Author Topic: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?  (Read 36794 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #30 on: June 01, 2009, 05:57:12 PM »
nape pilih bukit mahkota?????sodap topik nih....

1.thn '99,tgh carik umah..hubby t'jumpa lak araprop tgh wt promosi kat LIMO KLIA
2.harge bleh tahan...mampu milik
3.majoriti melayu...kejiranan nyer agak friendly..w/pun ade gak yg berlagak "bagus"...tp hampeh..
4.dekat ngan nilai 3,BBB,KL..dan yg ponting...den sonang nak balik rembau..dan hubby sonang nak balik pahang...cz tengah2...
5.dan yang paling best....den sekluargo dah ado umah sendri..kek BBM...

so ..meh ler reramai jd penduduk BBM nih..mmg meriah..mmg cantik dan macam2 ado.......

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #31 on: June 01, 2009, 06:33:27 PM »
nape pilih bukit mahkota?????sodap topik nih....

1.thn '99,tgh carik umah..hubby t'jumpa lak araprop tgh wt promosi kat LIMO KLIA
2.harge bleh tahan...mampu milik
3.majoriti melayu...kejiranan nyer agak friendly..w/pun ade gak yg berlagak "bagus"...tp hampeh..
4.dekat ngan nilai 3,BBB,KL..dan yg ponting...den sonang nak balik rembau..dan hubby sonang nak balik pahang...cz tengah2...
5.dan yang paling best....den sekluargo dah ado umah sendri..kek BBM...

so ..meh ler reramai jd penduduk BBM nih..mmg meriah..mmg cantik dan macam2 ado.......

Kek Sek 5 ko umah eh Cik Melah ooiii..... Lorong brapo yo???

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #32 on: June 02, 2009, 03:08:11 PM »
nape pilih bukit mahkota?????sodap topik nih....

1.thn '99,tgh carik umah..hubby t'jumpa lak araprop tgh wt promosi kat LIMO KLIA
2.harge bleh tahan...mampu milik
3.majoriti melayu...kejiranan nyer agak friendly..w/pun ade gak yg berlagak "bagus"...tp hampeh..
4.dekat ngan nilai 3,BBB,KL..dan yg ponting...den sonang nak balik rembau..dan hubby sonang nak balik pahang...cz tengah2...
5.dan yang paling best....den sekluargo dah ado umah sendri..kek BBM...

so ..meh ler reramai jd penduduk BBM nih..mmg meriah..mmg cantik dan macam2 ado.......

Kek Sek 5 ko umah eh Cik Melah ooiii..... Lorong brapo yo???

xxx...cik melah ddk kek sek 4....tu yo yang ado derang buek promosi maso den dtg kek menara lion dulu..lopeh sign S&P..baru derang bukak sek 5...tanyo sek 3...derang kato dah penuh..tp masa dtg 2004..banyak lak umah kosong kek c2...

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #33 on: June 02, 2009, 03:26:55 PM »
Hmmm.... abih tu.... hari ahad malam tu sobonar eh apo cito? budak Flat tu ramai poie balai.... Sibuk nampak eh Si Rahmat tu....

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #34 on: June 03, 2009, 08:57:27 AM »
2003 tengah sibuk nak decide nak settle down kat mana. week end je kuar, cari lokasi nak besar kan anak2. pegi merata dari shah alam, subang jaya, puchong, dan ntah mana2 lagi. pernah juga buat down payment kat perumahan lain siap bayar lawyer lagi. hangus gitu pasal last2 teragak-agak nak beli.

so, terpandang iklan dlm newspaper, macam best je
1. harga
2. lokasi
3. keluasan tanah
4. keluasan rumah
5. ada club house
6. etc

apa lagi, pergi le ke show house dkt sales office tu.
mula nak masok show house banglo vila kazana pun takut, tapi bila bandingkan harganye ketika itu dgn tpt lain sgt berbaloi memilikinya. runding dgn org rumah, pakat setuju................apa lagi...2004 beli dan

so here i am. dah pindah sini pada 2008. kejiranan pun ok, semuanya baik-baik belaka. alhamdulillah



baik ada makna tuuuuuu....he he he
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #34 on: June 03, 2009, 08:57:27 AM »



MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #35 on: June 03, 2009, 03:40:44 PM »
Hmmm.... abih tu.... hari ahad malam tu sobonar eh apo cito? budak Flat tu ramai poie balai.... Sibuk nampak eh Si Rahmat tu....

cito apo laei....cite boh..boh ni leee....budak lari dr umah...nk kene jual...dpt jejak...so kene blasah r  jalak lentengnyer....dongar cito dari hubby den cmtu laaa....secara kebetulan mlm tu dia join RELA kawal mlm.....x silap mlm minggu laaaa incik XY...

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #36 on: June 03, 2009, 03:48:12 PM »

..hear say, kat flet sek. 4 ni mcm cerita ada. Tu gunanya bila Join RELA. sekurang2nya kita dapat mencegah dan menghindari .. 

..ni jadi tukang perati dan bagi pendapat yg bernas saja!
___________________
aku /..PMB

fajar

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 150
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #37 on: June 03, 2009, 03:54:27 PM »
2003 tengah sibuk nak decide nak settle down kat mana. week end je kuar, cari lokasi nak besar kan anak2. pegi merata dari shah alam, subang jaya, puchong, dan ntah mana2 lagi. pernah juga buat down payment kat perumahan lain siap bayar lawyer lagi. hangus gitu pasal last2 teragak-agak nak beli.

so, terpandang iklan dlm newspaper, macam best je
1. harga
2. lokasi
3. keluasan tanah
4. keluasan rumah
5. ada club house
6. etc

apa lagi, pergi le ke show house dkt sales office tu.
mula nak masok show house banglo vila kazana pun takut, tapi bila bandingkan harganye ketika itu dgn tpt lain sgt berbaloi memilikinya. runding dgn org rumah, pakat setuju................apa lagi...2004 beli dan

so here i am. dah pindah sini pada 2008. kejiranan pun ok, semuanya baik-baik belaka. alhamdulillah



baik ada makna tuuuuuu....he he he



The_Lagend_da,
kenapa mereka baik, ::) apa makna mereka, ??? sila kupas di sini untuk saya renung-renungkan 8)
I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody

sunny

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #38 on: June 03, 2009, 04:28:42 PM »
Hmmm.... abih tu.... hari ahad malam tu sobonar eh apo cito? budak Flat tu ramai poie balai.... Sibuk nampak eh Si Rahmat tu....

cito apo laei....cite boh..boh ni leee....budak lari dr umah...nk kene jual...dpt jejak...so kene blasah r  jalak lentengnyer....dongar cito dari hubby den cmtu laaa....secara kebetulan mlm tu dia join RELA kawal mlm.....x silap mlm minggu laaaa incik XY...

bagusnyeeee .. kalau saya dapat faham banyak apa cikmelah report kan di atas. boleh tak cikmelah cairkan sikit kepekatan accent cikmelah tu. pasal saya suka apa yg cikmelah tulis

iqyniqaa

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 119
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #39 on: June 03, 2009, 05:01:05 PM »
nak nulis gak.. w/p sya tak pindah masuk lgk...

sbln sebelom puasa tahun 2007 kami mencrik2 umah.. dgn persekitaran yg ok.. so carik punya carik.. dr puchong sampai laa ke bangi.. ntah camner termasuk Bkt mahkota.. msk n keluar show house unit kt situ.. tp masa tu typer Alamanda tak der lak show house.. cume ader ksong pn dlm 8 ker 6 bjik jer..pusing n pusing area2 situ.. so kami pn sepakat beli laa sebuah.
Kami masih lgk mnunggu sekolah rendah beroperasi.. so insya Allah by end of this year br jadik penduduk tetap kt bkt mahkota.. skrg ni join cara MAYA jer  ;)

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #40 on: June 03, 2009, 05:21:22 PM »
Cerita cikmelah lebih kurang sama dgn saya dengar malam tu.... Sy ada kat Sahabat time tu....

Mangsa seorang budak perempuan dlm umur 14-15thn telah dilarikan dan dirogol reramai.... Dgr citer nk kene jual... mangsa dapat lari.... balik rumah...

Abang Mangsa yg nk kene jual dtg kat Sek 4 bawak geng... tangkap budak2 yg terlibat dlm kegiatan bawak lari/pelacuran (dgr citer la...) Lepas sorang2 kene bwk gi Balai Polis.... sampai 2 org budak perempuan tgh minum pun kene usung gi balai skali....

Camtu la lebih kurang......

shumichael

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 26
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #41 on: June 03, 2009, 05:52:17 PM »
ye la dengar cite kat sek4 tu byk kes n mabuk2 pn ramai, harap ajk penduduk sek4 wat sesuatu sblm jadi wabak. cam wa dok sek3 pn dgr kes remaja isap gam :P

sunny

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #42 on: June 03, 2009, 11:02:56 PM »
Cerita cikmelah lebih kurang sama dgn saya dengar malam tu.... Sy ada kat Sahabat time tu....

Mangsa seorang budak perempuan dlm umur 14-15thn telah dilarikan dan dirogol reramai.... Dgr citer nk kene jual... mangsa dapat lari.... balik rumah...

Abang Mangsa yg nk kene jual dtg kat Sek 4 bawak geng... tangkap budak2 yg terlibat dlm kegiatan bawak lari/pelacuran (dgr citer la...) Lepas sorang2 kene bwk gi Balai Polis.... sampai 2 org budak perempuan tgh minum pun kene usung gi balai skali....

Camtu la lebih kurang......

ooooooooo :o cam tu jalan citenye. TQ. jadilah translator saya lg ;D
tapi, seram bulu roma bila faham cite yg disampaikan leh XYZ123
mana sangka di kejiranan kita ada kes gini.  :-[
mudah sangat ke they all kidnap dan rape bdk gadis tu?? ke meke dah saling kenal atau p main cekup je tepi jalan.?
bila sampai ke tahap bisnis pelacuran /dijual, maknanya ada kaki dia di sini? :o

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #43 on: June 04, 2009, 08:50:42 AM »


yang culik satu hal...yang ikut suka sama suka pun satu hal....payah juga nak buat kesimpulan cerita di atas...
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #44 on: June 04, 2009, 03:50:47 PM »
ye la dengar cite kat sek4 tu byk kes n mabuk2 pn ramai, harap ajk penduduk sek4 wat sesuatu sblm jadi wabak. cam wa dok sek3 pn dgr kes remaja isap gam :P

ado lak yg tak paham yo bilo den ckp N9....yo lah..den tukar slang...sebenarnyer cite x sedap nih dh lama berlaku..tp masalah nyer..yg nak benteras 2 3 orang..yg lain pulak..wt hal sendri..cmno???dulu ada kawalan mlm..tp ada lak yg bangkang..sbb apa...sbb dia sendri malas nak turun..bila ada maksiat..org yg sama gak amik tindakan..tp tiada back up dr yg lain...sbb apa???sbb RAMAI YANG PANDAI BERCAKAP DARI BUAT KEJE..sori r klu ada pend sek 4 yg terasa..tp itulah kenyataan nyer...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Bukit Mahkota ?
« Reply #44 on: June 04, 2009, 03:50:47 PM »