Author Topic: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?  (Read 22997 times)

VgorlasK and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« on: May 29, 2008, 10:23:00 PM »
Kenapa anda memutuskan untuk membeli / menyewa di Seri Putra ?

frugalife

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #1 on: June 04, 2008, 10:01:14 AM »
affordable!!

mostly malay community.

nikhilmizam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #2 on: June 05, 2008, 07:03:20 PM »
Salam,

Well-planned, well maintained, clean  ;D ;)

Kebanyakkannya terjawab dlm posting "Kenapa rumah di BSP lebih mahal dari Bukit Mahkota?"  ;D

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #3 on: June 13, 2008, 01:45:39 PM »
rasanya semua dah ada beb , sekolah dalam pembinaan stesen minyak masjid kat KUIS kecuali bank dan super/hypermart....rasanya bebaloi bermastautin kat BSP or BBM
« Last Edit: June 13, 2008, 01:47:51 PM by penang_kia »

putra1500

  • Bandar Seri Putra
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Bandar Seri Putra
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #4 on: June 26, 2008, 03:12:16 PM »
Beli teres 2 tingkat kat BSP waktu tu sebab tak mampu beli semiD or bungalow. Tapi sekrg rasa rugi gak tak beli dulu, dah mampu tapi sebab dah beli takkan nak jual lak... harga teres skrg sama cam harga semiD dulu...

Location menarik, dekat highway dan dekat tempat kejer (Putrajaya)
Harga mahal sikit tapi quality bagus dan lebih murah dari Putrajaya dan BB Bangi.
Pelan BSP jangka panjang yang ada hampir semua facilities... tunggu dan lihat jer...
Rumah depan padang permainan,  luas...
Freehold
Easy access
Lanskap yang dijaga dengan baik
kedai-kedai banyak juga... harap2 nanti akan bertambah banyak...

p/s: jiran sebelah waktu nak beli rumah dulu berebut dengan Rosyam Noor. At last dia bawak duit deposit dulu, melepas ler Rosyam Nor... Haii.. kalau tak berjiran ler aku dgn artis.. ;D
http://www.bandarseriputra.info
There's only One United

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #4 on: June 26, 2008, 03:12:16 PM »



najit

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • Gender: Male
  • Salammmm
    • http://najit.blogspot.com
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #5 on: July 02, 2008, 02:38:24 PM »
Kenapa aku pilih duduk kat BSP.....Kat sini aman damai, tenang fikiran aku lepas balik kerja aku releks...terutama skg aku duduk d'puncak aman...memang aman. warga d'puncak aman pon baik2 belaka....kita ade buat bacaan yasin setiap minggu mlm jumaat mlm sabtu.

rgds
najit
lorong 2/3f.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #6 on: July 02, 2008, 03:19:54 PM »
Masa beli ada org rekomen. Tahun 2000 masa tu baru kerja dan memeng nak cari rumah. Bila org rekomen tempat ni bagus, senang access ke highway... akupun belilah.

Bila duduk, mak oi... scary betul, org tak ramai dan kawasan berhabuk.

Sabar jelah... alhamdulillah skr dah ramai dan selesa.

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #7 on: July 02, 2008, 10:35:30 PM »
dulu memanglah senyap sunyi.....tapi sekarang ...dah ok semua ada...kira bersyukur kerana dapat duduk kat sini

kambing

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #8 on: July 27, 2008, 04:11:41 PM »
aku duduk kat townhouse 2/5h

dulu mampu beli hat nih je

lgpun bandar seri putra bersih n kemas je kan... well managed


i laikkkkkkkkkkkkkkkkk ;D


p/s kedai makan pon bykk  ::) ::)

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #9 on: July 27, 2008, 10:51:54 PM »
Utk Makluman, Bsp Bermula dengan Putra villa townhouse (yg bersempadan dgn Putra Impian), Acacia (kat Sek rendah yang tah bila nak siap tu) Seri Mawar, Seri Dahlia, Seri Melati, Putra terrace. Di sebelah lain jalan adalah Putra tropika, Putra 96, D-Putra (semi-D), seterusnya D'Sentral (terdapat 3 bahagian, 2 bahagian Rumah terrace dan 1 bahagian Semi-D), Seterusnya pasa yang baru diduduki adalah Puncak putra, Puncak unggul-semi-D, Puncak aman, princestone Semi-D, Vista seri putra dan yang sedang dibina Castenia (Kat sekolah agama yang macam tak nak buat je tu!!) semua ini menambah kemeriahan BSP!!!!

Hairul_Senibina

  • Moderator
  • Penghulu
  • ***********
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #10 on: July 28, 2008, 10:42:50 AM »
Kenapa saya pilih Vista Seri Putra:

1) Lokasi strategik, sebelah tol, easy access ke/dr lokasi2 utama
2) Jauh dr kesesakan lalulintas (Tak mcm KL, PJ etc)
3) Bandar yg terancang - Kemudahan prasarana, komersial etc
4) Vista: Well maintained, gated & guarded, condo facilities, privacy
5) Harga berpatutan
6) Pelaburan yg bagus kerana harga akan terus meningkat
7) Dan lain-lain...

Regards,
senibina   :)
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #11 on: July 28, 2008, 11:14:46 AM »
senag nak balik jb dan melaka satu jalan...aku rasa semuanya ok....

myfendi

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #12 on: September 01, 2008, 03:02:09 AM »
Dah cari segenap pelusuk kawasan....akhirnya bertapak disini...BSP
Nak rumah yang besar sikit...luas...boleh parking 2 bijik kereta..kat belakang boleh cucuk tanam..jalan depan rumah luas..dekat taska....tak berapa crowded dgn trafic....semuanya ada di BSP. Lokasi stretegik (30 minit dari Putrajya, KLIA, Seremban), 15 minit dari Bandar Baru Bangi, BBST. 45 minit dari KL.....

Coming....Sekolah Rendah, Sekolah Menengah.... ::)

Ada jalan Tol....ada jalan tanpa Tol....

Ada pasar Malam.....Selasa....Sabtu...Khamis (Bangi Lama), kedai-kedai ok..mencukupi setakat ni.

Harga rumah pun boleh tahan.  :o

So.....inilah pilihanku.  ;D

Akan datang bagus kalau ada...hypermarket,bank, masjid dan semua reserve dipenuhkan (kubur, pusat kesihatan, balai Bomba 7 balai polis dll)  :D


aislimau

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #13 on: September 12, 2008, 12:08:41 PM »
Rasanya sbb dah memang rezeki.... ;D

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #14 on: September 12, 2008, 12:43:26 PM »

1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah
                  ("Nak mai?.. Bulehhh.. Pok masuk hiway KL-Seremban, keluaq tol Putra Mahkota, tunggu situ & call saya")
5th reason = (tgh pikir lagi nih... nanti saya update lain kali..  ;) )

 My 2-cents :D
« Last Edit: September 12, 2008, 12:49:09 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #14 on: September 12, 2008, 12:43:26 PM »