Author Topic: Posting2 Yang Di Luar Tajuk  (Read 6413 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mImOsaPudiCa

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2490
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #15 on: February 28, 2010, 11:41:15 PM »
kawan minta maaf ler kalau ada yang tak rasa senang... dan kawan setuju dengan pendapat kekawan kawan kat atas tu... tak der masalah... ;D

dari itu, sebagai hukuman, kawan rela agar jawatan moderator kawan ditarik balik dan semua posting ngan bintang kawan dilupuskan... semua nyer itu tak der makna pada kawan pun... timacih... ;D

Teman pon terasa pedas. Rupe-rupenye ade insan yang tak suke dengan gurauan teman. InsyaAllah, lepas ni teman akan cube berhemah dan hanya menulis post2 yang skema sahaja.

Juga sebagai hukuman kepada teman, kalau nak singkirkan teman dari ajk bbq pon, teman redha jer  :P. Bintang2 hati teman pon, bukan buleh ditukar dengan wang ringgit, teman sekadar menambah kawan jer... Sekali lagi, Harap maaf...


 ??? ??? ???

ayiesal.... terasa hati ke?... ala...hal kecik jer tu...  x sangka plk ade yg bsangka kita sj nk naikkn rating bila postg byk... ::)
erm... ntah la... msg2 ade persepsi sendiri  :) .... honestly, sy x bniat plk nak naikkn rating sndri ... tp bila dh org lain bsangka cmtu nk wt cmner...  :-\
ayiesal... xkn benda kcik cmni nk kuar dr ajk BBQ... hang ni sj jer kot cari alasan nk tarik diri  ;D ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #16 on: March 01, 2010, 12:50:48 AM »
kawan minta maaf ler kalau ada yang tak rasa senang... dan kawan setuju dengan pendapat kekawan kawan kat atas tu... tak der masalah... ;D

dari itu, sebagai hukuman, kawan rela agar jawatan moderator kawan ditarik balik dan semua posting ngan bintang kawan dilupuskan... semua nyer itu tak der makna pada kawan pun... timacih... ;D

Teman pon terasa pedas. Rupe-rupenye ade insan yang tak suke dengan gurauan teman. InsyaAllah, lepas ni teman akan cube berhemah dan hanya menulis post2 yang skema sahaja.

Juga sebagai hukuman kepada teman, kalau nak singkirkan teman dari ajk bbq pon, teman redha jer  :P. Bintang2 hati teman pon, bukan buleh ditukar dengan wang ringgit, teman sekadar menambah kawan jer... Sekali lagi, Harap maaf...


Betul tu.... sependapat dgn anda.... ye le tp mungkin ada yg x senang dgn cara kite...... :P

Klau nk membenci org hanya mengambil masa 3 saat.... tp klau nk cari kawan sejati plak amik masa 3thn.... :-[ (belajar masa kat kursus dulu....)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #17 on: March 01, 2010, 12:55:23 AM »
kawan minta maaf ler kalau ada yang tak rasa senang... dan kawan setuju dengan pendapat kekawan kawan kat atas tu... tak der masalah... ;D

dari itu, sebagai hukuman, kawan rela agar jawatan moderator kawan ditarik balik dan semua posting ngan bintang kawan dilupuskan... semua nyer itu tak der makna pada kawan pun... timacih... ;D

Teman pon terasa pedas. Rupe-rupenye ade insan yang tak suke dengan gurauan teman. InsyaAllah, lepas ni teman akan cube berhemah dan hanya menulis post2 yang skema sahaja.

Juga sebagai hukuman kepada teman, kalau nak singkirkan teman dari ajk bbq pon, teman redha jer  :P. Bintang2 hati teman pon, bukan buleh ditukar dengan wang ringgit, teman sekadar menambah kawan jer... Sekali lagi, Harap maaf...

mana boleh singkir! sapa nak sponsor nasi lemak nanti...  ???

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #18 on: March 01, 2010, 09:36:21 AM »
saya pun perasan gak, sejak akhir-akhir ni ada beberapa posting memang off topik...dah jadi ruang bersembang dua tiga kerat forumer...apa yang disembang di luar sana mungkin kat kedai kopi,telah dipanjangkan ke forum ni...so hanya diorang saje yang tahu apa bende topik yg dibincangkan..org lain tak tahu kepala ekor...jadilah forum ni tempat mereka berchating dan kecenderungan menaikkan rating masing2.




tak de makna nak naikkan rating bro....kalau rating tinggi apa boleh dapat???...agak-agak la nak keluarkan pendapat... ??? ??? ??? ???

Sori la Tuan Laksamana kalu tuan terasa yang amat sangat.
Bukan main agak-agak la tuan,jangan nafikan ada sesetengah dari forumer yg saje menambah posting.
Posting saya pun skit je tak sampai pun 50..kalu dibandingkan dgn tuan.Tapi saya selalu follow forum ni sbb nk dapat info tentang kejiranan kita..tp tulah ada thread yg meleret-leret menengelamkan isu asal,amat menganggu dan membosankan.
Maaf sekali lagi tuan Laksamana..teruskan posting yg membina dan berfaedah untuk warga PMC.


ada ke kawan menafikan ada forumer yg cuba menambah posting....tapi kenyataan asal bro merujuk kepada beberapa individu tertentu....kawan pun awal lagi dah akui memang sejak kebelakangan ni memang selalu terbabas...tapi bukan saja-saja nak tambah posting....isu sini tuduhan TOKBATIN bahawa posting sembang sama sendiri hanya untuk menambah posting dan mendapat rating tinggi kawan nafikan dengan sekeras-kerasnya.....tok batin pun blom join BBQ ...apa lagi...nak monitor jugak ke ;D tak join nanti takut lepas tu ada sembang sama sendiri takut tak tau hujung pangkalnya pulak... ;D ;D

MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #19 on: March 01, 2010, 10:09:08 AM »
saya setuju sgt dgn pendapat Matahati..... ;D ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #19 on: March 01, 2010, 10:09:08 AM »



ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #20 on: March 01, 2010, 11:26:06 AM »
ayiesal... xkn benda kcik cmni nk kuar dr ajk BBQ... hang ni sj jer kot cari alasan nk tarik diri  ;D ;D

Tak berjaya jugak alasan teman  ;D

mana boleh singkir! sapa nak sponsor nasi lemak nanti...  ???

Dusyummm!!! Aduhh... Teman pun tengah sangap nih. Teman sponsor tenaga teman buleh ler  :P

Pada teman, forum ni akan jadi sunyi sepi dan mungkin terkubur kalau semua posting skema je. Teman ingat satu je, insan yang meramaikan dan memeriahkan forum ni adalah orang yang sama membuat keroje untuk sebarang aktiviti PMC nih. Kalau depa pon tak buleh nak bergurau sende sikit dalam nih, maka tak gunalah diorang membuang masa membanting tulang tanpa sebarang elaun untuk menjayakan aktiviti PMC. Pada ahli yang malas kurang nak menulis dalam nih dan hanya menjadi pembaca jer, kalau susah nak paham segala komen mungkin buleh menyertai tt dan beramas mesre. Rasanye, forum ni sebagai medium perantaraan jer antara semua ahli, tapi aktiviti yang dianjurkan tu adalah salah satu matlamat untuk mengumpulkan semua ahli.

Rajin la pulak teman menulih pagi nih...  :P :P :P

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #21 on: March 01, 2010, 11:49:46 AM »


apa-apa pun peringatan yg dikeluarkan oleh tn matahati , kita semua kena hormati...yg mana silap kawan mintak maaf....anyway kawan pun dok pahamg melalui posting-posting OT kawan tetiba je kawan dilantik sebagai moderator....banyak tempat tuu.... ;D ;D ;D...Tn Admin kena review semula...takut nanti kata mod terlebih sudah...... ;D ;D   apa pun BBQ tetap on....kita boleh bincang panjang lebar perkara ni masa BBQ nanti....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #22 on: March 01, 2010, 11:57:00 AM »
kawang khabor doh... mung dok dengor...  :P
kawang pong same... you dong gif, i dong wang...  ;D

apa-apa pun peringatan yg dikeluarkan oleh tn matahati , kita semua kena hormati...yg mana silap kawan mintak maaf....anyway kawan pun dok pahamg melalui posting-posting OT kawan tetiba je kawan dilantik sebagai moderator....banyak tempat tuu.... ;D ;D ;D...Tn Admin kena review semula...takut nanti kata mod terlebih sudah...... ;D ;D   apa pun BBQ tetap on....kita boleh bincang panjang lebar perkara ni masa BBQ nanti....

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #23 on: March 01, 2010, 11:58:22 AM »
kawang khabor doh... mung dok dengor...  :P
kawang pong same... you dong gif, i dong wang...  ;D

apa-apa pun peringatan yg dikeluarkan oleh tn matahati , kita semua kena hormati...yg mana silap kawan mintak maaf....anyway kawan pun dok pahamg melalui posting-posting OT kawan tetiba je kawan dilantik sebagai moderator....banyak tempat tuu.... ;D ;D ;D...Tn Admin kena review semula...takut nanti kata mod terlebih sudah...... ;D ;D   apa pun BBQ tetap on....kita boleh bincang panjang lebar perkara ni masa BBQ nanti....

bagi le masa tn Admin fikir dulu..... ;)
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #24 on: March 01, 2010, 12:19:19 PM »
Sy berharap terimalah pandangan dan teguran dgn minda positif. Jika teguran dan pandangan sy dan rakan2 lain di negatifkan, maka timbul syak wasangka yg bukan2.

Seperti sy katakan di awal posting, bergurau dan selingan sememang nya boleh tapi berpada-pada dan pilih thread yg sesuai. Jangan thread2 yg membincangkan hal2 yg serius kita selitkan dgn komen2 yg jauh menyimpang dari tajuk. Orang jemu membacanya. Di sana sini dgn cerita dan selingan yg sama.

Sbg contoh, cerita BBQ...bercerita lah se banyak mungkin di thread yg telah tersedia. Ada dua thread berkaitan BBQ, lontarkan idea sdr2 di thread tersebut. Tak cukup dgn thread ini, ada satu thread TTC yg boleh sdr2 kongsikan cerita2 ttg BBQ atau apa saja cerita. Jika masih tak mencukupi....berbual, bersembang dan bergurau lah di thread Sembang2.

Jgn di hijack thread2 yg lain dgn cerita yg sama. Sbg contoh, jika di thread pelaburan emas...bercerita lah ttg emas. Dan jika di thread perbank kan...berceritalah ttg urusan bank. Tak perlu lah di selitkan dgn cerita2 ttg BBQ krn threadnya telah sedia ada.

Apa yg sy utarakan ini berdasarkan PM yg sy terima dari rakan2 forum ini juga.

Maaf dari sy jika cara penyampaian dan penulisan sy di anggap keras dan kasar. Sy tak berniat begitu.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #25 on: March 01, 2010, 12:24:35 PM »
saya setuju sgt dgn pendapat Matahati..... ;D ;D ;D

___________________
aku /..PMB

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #26 on: March 01, 2010, 12:35:28 PM »
Sy berharap terimalah pandangan dan teguran dgn minda positif. Jika teguran dan pandangan sy dan rakan2 lain di negatifkan, maka timbul syak wasangka yg bukan2.

Seperti sy katakan di awal posting, bergurau dan selingan sememang nya boleh tapi berpada-pada dan pilih thread yg sesuai. Jangan thread2 yg membincangkan hal2 yg serius kita selitkan dgn komen2 yg jauh menyimpang dari tajuk. Orang jemu membacanya. Di sana sini dgn cerita dan selingan yg sama.

Sbg contoh, cerita BBQ...bercerita lah se banyak mungkin di thread yg telah tersedia. Ada dua thread berkaitan BBQ, lontarkan idea sdr2 di thread tersebut. Tak cukup dgn thread ini, ada satu thread TTC yg boleh sdr2 kongsikan cerita2 ttg BBQ atau apa saja cerita. Jika masih tak mencukupi....berbual, bersembang dan bergurau lah di thread Sembang2.

Jgn di hijack thread2 yg lain dgn cerita yg sama. Sbg contoh, jika di thread pelaburan emas...bercerita lah ttg emas. Dan jika di thread perbank kan...berceritalah ttg urusan bank. Tak perlu lah di selitkan dgn cerita2 ttg BBQ krn threadnya telah sedia ada.

Apa yg sy utarakan ini berdasarkan PM yg sy terima dari rakan2 forum ini juga.

Maaf dari sy jika cara penyampaian dan penulisan sy di anggap keras dan kasar. Sy tak berniat begitu.

jgn risau tuan, kawan boleh paham..maksud yg nak disampaikan tu jelas dan terang....cuma kekadang tu ada yg menjadi nasi tambah....tu lagi mengeruhkan suasana.... ;D ;D anyway kawan setuju apa jua tatacara forum ini.....kawan hanya menumpang untuk mencari sahabat... ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #27 on: March 01, 2010, 12:44:17 PM »
Sy berharap terimalah pandangan dan teguran dgn minda positif. Jika teguran dan pandangan sy dan rakan2 lain di negatifkan, maka timbul syak wasangka yg bukan2.

Seperti sy katakan di awal posting, bergurau dan selingan sememang nya boleh tapi berpada-pada dan pilih thread yg sesuai. Jangan thread2 yg membincangkan hal2 yg serius kita selitkan dgn komen2 yg jauh menyimpang dari tajuk. Orang jemu membacanya. Di sana sini dgn cerita dan selingan yg sama.

Sbg contoh, cerita BBQ...bercerita lah se banyak mungkin di thread yg telah tersedia. Ada dua thread berkaitan BBQ, lontarkan idea sdr2 di thread tersebut. Tak cukup dgn thread ini, ada satu thread TTC yg boleh sdr2 kongsikan cerita2 ttg BBQ atau apa saja cerita. Jika masih tak mencukupi....berbual, bersembang dan bergurau lah di thread Sembang2.

Jgn di hijack thread2 yg lain dgn cerita yg sama. Sbg contoh, jika di thread pelaburan emas...bercerita lah ttg emas. Dan jika di thread perbank kan...berceritalah ttg urusan bank. Tak perlu lah di selitkan dgn cerita2 ttg BBQ krn threadnya telah sedia ada.

Apa yg sy utarakan ini berdasarkan PM yg sy terima dari rakan2 forum ini juga.

Maaf dari sy jika cara penyampaian dan penulisan sy di anggap keras dan kasar. Sy tak berniat begitu.

bang matahati,
kawan sememang nyer amat faham dan tiadalah perlu kemaafan dipinta dari tuan mod... in fact, kawan dan rakan rakan lain yang sentiasa terbabas telah menyatakan pada peringkat awal lagi tentang kemungkinan akan keterbabasan kami yang mana memang terbukti menjadi kenyataan akhir nyer...

bagi mengelakkan juga ruangan sembang atau kopitiam dijadikan ruang untuk menambahkan jumlah posting, kawan cadangkan agar ruangan tersebut tidak menyumbang kepada jumlah posting sama sekali... setting boleh dilakukan... walaupun kawan tak pandai nak buat... :P jadi tak kira berapa banyak dia post, post count dia tidak akan naik...  ;D

bro TLD, jangan ler cakap macam tu... kawan nangis kang...  :'( :'( :'(

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Posting2 Yang Di Luar Tajuk - Cadangan tindakan..
« Reply #28 on: May 02, 2012, 03:12:10 PM »
Terjumpa comment rules pop-up dari laman web yang lain, mungkin buleh pakai sebagai welcome note dalam messaging system di forum.. rasanya PMC takde welcome message masa saya sign-up dulu..

Quote
By using the user comments form By joining putra-mahkota.com forum, you agree to the following:
  • You will stay on topic.
  • You will not include links to websites and videos not associated with the topic.
  • You will not post the same comment multiple times.
  • You will not solicit anyone to buy or sell products or services. You will not include links to products in your comment, except in the 'Advertisement and Promotions' section.
  • You will not post anything libelous, defamatory, harmful, threatening, harassing, abusive, invasive of another's privacy, hateful, racially or ethnically objectionable, or otherwise illegal.
  • You will not make threats to other users or people not associated with the site.
If you violate these rules, your post will be deleted.

Remember: you are a guest here. It is not censorship if you violate the rules and your post is deleted. All civilizations have rules and if you violate them you can expect to be ostracized from the tribe.

Source: http://www.infowars.com/misc/rules.htm

Quote
Terjemahan:
Dengan menggunakan borang komen pengguna Dengan menyertai forum putra-mahkota.com, anda bersetuju dengan perkara-perkara berikut:
  • Anda akan kekal pada topik perbincangan.
  • Anda tidak akan memasukkan pautan kepada laman-laman web dan video yang tidak berkaitan dengan topik.
  • Anda tidak akan menghantar komen yang sama beberapa kali.
  • Anda tidak akan meminta sesiapa sahaja untuk membeli atau menjual produk atau perkhidmatan. Anda tidak akan memasukkan pautan kepada produk dalam komen anda, kecuali di dalam Seksyen 'Iklan dan Promosi'.
  • Anda tidak akan hantar apa-apa jua yang berunsur fitnah, memburuk-burukkan, berbahaya, mengancam, mengganggu, menggunakan bahasa kesat, menceroboh privasi orang lain, berunsur kebencian, perkauman atau etnik yang tidak menyenangkan, atau menyalahi undang-undang.
  • Anda tidak akan membuat ancaman kepada pengguna atau orang lain yang tidak berkaitan dengan laman.

Jika anda melanggar peraturan ini, post anda akan dipadam. (MOD/OWNER buleh tambah lagi nih..)

Ingat: Anda adalah tetamu di sini. Ia bukanlah penapisan jika anda melanggar peraturan-peraturan dan post anda dipadam. Semua tamadun/peradaban/komuniti mempunyai peraturan dan jika anda melanggarnya, anda boleh menjangka diri anda akan dipinggirkan dari komuniti tersebut.
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Dolphinnek

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #29 on: September 23, 2018, 12:27:54 AM »
coba dong buat film yg syut nya di dalam negeri tapi terlihat speerti di luar neegri.. pdhl byk loh sutradara luar yg bikin film dsini

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Posting2 Yang Di Luar Tajuk
« Reply #29 on: September 23, 2018, 12:27:54 AM »