Author Topic: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?  (Read 23344 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dinseriputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #15 on: September 14, 2008, 11:20:17 PM »
1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah


no 5:kualiti rumah boleh tahan(harganya je tak boleh tahan)
no 6:cepat membangun(rumah kedai,jalan raya.balai polis,pejabat pos,KUIS pun dah ada)
no 7:komuniti yang aktif dan cergas(macam2 persatuan penduduk dan aktiviti penduduk dah diadakan)
no 8: tengah pikir ;D ;D ;D

Spidey

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #16 on: September 25, 2008, 02:48:25 PM »
Bagi saya
1. Perancangan pembangunan yang tersusun
2. Kemudahan buat masa ini..ok..tapi nampak ada perubahan
3. Jauh dari kesesakan
4. Harga yang berpatutan
5. Suasana yang harmoni
6. Ada potensi untuk terus maju
::)

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #17 on: October 29, 2008, 03:55:29 PM »

1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah
                  ("Nak mai?.. Bulehhh.. Pok masuk hiway KL-Seremban, keluaq tol Putra Mahkota, tunggu situ & call saya")
5th reason = (tgh pikir lagi nih... nanti saya update lain kali..  ;) )

sambung...
5th reason = byk jalan masuk-keluar.. masa awal bulan ikut hiway, bila ujung bulan bleh ikut Bangi Lama.. hehehe
6th reason = dapat rumah besar berbanding dengan harga yang dibayar
7th reason = lokasi rumah strategik, dapat rumah atas bukit dekat taman permainan dan surau
8th reason = rakan2 komuniti setempat boleh geng tanpa mengira status
9th & 10th reason kena tunggu anak2 masuk nurseri tahun depan.. hehehe
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

AuntieSue

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #18 on: December 16, 2008, 03:18:41 PM »
Ada ke sapa2 nak jual townhouse kat Seri Putra tu?  auntie saya berminat ler...

irzary

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #19 on: December 30, 2008, 06:36:02 PM »
Rumah di sini nampaknya amat berbaloi....
Dah lama kenal bsp sejak mula2 keje di kuis lagi...
Tp sekang dah bekerja di Putrajaya...
Mcm x percaya, dulu masa di kuis, kawan lalu je dekat area bsp ni tp x sangka akan menjadi rakyat bsp suatu hari nanti...
kuasa tuhan....

memang betul la kata kawan2 di atas...
akan datang kawan percaya, bsp akan jadi cam shah alam... terancang dan majoriti malay...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #19 on: December 30, 2008, 06:36:02 PM »



Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #20 on: January 02, 2009, 03:37:13 PM »
Kawasan BSP cantik dan teratur....sedap mata memandang.

Harap nilai rumah dan sewa di sini meningkat ler mcm Bandar Baru Bangi  ;D

Mana lak kawan sy yg tinggal di Putera Teracce...menyorok ke? :o
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #21 on: January 10, 2009, 11:58:29 PM »
Kawasan yang terancang.
Perhubungan jalan yang mudah dan mempunyai jalan alternatif (bangi lama).
freehold.
Malays community.
Dekat dgn tmpt kerja (cyberjaya)
sekolah.
nursery.
property value.

kalau ada nnt saya add lagi ..    ;D

ayli

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #22 on: January 13, 2009, 05:23:16 PM »
kenapa saya pilih seri putra sebab rumah dkt sini besar dan murah ,dkt dgn highway,nak balik kg pun senang tak jam.kalau dkt k.l mesti jem.

mydotnet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 78
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #23 on: January 15, 2009, 10:17:27 AM »
Bandar seri Putra..................BESTTTTTTTTTT!!!!!
::Teknologi Terkini Pembelajaran dan Menyemak Bacaan Al-Quran :: http://eqalam.bravehost.com
::Email Marketing - PERCUMA 50K Email Aktif :: http://www.emailtunai.net/janiedotcom
:: Bio-Aura Nano Hai-O....Hanya RM1200 Sahaja!! ::

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #24 on: January 15, 2009, 10:29:19 AM »
Bandar seri Putra..................BESTTTTTTTTTT!!!!!

Bak kata Ipin & Upin "Betul....betul...betul!" ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Naim

  • Guest
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #25 on: January 19, 2009, 07:51:30 PM »
tak sabar nak pindah ker sini... ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #26 on: January 19, 2009, 07:56:43 PM »
ter'beli' rumah kat sini

maira

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • Gender: Female
    • MinAinaIlaAina
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #27 on: January 29, 2009, 02:27:18 PM »
Suami yang pilih nak beli rumah kat sini(Vista) Alasannya sbb ada swimming pool, tapi dah bertahun-tahun dok sini,baru sekali dia terjun swimming pool tu...hehe. Harap ada kemudahan transport awam, lagi la senang. :)

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #28 on: January 30, 2009, 08:40:45 AM »
Suami yang pilih nak beli rumah kat sini(Vista) Alasannya sbb ada swimming pool, tapi dah bertahun-tahun dok sini,baru sekali dia terjun swimming pool tu...hehe. Harap ada kemudahan transport awam, lagi la senang. :)

ok ler tu...
dapat ler jugak rumah yang pool view...
kalau kat hotel.. pool view biasanya mahal RM20-50 berbanding garden view...  ;D

monthly maintenance tu mesti tinggi skit...
rugi ler kalau tak guna...

tapi, kalu time tak de air...
air pool tu masih berguna kot.. ;D

H.E.I.U

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 329
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #29 on: May 10, 2009, 08:19:44 PM »
Alasannya sbb ada swimming pool, tapi dah bertahun-tahun dok sini,baru sekali dia terjun swimming pool tu...hehe.
kat mana tuh Cik Kak???
sbb baru pindah sini, nak g swimming pool Ptrajaya mcm dah sengkak tpt tuh... ;D
INGATLAH PERHIMPUNAN ITU...IA PASTI DATANG!!!

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #29 on: May 10, 2009, 08:19:44 PM »