook.com/dmahkotahomestay --> Homestay

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #17 on: July 29, 2010, 08:24:41 AM »
Ramai suri rumah kat kawasan ni.....cuma ada yang suri rumah full time dan ada yang suri rumah part time....

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #18 on: July 29, 2010, 10:19:01 AM »
Hemm. bagus ideanye.. tapi nape tak joint je team Muslimat Surau.. kan lagi bagus.. depa semua suri2rumah setiap minggu ade program ceramah dan senam di surau.. than merge dgn Biro wanita & keluarga persatuan penduduk.. pun buat program belajar berenang tertutup di clubhouse..   

;D sekadar memberi cadangan..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #19 on: July 29, 2010, 10:32:17 AM »
Hemm. bagus ideanye.. tapi nape tak joint je team Muslimat Surau.. kan lagi bagus.. depa semua suri2rumah setiap minggu ade program ceramah dan senam di surau.. than merge dgn Biro wanita & keluarga persatuan penduduk.. pun buat program belajar berenang tertutup di clubhouse..   

;D sekadar memberi cadangan..

biase ler tu brader.. org kita suka berpersatuan. bukak byk2 NGO sbb mereka lebih selesa dgn " puak2 mereka shj"
..ker guana   ;D
___________________
aku /..PMB

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #19 on: July 29, 2010, 10:32:17 AM »



Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #20 on: July 29, 2010, 10:47:14 AM »
Hemm. bagus ideanye.. tapi nape tak joint je team Muslimat Surau.. kan lagi bagus.. depa semua suri2rumah setiap minggu ade program ceramah dan senam di surau.. than merge dgn Biro wanita & keluarga persatuan penduduk.. pun buat program belajar berenang tertutup di clubhouse..   

;D sekadar memberi cadangan..

biase ler tu brader.. org kita suka berpersatuan. bukak byk2 NGO sbb mereka lebih selesa dgn " puak2 mereka shj"
..ker guana   ;D

haha.. banyak sgt puak pun risau gak.. takut berpuak2.. hemm tak kisahlah nak buat mcm manan..berdaftar ke tak itu terpulang.. mgkn saje2 nak buat mcm "teh tarik club" ke.. takan laki je ade club.. kaum hawa pun nak juga la kot buat club dia..  :D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #21 on: July 29, 2010, 10:53:19 AM »
kawan risau isu surirumah pun dia... muslimat surau pun dia... biro wanita pun dia... persatuan penduduk pun dia... semua nyer dia pasal dia jer yang aktif... yang lain dok diam jer... MuaHaHaHa... :D :D :D

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #22 on: July 29, 2010, 12:43:11 PM »
kawan risau isu surirumah pun dia... muslimat surau pun dia... biro wanita pun dia... persatuan penduduk pun dia... semua nyer dia pasal dia jer yang aktif... yang lain dok diam jer... MuaHaHaHa... :D :D :D

..join RELA la  ,  lepastu boleh join shbt   ;D
___________________
aku /..PMB

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #23 on: July 29, 2010, 02:29:52 PM »
kawan risau isu surirumah pun dia... muslimat surau pun dia... biro wanita pun dia... persatuan penduduk pun dia... semua nyer dia pasal dia jer yang aktif... yang lain dok diam jer... MuaHaHaHa... :D :D :D

..join RELA la  ,  lepastu boleh join shbt   ;D

PMB ni "selalu" kat shbt kaann..  ;) ;)
Seronok kan ada persatuan surirumah or persatuan wanita nih.. surirumah parttime sek lain x leh join eh.... ::) ::)..hihihihi

aeimila

  • Xplorasi dunia maya ;)
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 58
  • Gender: Female
  • Strive Towards Success
    • Snek Sihat Keluarga
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #24 on: July 29, 2010, 04:36:30 PM »
Eh, jangan salah sangka ... niatnya nak join dgn team muslimat surau la nih .. cuma kite kena kumpul suri rumah-suri rumah nye dulu baru boleh plan nak buat aktiviti ape ..

BTW , suri rumah part time tu camne ?  ???
Nosaka Enterprise
Kurma Nabi @ Ajwa, buah teen, apricot, badam, pistachios, walnut, chocodate, habatussauda dll
www.facebook.com/BorongKurma
www.facebook.com/dmahkotahomestay --> Homestay

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #25 on: July 30, 2010, 08:39:29 AM »
Suri rumah part time tu.....yang tiada dirumah lebih dari 10 jam (contoh pukul dari 7.30 am hingga 5.30 pm) pada dari isnin hingga jumaat.....???

aeimila

  • Xplorasi dunia maya ;)
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 58
  • Gender: Female
  • Strive Towards Success
    • Snek Sihat Keluarga
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #26 on: July 30, 2010, 03:45:26 PM »
errrkk .. oo gitu .. hehe thanks ..  :)
Nosaka Enterprise
Kurma Nabi @ Ajwa, buah teen, apricot, badam, pistachios, walnut, chocodate, habatussauda dll
www.facebook.com/BorongKurma
www.facebook.com/dmahkotahomestay --> Homestay

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #27 on: July 30, 2010, 04:48:12 PM »
Suri rumah part time tu.....yang tiada dirumah lebih dari 10 jam (contoh pukul dari 7.30 am hingga 5.30 pm) pada dari isnin hingga jumaat.....???

cenggitu ker... kawan ingat surirumah part time ni yang mana hubby dia dah tambah cawangan... tu yang jadi part part dan time time jer tu... ::) ::) ::) bukan yer... ;D ;D ;D

Nur Thahirah

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #28 on: December 31, 2016, 10:54:52 PM »
Ada ke mana-mana group di seksyen 6 ni? Saya baru kahwin dan pndah di sini. Teringin nak kenal dengan jira-jiran kat sini. Kalau ada, invite la saya dalam group yang ada. 019-6479037 ,

saya juga ada buka kelas mengaji Al-quran dan Iqra untuk dewasa dan kanak-kanak.  :)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Persatuan Suri Rumah Seksyen 6
« Reply #28 on: December 31, 2016, 10:54:52 PM »