Author Topic: Revisit: Koperasi Putra Mahkota  (Read 6318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« on: April 17, 2010, 08:05:27 AM »
Saya mulakan semula thread untuk Koperasi Putra Mahkota berdasarkan thread di rumah lelong. Harap dapat kongsi idea.

- Keahlian terbuka kepada semua [bergantung kepada syarat SKM]
- Antara aktiviti utama - Jual beli dan pengurusan hartanah dan berkaitan
- Koperasi sebagai 'Holding Company'. Operasi dijalankan melalui anak syarikat.
- Perancangan penubuhan dilakukan offline sehingga cukup keahlian minima. Perkongsian idea boleh dilakukan di sini.
- Target date untuk penubuhan adalah Januari 2011.


namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #1 on: April 17, 2010, 10:38:20 AM »
saya berminat... tapi agak2 berapa modal (individu/koperasi) dan berapa lama pendaftaran?

Saya mulakan semula thread untuk Koperasi Putra Mahkota berdasarkan thread di rumah lelong. Harap dapat kongsi idea.

- Keahlian terbuka kepada semua [bergantung kepada syarat SKM]
- Antara aktiviti utama - Jual beli dan pengurusan hartanah dan berkaitan
- Koperasi sebagai 'Holding Company'. Operasi dijalankan melalui anak syarikat.
- Perancangan penubuhan dilakukan offline sehingga cukup keahlian minima. Perkongsian idea boleh dilakukan di sini.
- Target date untuk penubuhan adalah Januari 2011.



Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #2 on: April 17, 2010, 12:48:39 PM »
Sy pun turut berminat. Harap2 warga PMC dapat menyokong dgn menyertai penubuhan koperasi ini.

Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #3 on: April 17, 2010, 02:05:40 PM »
saya berminat... tapi agak2 berapa modal (individu/koperasi) dan berapa lama pendaftaran?


Ini perlu dibincangkan dalam kumpulan yg berminat nanti dengan terperinci dan biasanya terbuka untuk yg betul-betul mahu terlibat.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #4 on: April 17, 2010, 02:07:26 PM »
Sy pun turut berminat. Harap2 warga PMC dapat menyokong dgn menyertai penubuhan koperasi ini.



Amat dialu-alukan. Kalau cukup keahlian minima yg berminat nanti, mungkin boleh 'meeting' di rumah tuan sekali. Ramai yg nak jumpa tuan ni.  ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #4 on: April 17, 2010, 02:07:26 PM »



Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #5 on: April 17, 2010, 04:51:37 PM »
Terima kasih... amat di alu2 kan dan berbesar hati akan kedatangan kwn2 PMC   ke rumah  ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #6 on: April 17, 2010, 07:17:23 PM »
Terima kasih... amat di alu2 kan dan berbesar hati akan kedatangan kwn2 PMC   ke rumah  ;D

salam seme..

menarik nak tubuhkan koperasi ni.. eh, tp bukan ke BSP da ada koperasi? ni koperasi yg sama or nak buat baru?sori kalu dh ada diskuss sebelom ni..tetinggal ketapi lor..:)

btw, kalau bole, biarlah koperasi ni patuh syariah..biar berkat..bukan ape, mmg dh byk melambak koperasi kt luar tu tp kebanyakannye xde pemantau syariahnye..kalau kite (eh, kite?..hehe) ada something diff dari yg lain, insyaAllah ramai yg berminat nk join..

saya mmg minat betul jual beli rumah lelong ni..kalau koperasi kite bole sapu seme umah lelong kt BSP ni, kelasss jugak..:-)

koperasi ni jual beli hartanah je eh? apa kata kita bukak kedai baby kt BSP ni..rasanya insyaAllah dpt sambutan..lagi2 klinik beso nak bukak seblah petronas tu..jauh beno rsnye nk pi kedai bb bangi tu..takut nnti kang last2 'puak2' tu jugak yg bukak kedai baby, kita cuma pembeli yg setia..:(..padahal kita majoriti kt sini..and kalau lah dpt bukak supermarket..best jugak..

hehe..byk dh berangan..btw, dh ada ketua utk inisiatif ni?..:-)

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #7 on: April 17, 2010, 09:35:39 PM »
sy pon angkat tangan setuju and berminat utk turut serta tubuhkan koperasi nie..  ;)


namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #8 on: April 20, 2010, 10:44:24 AM »
cuji ... koperasi BSP mmg dah ada.. tapi macam ada-tak ada jer... so kita nak buat yg baru

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #9 on: April 20, 2010, 12:24:52 PM »
Kepada yg berminat, bila boleh jumpa? Next week hari rabu/khamis boleh? Kita tengok tentang syarat-syarat penubuhan dulu boleh?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #10 on: April 27, 2010, 12:29:07 AM »
Kepada yg berminat, jumpa khamis ni boleh?

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #11 on: April 27, 2010, 12:39:30 AM »
insya-Allah kalau tiada halangan

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #12 on: April 27, 2010, 08:58:31 AM »
berminat.... dgn syarat xtvt utama jual beli rumah lelong... Seronok tgk Satu Solution punya kejayaan..... ;D

Khamis ni bukan TTC ke ??? Kat mana nak jumpa ??? Letih sikit sbb balik kerja lewat... ;D



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #13 on: April 27, 2010, 12:30:23 PM »
TTC hari esok (rabu). Tapi kalau nak combine bincang Koperasi hari rabu bun ok. Alternatif untuk koperasi adalah buat Sdn Bhd so kalau tak cukup nak buat koperasi, kena pegi Sdn Bhd  la.

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #14 on: April 27, 2010, 01:39:53 PM »
sebenarnya prefer company dari koperasi... tak ada pengalaman ttg ke 2 2nya tapi rasa company lagi senang manage kot.... ;D insya Allah join jika balik sampai awal.... ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #14 on: April 27, 2010, 01:39:53 PM »