Author Topic: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?  (Read 37370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #15 on: August 11, 2008, 03:00:33 PM »
;D...insyallah masuk BBM akhir tahun nie...salam ukhuwah semua

tahniah........... seksyen 6 ker..?  semoga rajin2 lah reply kt PMC ini.
sama2 kita berkerja-sama memajukan KAMPUNG kita....
___________________
aku /..PMB

anna

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • L|fE Is A Test
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #16 on: August 11, 2008, 04:12:57 PM »
Why Bukit Mahkota?

1. Tak pernah tahu pun kewujudan tempat ni hinggalah beli The Star sebab mmg nak beli rumah. Sewa di Bandar Kinrara 3 waktu tu, rumah teres setingkat pun dah kena rm700/= sebulan. So, dapatlah BBM.. Mesti ada hikmahnya kan?
2. Saya duduk seawal tahun 2004. Masih lengang lagi di sini. Deretan di rumah saya masa tu pun cuma ada 4 rumah yang berpenghuni, yang lain lalang je duduk.
3. Rumah corner lot double storey saya dapat seharga rm138/= Rasanya kat tempat lain tak dapat kut? Rezeki sayalah masa tu.. Alhamdulillah..
4. Banyak pilihan tempat boleh beli grocery/household dgn nilai yang berpatutan...
5. Ramai Melayu
6. Mampu dimiliki...syukur..  :)

Thats for now..
~AKU ANNA~http://tudungchomel.blogspot.com/

mequecommel

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #17 on: August 12, 2008, 09:27:41 AM »
salam seme...
tenkiu putramahkota_bangi...insyallah ade kelapangan akan slalu tinjau2 perkembangan dlm forum nie demi KAMPUNG kite...
eemm..seksyen 5... ;)

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #18 on: September 19, 2008, 10:08:43 AM »
pilih bukit mahkota...?

itu jer yang termampu setakat nie...
keje gomen, gaji cukup makan...
alhamdulillah...

ramai gak org UKM, nak pegi keje...
bleh tumpang depa... hehehe...

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #19 on: December 03, 2008, 12:38:05 AM »
Kenapa pilih BBM? Spesifiknya di Seksyen 4....

1. Kerana member beli flet kat Seksyen 4 gak...
2. Flet dah siap renovate..... grill... tiles...cabinet... etc... at the price of RM50k.... tak perlu spent time n pening kepla nak renovate...just kena touch up sket lar
3. Hari tu tambah lagi satu flet lelong...RM15k... tingkat 4... tak ade nak lawan.... alhamdulillah..cuba nasib... dapatllar pulak...tapi bajet kena tambah around RM10k gaklah nak bayar tunggakan api/air/pembentungan/service/wiring/piping/grill/lock..... ape lagik yerk?
4. Good for investment...
5. KLIA ngan LCCT dekat... kalo nak balik kampung keta boleh park kat opis ;)
6. Sok-sok kalau kena transfer ke Ptrajaya pung tak jauh sangat... around 25km jer..
7. Dari segi keselamatan, kat blok E nih... walaupun makan hati gaklah bebudak main snuker kekadang memekak sket.... tapi alhamdulillah... tak de dengar berlaku kecurian...
8. Yang paling penting.... Harga Murah..dan tidak membebankan.... Kalo nak cari tingkat 1 yang dilelong dalam RM35k... rasanya boleh dapat lagi...

 8) 8) 8)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #19 on: December 03, 2008, 12:38:05 AM »



OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #20 on: January 04, 2009, 11:58:38 PM »
Disini disenaraikan reason sebagai info a.k.a 'RACUN' kepada mereka yang masih membuat pertimbangan untuk membeli rumah di Bandar Bukit Mahkota...

Biar saya mulakan:

1. Harga 'MURAH' ... mana lagi nak carik rumah Semi-D RM 210k (Harga time beli)
2. Dapat 100% loan.  (Bank Rakyat Manzili 3 - Tak tau la skg)
3. Low Dense & Senyap sunyi.  (Oleh kerana terlalu sunyi, aku siap beli 'angklung' 3 bijik utk generate bunyi di luar rumah.)
4. AraProp punya tanah yg amat luas dan potensi utk membesar kawasan ini adalah amat luas.
5. Dekat dgn NILAI 3.  (Baik atau buruk, bak kata Nabil 'Lu Pikir La Sendiri')
6. Option jalan tanpa TOL.
7. Segala kemudahan asas dah ada... Shopping complex (giant)... Stesen minyak, Post, klinik, polisi... tinggal lagi bank, sekolah (Major drawback utk yang dah berkeluarga, tapi boleh search forum ni utk further info kat mana nak hantar anak)
8. Ada Streamyx (Major requirement for me).  Cuma tak ada package 2Mb.
9. Dekat dengan EXIT tol.  Tak mcm bangi.. nak sampai rumah kena lalu 2-3 roundabout.
10. Senang bagi peta kat orang mcm mana nak pi rumah.
11. Populasi kebanykkannya Malay.  Dan ramai org pencen kat sini... (So kalau hari raya ada le beberapa buah rumah yg meriah).
12. .... Ngantuk dah... orng lain pulak sambung....

So itu lah antaranya reason sebelum, semasa dan selepas beli rumah kat sini yang boleh saya kongsikan.

« Last Edit: January 15, 2009, 08:49:28 PM by Sulaiman Sabur »

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #21 on: January 05, 2009, 12:28:35 PM »
Rasanya macam dah ada jek topik nih cuma tajuk jek lain >>> "Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota"  ;)

Tapi rasanya takper laa kan nak gak komen ... Cumanya my comment lebey kurang tuan penghulu gak  ;D. Mintak maap laa yer tuan penghulu, nak cut n paste sket ayat nih ...

1. Harga 'MURAH' ... mana lagi nak carik rumah Semi-D RM 210k (Harga time beli)
2. Ada tanah nak bercucuk tanam n in future (RMK20) leh extend rumah. Insyallah.
3. Dekat dgn NILAI 3.
4. Masa beli tu dapat package free kitchen cabinet.
5. Dekat ngan EXIT tol. Senang nak g memana especially balik kg.
6. Populasi kebanykkannya Malay.  Dan ramai org pencen kat sini... (So kalau hari raya ada le beberapa buah rumah yg meriah). At least balance community nih. Ada yg muda dan veteran.
7. Ada option jalan tanpa TOL ke Bandar Baru Bangi, Nilai, etc.
8. Kemudahan asas yang basic dah ada, kalau tak ada pun kawasan dekat2 ada .. no worry.  Yg penting stesen minyak dah ada .. ;D

That's all the reason yg saya leh add kat sini untuk dikongsikan dengan org2 yg baru nak beli rumah kat BBM nih ..  :)





F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #22 on: January 15, 2009, 09:44:47 AM »

1. Harga 'MURAH' ... mana lagi nak carik rumah Semi-D RM 210k (Harga time beli)
betul, saya setuju...saya beli rumah claster rm162k...mana nak dapat tpt lain

2. Boleh dapat 100% loan.  (Tak tau la skg)
betul....setuju, saya guna loan kerajaan

3. Low Dense & Senyap sunyi.  (Oleh kerana terlalu sunyi, aku siap beli 'angklung' 3 bijik utk generate bunyi di luar rumah.)
betul...setuju

4. AraProp punya tanah yg amat luas dan potensi utk membesar kawasan ini adalah amat luas.
betul....setuju, siap ada tasik lagi

5. Dekat dgn NILAI 3.  (Baik atau buruk, bak kata Nabil 'Lu Pikir La Sendiri')
betul...setuju, klia pun dekat jer....

6. Option jalan tanpa TOL.
betul...setuju, lalu ikut bangi lama

7. Segala kemudahan asas dah ada... Shopping complex (giant)... Stesen minyak, Post, klinik, polisi... tinggal lagi bank, sekolah (Major drawback utk yang dah berkeluarga, tapi boleh search forum ni utk further info kat mana nak hantar anak)
betul...setuju, kemudahan kat bdr seri putra pun dah banyak...bole tumpang sekaki, kemudahan bas awam aje belum masuk lagi

8. Ada Streamyx (Major requirement for me).  Cuma tak ada package 2Mb.
entah...tak tau pulak

9. Dekat dengan EXIT tol.  Tak mcm bangi.. nak sampai rumah kena lalu 2-3 roundabout.
betul...setuju

10. Senang bagi peta kat orang mcm mana nak pi rumah.
betul...lalu hway plus dah nampak

11. Populasi kebanykkannya Malay.  Dan ramai org pencen kat sini... (So kalau hari raya ada le beberapa buah rumah yg meriah).
betul tu....saya muda lagi... ;D

12. .... Ngantuk dah... orng lain pulak sambung....
tak tau nak fikir apa lagi...semua dah ada... ;D ;D



sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #23 on: January 15, 2009, 09:59:08 AM »

...tambah sikit lagi...

1. Rumah setingkat... mana ada tempat lain pemaju buat rumah setingkat, dah tua2 nanti tak larat den nak panjat tanggo!!!
2. Compound besar- utk yg minat bercucuk tanam, & future kalau nak extend
3. Dekat ngan tempat keje - Bangi lama je


kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #24 on: January 15, 2009, 05:33:26 PM »
100 percent loan tu kalau markup ke? camne leh dapat 100% loan kalau buat loan commercial bank??? ada ke bank bagi 100% loan?

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #25 on: January 15, 2009, 05:58:31 PM »
100 percent loan tu kalau markup ke? camne leh dapat 100% loan kalau buat loan commercial bank??? ada ke bank bagi 100% loan?

Rasanya takde bank yg bagi 100% loan. Melainkan kita mark up kat S&P kita. ::)
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #26 on: January 15, 2009, 08:51:06 PM »
dulu saya ambik Bank Rakyat Package Manzili 3.  Dapat 100% loan rumah... bayar RM 1000 je... la ni kalau nak 100% loan kena le mark up price or deal dgn valuer...

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #27 on: January 15, 2009, 10:49:32 PM »
kalu tak silap..bank2 komersil skrg ni dh bg loan up to 95% dah kan?

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Kenapa anda pilih utk beli rumah di Bandar Bukit Mahkota ?
« Reply #28 on: January 16, 2009, 11:54:43 AM »
kalu tak silap..bank2 komersil skrg ni dh bg loan up to 95% dah kan?

nasib baik aku keja gomen .... dapat loan 100%...

shumichael

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 26
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #29 on: May 26, 2009, 12:38:30 PM »
salam

baru je dok kat sek3 april 2009. sebab?

1.ni jela yg mampu gaji kecik
2.dekat tol
3.sekolah klinik dlm pmbinaan
4.keja dekat jmt myk
5.rasa rege nanti naik bila sek n klinik siap
6.dkt nilai3
7.dkt gak la gi bangi
8.blk kg pn dkt
9.target nk sewakn pn senang nanti
10.senang kmas rumah sgle story (malas le tu)

p/s: aku yg pling byk sebab nmpak

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #29 on: May 26, 2009, 12:38:30 PM »