Author Topic: Revisit: Koperasi Putra Mahkota  (Read 6316 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #15 on: April 27, 2010, 02:19:56 PM »
sebenarnya prefer company dari koperasi... tak ada pengalaman ttg ke 2 2nya tapi rasa company lagi senang manage kot.... ;D insya Allah join jika balik sampai awal.... ;D

Dua2 pun boleh...janji ada income  ;D

Tengok dari sambutan thread ini macam tak ramai yg ingin turut serta. Kena bagi promosi sikit kot... :)

Sy menyokong walaupun tak dpt hadir.

Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #16 on: April 27, 2010, 02:43:23 PM »
bagus koperasi ni

tp ikut pengalaman kawan2.. idea dari ahli sume bagus2
tp bila sampai part ahli nak curahkan masa dan tenaga tu,tu yang selalu jadi masalah
so tinggal la beberapa kerat je nak kena buat itu ini,selalunya ajk la
last2 ajk jgk yg kena blame
Emas Semasa Muslimah Boutique

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #17 on: April 27, 2010, 05:13:07 PM »
AJK buat kerja nak imbuhan, pelabur2 pun yg byk melabur pun nak imbuhan walau tak bekerja.... Gitu ke ???

Boleh ke ditetapkan setiap ahli wajib labur minima RM5k ke atau RM10k ke.... tak lebih dan tak kurang....... Untung bagi sama rata setelah tolak sikit portion utk ahli2 yg bekerja....

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ***********
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #18 on: April 27, 2010, 05:54:01 PM »
AJK buat kerja nak imbuhan, pelabur2 pun yg byk melabur pun nak imbuhan walau tak bekerja.... Gitu ke ???

Boleh ke ditetapkan setiap ahli wajib labur minima RM5k ke atau RM10k ke.... tak lebih dan tak kurang....... Untung bagi sama rata setelah tolak sikit portion utk ahli2 yg bekerja....

Nama pun koperasi...perlu ada kerjasama dari semua ahli. Tak boleh harapkan AJK saja. Pada yg ada kemahiran dan kebolehan mungkin boleh di pertanggung jawabkan utk menyelia dan mentadbir koperasi. Yg kurang berkemahiran mungkin boleh membantu dari segi lain.

Ttg jumlah pelaburan itu terpulang kpd kemampuan ahli. Byk melabur byk lah dividennya. Pelaburan minima perlu dibincangkan nanti agar tak membebankan ahli2.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #19 on: April 28, 2010, 08:51:07 AM »
so dh decide ker biler nk buat 1st EGM nie? tonite or tomorrow?....  ;)
« Last Edit: April 28, 2010, 08:52:48 AM by zai_jnr »

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #19 on: April 28, 2010, 08:51:07 AM »



M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #20 on: April 28, 2010, 09:03:19 AM »
utk benar benar merealisasikan hasrat penubuhan koperasi ini, boleh tak sesiapa yg benar2 berminat utk PM no tel kpd pembuka thread Sdr Feisal... supaya tindakan dilaksanakan... ;D ;D

Saya dah PM... ;D ;D

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #21 on: April 28, 2010, 09:29:07 AM »
utk benar benar merealisasikan hasrat penubuhan koperasi ini, boleh tak sesiapa yg benar2 berminat utk PM no tel kpd pembuka thread Sdr Feisal... supaya tindakan dilaksanakan... ;D ;D

Saya dah PM... ;D ;D

sy ingat num sy bro feisal da ader kot...kalo tak silap la..kalo takde bg tau ya tuan feisal... ;D ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #22 on: April 28, 2010, 09:52:57 AM »
sy ingat num sy bro feisal da ader kot...kalo tak silap la..kalo takde bg tau ya tuan feisal... ;D ;D

Dah ada..  ;D

so dh decide ker biler nk buat 1st EGM nie? tonite or tomorrow?....  ;)
Orang tak cukup lagi. Kalau sdn bhd tu cukup la.
« Last Edit: April 28, 2010, 09:58:03 AM by feisal »

nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #23 on: April 28, 2010, 10:20:58 AM »
feisal,saya nak join
tp malam ni tak dapek datang
Emas Semasa Muslimah Boutique

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #24 on: April 28, 2010, 11:45:36 AM »
feisal,saya nak join
tp malam ni tak dapek datang
Takpe, nanti saya update dalam email/FB/online.

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #25 on: April 28, 2010, 07:47:21 PM »
masih lagi di ofis @ KL.... Kalu tak sempat dtg malam ni, nanti update ya......  ;D

pendeta7

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 15
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #26 on: July 12, 2010, 01:11:57 PM »

salam semua..

saya berminat untuk menyertai koperasi..bagaimana untuk menyertainya?

farishah.zfhindustries

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #27 on: April 23, 2013, 08:15:54 AM »
Berapa modal yang diperlukan?

mdazmihasan

  • Electrical And Aircond Service
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
  • Gender: Male
  • 012-2585581 (Azmi)
    • Electrical And Aircond Service
Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #28 on: April 23, 2013, 12:20:15 PM »
Kalau org jauh leh join ke?


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Revisit: Koperasi Putra Mahkota
« Reply #29 on: February 01, 2017, 04:37:08 PM »