Author Topic: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?  (Read 27490 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putra frozen

  • Guest
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #60 on: September 25, 2010, 02:10:53 AM »
 ;) :) :D ;D biasa la tu..

saiful2115

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #61 on: October 05, 2010, 05:37:14 AM »
BSP mahal berbanding  BBM???

Kat BSP semua benda boleh di katakan ada skrg. Alhamdulillah semua ada, Sekolah,bank,kedai,surau,balai polis,kolej universiti pun ada. Pasai tu la harga BSP dah tinggi. Strategi yang baik dari UMLAND. Boleh dia naikkan harga property kat situ tinggi2. sampaikan sekarang ni hampir semua tanah UMLAND kat BSP ni dah dimajukan.

Pada mereka yang kat BBM tu, harap bersabar semua. Tuan2 semua kira nye beruntung juga kerana dpt beli rumah dengan harga yang rendah. sambil tu boleh gunakan kemudahan yang ada kat BSP tu, pasal bukannye jauh sgt kan?. Bersetuju dengan komen saudara sebelum nie, ARAPROP ni tunggu BSP dah betul2 pack, dia akan launch projek2 baru dia. Masa tu harga mesti dah tinggi. Contoh semi-D terbaru yang akan di launch tahun depan (Show house dah nak siap) harganye RM500K ke atas. Kalau tgk masterplan pun, mcm2 akan di buat kat BBM tu (sekolah,masjid,shop lot baru) dan xsilap kawasan berhampiran tol akan dibuat commercial center. Tengok jalan kat BBM pun lebar, cuma tidak di maintain je ( mungkin sbb xramai sgt penduduknye kot). Penduduk2 yang seksyen dalam2 kt BBM tu pun ada dua option untuk keluar ke tol ( nak amik kanan atau kiri) Xde la sesak sgt nnt kalau dah banyak penduduk (maybe lagi 5-10 tahun), kalau di BSP tu la satu2 nye jalan nak keluar masuk (sampai skrg ni tgk semakin teruk jalan tu kena lenjan hari2).

Apa2 pun tunggu dan lihat..syukur dengan apa yang kita ada.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #62 on: October 05, 2010, 09:39:00 AM »
saya takut orang bumiputra tak dapat beli sebab harga dah terlampau tinggi.

BSP mahal berbanding  BBM???

Kat BSP semua benda boleh di katakan ada skrg. Alhamdulillah semua ada, Sekolah,bank,kedai,surau,balai polis,kolej universiti pun ada. Pasai tu la harga BSP dah tinggi. Strategi yang baik dari UMLAND. Boleh dia naikkan harga property kat situ tinggi2. sampaikan sekarang ni hampir semua tanah UMLAND kat BSP ni dah dimajukan.

Pada mereka yang kat BBM tu, harap bersabar semua. Tuan2 semua kira nye beruntung juga kerana dpt beli rumah dengan harga yang rendah. sambil tu boleh gunakan kemudahan yang ada kat BSP tu, pasal bukannye jauh sgt kan?. Bersetuju dengan komen saudara sebelum nie, ARAPROP ni tunggu BSP dah betul2 pack, dia akan launch projek2 baru dia. Masa tu harga mesti dah tinggi. Contoh semi-D terbaru yang akan di launch tahun depan (Show house dah nak siap) harganye RM500K ke atas. Kalau tgk masterplan pun, mcm2 akan di buat kat BBM tu (sekolah,masjid,shop lot baru) dan xsilap kawasan berhampiran tol akan dibuat commercial center. Tengok jalan kat BBM pun lebar, cuma tidak di maintain je ( mungkin sbb xramai sgt penduduknye kot). Penduduk2 yang seksyen dalam2 kt BBM tu pun ada dua option untuk keluar ke tol ( nak amik kanan atau kiri) Xde la sesak sgt nnt kalau dah banyak penduduk (maybe lagi 5-10 tahun), kalau di BSP tu la satu2 nye jalan nak keluar masuk (sampai skrg ni tgk semakin teruk jalan tu kena lenjan hari2).

Apa2 pun tunggu dan lihat..syukur dengan apa yang kita ada.


mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #63 on: October 28, 2010, 07:16:33 PM »
Banglow BBM lagi mahal dari yg kat BSP. Trend dah nak berubah kut....

ed_BSP

  • Putra-Mahkota Bikers_Permanent_Residence
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • PM Bikerz09
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #64 on: February 05, 2011, 02:29:24 AM »
Sudah 2 tahun posted first message dlm thread nie...

ANDA BOLEH LIHAT SENDIRI..bagaimana progress di BBM dan BSP!  Masing-masing di atas komen-komen saudara..., cadangan ke arah penambaikan.... telahpun menampakkan hasilnya di mana pembangunan rancak sedang berlaku... 

Manalah tahu 5, 10 thn akan datang, segala komentar negatif tu dah tiada dan mungkin masalah baru pula timbul.....KESESAKAN JALANRAYA seperti di Bandar Baru Bangi sekarang ni. Aduh.... semoga apa yang saya cakap di pagi nie taklah menjadi kenyataan ...   

Tak lama lagi...projek LAMAN INDAH, BSP akan siap. Sy yg berada di Tmn sebelahnya yang saya kira adalah antara kumpulan terkecil Fasa 7 BSP akan 'bersaing' untuk keluar ke tempat kerja pagi-pagi. Dan sudah tentu akan menambahkan lagi keceriaan di pagi hari :D   

Bukan itu sahaja sedara2 sekalian, projek terbaru yang lebih 'HOT' lagi akan dimulakan tidak lama sahaja lagi! Jika anda semua perasan pagar hijau atas tol BSP-BBP(Putra Mahkota) yang dulunya tempat saya sorang-sorang berjoging sambil melihat burung Tekukur bertelur...akan menambahkan ahli kariah BSP .... aduhai nilaian tanahnya minima pun RM600K ++ !!!    :P

So, anda yang meletak kenderaan di persimpangan ofis Bangi Height untuk ke pasar malam BSP akan sedikit sebanyak menghalang laluan ke perumahan elit yang akan dibina tidak lama lagi. Sudah tentu akan menimbulkan rasa ketidaksenangan penghuni utk tmn perumahan baru yang dijangka elit! (kot??) Jika dibandingkan dengan Jiran-jiran Elit kita di Banyan Close, BBM...sudah tentu mereka di Banyan Close lebih privasi dan lebih secured.

Hmmm, rumahKu syurgaKu....     wassalam


"SAFETY FIRST"

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #64 on: February 05, 2011, 02:29:24 AM »



jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #65 on: February 25, 2011, 04:58:40 PM »
...Tak lama lagi...projek LAMAN INDAH, BSP akan siap. Sy yg berada di Tmn sebelahnya yang saya kira adalah antara kumpulan terkecil Fasa 7 BSP akan 'bersaing' untuk keluar ke tempat kerja pagi-pagi. Dan sudah tentu akan menambahkan lagi keceriaan di pagi hari :D  

Bukan itu sahaja sedara2 sekalian, projek terbaru yang lebih 'HOT' lagi akan dimulakan tidak lama sahaja lagi! Jika anda semua perasan pagar hijau atas tol BSP-BBP(Putra Mahkota) yang dulunya tempat saya sorang-sorang berjoging sambil melihat burung Tekukur bertelur...akan menambahkan ahli kariah BSP .... aduhai nilaian tanahnya minima pun RM600K ++ !!!    :P

Mengikut sumber dalaman, kawasan tu akan dibina rumah Semi-D dan Cluster.. sepatutnya bulan Februari launch, tapi ni dah nak ujung bulan pon rasanya macam takde plak dengar berita apa-apa..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

amamrzahraa

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 127
  • Gender: Male
    • amamrzahraa enterprise
Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #66 on: March 29, 2012, 10:50:36 PM »
erm..mula2 dulu masa kawasan BSP dan BBM dibuka....sebab BBM kurang popular disebabkan wujudnya temapt buang sampah sungai kembong.....dan masa tengah rancak pembangunan.lion group hadapi masalah..hampir nak bankrap..tapi rasanya masing2 ada kelebihan dan kekurangan...nya..

http://ammarzahraa.blogspot.com
BERIKLAN DIPORTAL IKLAN PERCUMA http://jomlahiklan.com
No Telefon : 019-2566614
Blog: http://ammarzahraa.blogspot.com

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Rumah di Seri Putra Mahal Berbanding Bukit Mahkota ?
« Reply #66 on: March 29, 2012, 10:50:36 PM »