Author Topic: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?  (Read 7458 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« on: May 29, 2008, 10:20:08 PM »
Agak agak, 10 tahun lagi area Putra Mahkota ni akan jadi sibuk, banyak kereta, bising.. or mcm mana..?

frugalife

  • Guest
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #1 on: June 04, 2008, 10:23:32 AM »
Agak agak, 10 tahun lagi area Putra Mahkota ni akan jadi sibuk, banyak kereta, bising.. or mcm mana..?

hopefully tenang dan hening lg.. hehe.

Azzraf

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #2 on: June 04, 2008, 01:09:24 PM »
10 tahun lagi? Hmmm..

Sekarang nih boleh tahan lagi ler ketenangan yg dikecapi kat Putra Mahkota. Tahun2 akan datang, maybe akan bertambah busy disebabkan dah semakin ramai penduduk & bangunan2 komersil banyak dibuka. Lokasi Putra Mahkota pun mainkan peranan gak sbb dekat dgn Putrajaya/Cyberjaya/KLIA. Sekarang nih pun dah nampak macam sibuk sedikit coz orang ramai dah tau nak ikut shortcut ke Kajang/Bangi/Nilai3/Nilai dgn keluar ikut exit Putra Mahkota. Bila musim sekolah atau cuti2 am, terpaksa la beratur panjang depan tol exit Putra Mahkota :P

Kalau mengikut scale model pembangunan Bukit Mahkota kat pejabat Araprop (Menara Citibank) tu, ada tapak2 pembangunan khas spt Hypermarket, Terminal Bas dsb.. Tapi bila nak dibangunkan tu, tak tau ler pulak.

*~ Dulu biasanya kat area Putra Mahkota kalau cuaca dingin atau hujan sebelah malam, pagi2 subuh besoknya kalo bangun mesti berkabus tebal.. Rasa macam duduk kat Freaser Hill lak.. Tapi lately, dah tak nampak pun kabus mcm dulu2? Kalo ada pun kabus dah tak mcm dulu.. Hmmm.. :-\
« Last Edit: June 04, 2008, 01:13:34 PM by Ashraf »

stiletto

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #3 on: June 11, 2008, 03:38:21 PM »
Dalam masa 10 tahun lagi???

Hmmm... harap2 ada masjid dan sekolah dibina kat BBM, hypermarket.... dan yg paling penting keselamatan dan ketenangan. Mungkin akan jadi macam Bandar Baru Bangi kot yg sungguh luas sekarang ni berbeza masa 20 tahun lepas? 

razi

  • NCB 1126
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 89
  • Gender: Male
  • You'll Never Walk Alone
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #4 on: June 11, 2008, 03:41:48 PM »
10 tahun tu boleh tahan lama gak tu...

hopefully..tak la terlalu sibuk..rasa2nyer, jalan kat area seri putra especially kat area balai polis tu...akan jadi jalan utama nanti...kalau buat jalan sehala area tu ok gak..kurang skit lalu lintas....

-razi-
Al-Istirak - Menjana Pendapatan Ummah

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #4 on: June 11, 2008, 03:41:48 PM »



bangimen

  • Guest
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #5 on: June 24, 2008, 02:27:37 PM »
Dah lebih 6 tahun saya tinggal di bandar seri putra. perbezaan? memang dah banyak perbezaan yang saya lihat dlm tempoh tersebut. bukit mahkota makin sibuk, awal2 saya tinggal jalan ke nilai 3 tu berdebu kalau panas kalau ujan pulak jangan lalu. pasal jalan pembinaan tahu saje le. seri putra pulak dari vista,seri mawar dan melati pada peringkat awal memang sunyi sepi. balik malam dari jalan2 huiii memang terasa gak seram gelappp. kenderaan pun tak banyak lalu lalang seperti sekarang kedai2 di seri putra pun 2-3 saja yang mula berniaga.cuaca memang confirm siang berangin kuat tak payah pasang kipas, malam pulak memang sejuk. Kalau pergi kebandar baru bangi atau kajang balik malam lalu hiway tak lalu dah jalan belakang keluar bangi lama tu. Tapi sekarang berbeza kenderaan makin banyak simpang 4 besar kita tu makin sibuk (eksiden pun banyak) student kuis (dulu kisdar) makin ramai, penduduk seri putra dan bukit mahkota pun bertambah.tapi seronok makin ramai jiran disekeliling. stesen minyak dah ada...sebelum ni kene pergi samada bbbangi ataupun nilai kalau nak isi minyak.banyak lagi kalau ikut nak diceritakan tapi insyAllah ada masa nanti saya tulis lagi.

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #6 on: June 25, 2008, 12:34:43 AM »
masa rumah saya bermasalah dulu, kerap jumpa dengan gm ara prop. kalau ikut landbank bbm is about 2.5*bsp (bbm = 2.5*bsp). bila sembang lama lama, ara prop ada masalah cash flow sebab parents company bermasalah, i.e banyak hutang lapuk. jadi pembangunan agak slow. ara prop restratergized their business plan, tukar bungalow lot kepada terrace lot. they are playing wait and see game. when the time is right, they will construct shopping complex and bring parkson and giant ke bbm. masalahnya, banyak their plan tak menjadi, so rugi macam kat south city plaza. so takk dapat pusing modal. 

apa apa pun tunggu jalan siap. (baru naik sign board), maybe pas tu baru nampak rapid expension of bbm. but less green la.

bsp punya land bank dah nak habis. ada yang banyak diseberang highway. kalau tak silap land bank bsp antara 440 - 600 ekar. bbm 1300 ekar.

azmiM

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #7 on: June 25, 2008, 06:09:28 PM »
10 tahun lagi?
rumah tol putra mahkota pasti kena extend untuk cater pertambahan traffic...
small medium industries di sebelah kandang lembu (tepi highway) pasti dah banyak naik...
kompleks sukan dah ada kot? (bandar baru bangi tunggu 22 tahun baru dapat)
kubur di belakang petronas seri putra mesti dah banyak dihuni...

 ;D ;D ;D

jamaldmaz

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #8 on: June 26, 2008, 11:31:59 AM »

Harapan atau angan2??

1. Tol sudah menjadi sejarah, dihapuskan terus....
2. Petrol pump terdapat didepan kedai runcit saja (seperti minyak tanah/api) sebab murah sangat.... sambil beli keperluan dapur sambil isi petrol (fuiyooo)
3. Penduduk BSP/BBM mencapai 5000 tetapi lalulintas tidak sesak kerana perancangan yang baik. Pusat komersial yang teratur, penduduk tidak tertumpu kpd satu2 pusat saja.... lalulintas keluar kawasan BSP/BBM tak sesak sebab semuanya shopping kat sini.
4. Laluan basikal diwujudkan.... senang hati mak bapak...
5. Kadar jenayah menurun dikawasan perumahan kerana tiada lagi rumah kongsi (tiada lagi kawasan yang sedang dibina).... errr...
6. Tiada lagi kebimbangan jika berlaku kebakaran kerana Balai Bomba BSP sudah wujud.... tak payah kelamkabut cari paip air sambil tunggu bomba sampai...
Berminat mengenai program bola sepak Ampac? Hubungi: 1-800-22-AMPAC (26722)

anna

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • L|fE Is A Test
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #9 on: December 11, 2008, 11:57:40 PM »
Next 10 yrs? Sesak maaaaaaa  :-\
~AKU ANNA~http://tudungchomel.blogspot.com/

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #10 on: December 15, 2008, 12:54:51 PM »
Rega rumah makin mahalllllll....ooo :o

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #11 on: March 27, 2009, 05:27:38 PM »
7 tahun lepas tkde traffic light kt simpang 4 tu...skrg dah ada.... ;D ;D ;D
 3 tahun lagi cukup 10 tahun duk sini tol kt depan tu dah tkde kot..... ::) ::) ::)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #12 on: March 27, 2009, 09:30:05 PM »
Kat BSP, dulu rumah teres seratus ribu lebih je. Yg terbaru ni dah mencapai tiga ratus ribu.

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #13 on: April 14, 2009, 09:37:09 AM »
7 tahun lepas tkde traffic light kt simpang 4 tu...skrg dah ada.... ;D ;D ;D
 3 tahun lagi cukup 10 tahun duk sini tol kt depan tu dah tkde kot..... ::) ::) ::)



tol kt depan2 mmg patut x de....kn janji PKR nk hapus kn tol klu dpt Selangor...x gitu? ;D ;D ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #14 on: April 15, 2009, 12:36:46 PM »
7 tahun lepas tkde traffic light kt simpang 4 tu...skrg dah ada.... ;D ;D ;D
 3 tahun lagi cukup 10 tahun duk sini tol kt depan tu dah tkde kot..... ::) ::) ::)



tol kt depan2 mmg patut x de....kn janji PKR nk hapus kn tol klu dpt Selangor...x gitu? ;D ;D ;D

Kesian plak staff PLUS nnt..... Klau dah tol xde... booth tu jual surat khabar la.... highway plak berlubang sana-sini.... yg PENTING...... lembu kat tepi highway... nnt masuk dalam highway plak....  :D :D :D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ramalan anda tentang Putra Mahkota 10 tahun lagi..?
« Reply #14 on: April 15, 2009, 12:36:46 PM »