Author Topic: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?  (Read 23343 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

H.E.I.U

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 329
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #30 on: May 10, 2009, 08:25:39 PM »
bila dah dok kt sini...lama2 baru rasa climate dia...
dulu rasa jauh gak dari KL...tp bila mendalami suasana kt sini...rasa sronok...
Alhamdulillah sbb dibukakan hati bli umah kt sini...
INGATLAH PERHIMPUNAN ITU...IA PASTI DATANG!!!

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #31 on: May 11, 2009, 09:56:54 AM »
perlu ada PUSAT KOMUNITI cam kat PUTRAJAYA tuh.

Baru leh buat terjunan halilintar... boleh wat pukulan smash 'tanpa bayang'

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #32 on: May 11, 2009, 03:48:30 PM »

1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah
                  ("Nak mai?.. Bulehhh.. Pok masuk hiway KL-Seremban, keluaq tol Putra Mahkota, tunggu situ & call saya")
5th reason = byk jalan masuk-keluar.. masa awal bulan ikut hiway, bila ujung bulan bleh ikut Bangi Lama.. hehehe
6th reason = dapat rumah besar berbanding dengan harga yang dibayar
7th reason = lokasi rumah strategik, dapat rumah atas bukit dekat taman permainan dan surau
8th reason = rakan2 komuniti setempat boleh geng tanpa mengira status
9th & 10th reason kena tunggu anak2 masuk nurseri tahun depan.. hehehe

9th reason = Nurseri & Tadika anak-anak (alhanduLillah) mampu menjana perkembangan kognitif mereka
10th reason = *tunggu sekolah rendah bukak bulan nam nanti.. baru sambung..*

 8)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #33 on: May 21, 2009, 12:06:21 PM »
Mula pindah ke BSP dari USJ tahun 03. Nak rumah yg lebih besar tapi murah (dulu teres sekarang semi-D). Tak terlalu jauh dari KL. Tanah mesti freehold. Dekat highway utama. Tak mahu banyak kereta atau trafik jam. Mesti township status. Mesti dlm Selangor/WP. Tak mahu tanah bekas lombong. Dekat dgn international airport (macam kat USJ). MSC status......etc. Harap pada masa akan datang ada stesen LRT, hotel 5 bintang, banks, authorized service centre, club house, Giant atau Carrerfour, lake-garden, dan tol Sg. Besi dipindahkan ke Nlilai........

aminudinzamri

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Islamic Wealth Planning
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #34 on: May 22, 2009, 11:45:14 AM »
... dan tol Sg. Besi dipindahkan ke Nlilai........

part ni saya sokong 200% heheheheheheheheeheheh

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #34 on: May 22, 2009, 11:45:14 AM »



nafila

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #35 on: May 25, 2009, 02:11:21 PM »
suasana yang tenang dan penuh dengan warga orang melayu

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #36 on: June 01, 2009, 08:44:57 PM »
Senja Di BSP.

penjejak

  • Penjejak View
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • http://peninjau.blogspot.com
    • Whatever... View from my personal perception
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #37 on: July 03, 2009, 02:42:45 AM »
Saya pilih Seri Putra pasal masa saya survey harga rumah sewa area yg dekat dengan tempat kerja,sini dapat offer paling murah...so... pindah sini lah...

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #38 on: December 23, 2009, 03:08:03 PM »

1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah
                  ("Nak mai?.. Bulehhh.. Pok masuk hiway KL-Seremban, keluaq tol Putra Mahkota, tunggu situ & call saya")
5th reason = byk jalan masuk-keluar.. masa awal bulan ikut hiway, bila ujung bulan bleh ikut Bangi Lama.. hehehe
6th reason = dapat rumah besar berbanding dengan harga yang dibayar
7th reason = lokasi rumah strategik, dapat rumah atas bukit dekat taman permainan dan surau
8th reason = rakan2 komuniti setempat boleh geng tanpa mengira status
9th & 10th reason kena tunggu anak2 masuk nurseri tahun depan.. hehehe

9th reason = Nurseri & Tadika anak-anak (alhanduLillah) mampu menjana perkembangan kognitif mereka
10th reason = *tunggu sekolah rendah bukak bulan nam nanti.. baru sambung..*

 8)



Sdr Jabbar4aiman,
Bila agak nya nak sambong nih? ;D ;D Ayat macam tergantung je! :D :D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #39 on: December 23, 2009, 04:18:10 PM »
Biar dia gantung lama lama.

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #40 on: February 15, 2010, 09:12:17 PM »
Saya yakin, kawasan ni pasti membangun satu hari nanti. Kedamaian dan kemakmuran kawasan ni plak, terjamin dan terjaga. Namun terpulang pada kite untuk memeliharanya... Yang lagi penting, ramai orang kat sini yang peramah  ;D
« Last Edit: April 03, 2010, 09:15:23 AM by ayiesal »

eye_zal

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #41 on: April 02, 2010, 11:10:26 PM »
Assalamualaikum

Saya masih baru di BSP. Belum cukup seminggu pun lagi  ;D

Alhamdulillah, setelah berpusing2 sana sini, akhirnya keputusan dibuat nak duk di BSP ni. Beli subsale lah, nak beli Anjung Suasana bukan tak mampu, tapi belum mampu (ayat msti mau positif...hehehe)  :P

Suasana disini memang tenang, access mudah ke hway or jln lama. wlupun kerja di Shah Alam, tp sy pentingkan org rumah la, bior die dkt.
Kemudahan yg ada di BSP amat baik. Kedai2 banyak...senang citer BSP ni hidup lah.  :)
Andai kota itu peradaban, rumah kami adalah budaya, dan tiang serinya adalah agama

arissa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #42 on: June 22, 2010, 12:58:38 PM »
dulu menyewa..duk umah burung..so target nak beli rumah sebelum dapat baby.. tapi nak rumah yang
- landed, dah tak larat naik lif n susah bawak barang2 bile soping
- below 200k... dah survey umah baru even single storey kat salak tinggi arge 190k
- freehold
- dekat ngan melaka senang nak balik kampung
so pilhannye BSP jerlah yang mampu.. even kene tempat keje jauh n kene kuar 6.30 pagi setiap hari... arap dipermudahkan tempat keje pindah ke putrajaya..kalau tak pindah2..alamat kene carik umah kedua lah pulak..

raf1

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 9
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #43 on: June 28, 2010, 01:16:26 PM »
Salam perkenalan utk semua warga BSP....
baru jer 3 hari duduk di BSP... so far so good... kedai2 dekat...balai polis ada, pejabat pos ada... semua ada... stesen minyak pon dekat...sekolah pun dekat... suasana best... kesimpulannya BSP mmg BEST!...

kalau ada hypermarket lagi best... :)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #44 on: June 28, 2010, 01:54:18 PM »
salam... selamat berkampung kat BSP ni.

Kalau nak hypermat, gi je ke Nilai... ada Giant

Kalau nak Carrfour, Mydin.... gi Putrajaya

Kalau nak lebih banyak Tesco, Giant, dsb leh gi ke Kajang

Semuanya berdekatan ... tak jauh.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #44 on: June 28, 2010, 01:54:18 PM »