Author Topic: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?  (Read 22487 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #75 on: February 24, 2012, 10:14:23 AM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
miAwW..miAWw..;)

kuman

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 99
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #76 on: February 25, 2012, 11:34:03 PM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
BSP ngan BM dua2 pon OK... Komuniti org Melayu.

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #77 on: February 26, 2012, 09:22:16 AM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
BSP ngan BM dua2 pon OK... Komuniti org Melayu.
yerp, komuniti org melayu ;D
hidup melayu!!!!! ;D  :D
miAwW..miAWw..;)

kuman

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 99
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #78 on: February 27, 2012, 09:34:18 AM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
BSP ngan BM dua2 pon OK... Komuniti org Melayu.
yerp, komuniti org melayu ;D
hidup melayu!!!!! ;D  :D
Kalau nak rasa suasana Kg boleh la pilih PIB... Siap ada yang berkebun dan bela ayam. Suasana KG tapi sayangnya masa pusing2 cari rumah ari tu, takda lak kekosongan kat sana.

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #79 on: March 03, 2012, 10:51:31 AM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
BSP ngan BM dua2 pon OK... Komuniti org Melayu.
yerp, komuniti org melayu ;D
hidup melayu!!!!! ;D  :D
Kalau nak rasa suasana Kg boleh la pilih PIB... Siap ada yang berkebun dan bela ayam. Suasana KG tapi sayangnya masa pusing2 cari rumah ari tu, takda lak kekosongan kat sana.
PIB kt ,mne ye?
 :)
miAwW..miAWw..;)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #79 on: March 03, 2012, 10:51:31 AM »



kuman

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 99
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #80 on: March 06, 2012, 10:05:52 PM »
Sebab utama adalah nie jek yang mampu dimiliki  ;D ;D ;D

Salam,

Sama laaa kita....

Sekian.
Itu kata org yg ada Ferrari. Yg takder ni camna la..... ;D
dlm poses utk memilih seri putra ataw bbm ;D  ;D
BSP ngan BM dua2 pon OK... Komuniti org Melayu.
yerp, komuniti org melayu ;D
hidup melayu!!!!! ;D  :D
Kalau nak rasa suasana Kg boleh la pilih PIB... Siap ada yang berkebun dan bela ayam. Suasana KG tapi sayangnya masa pusing2 cari rumah ari tu, takda lak kekosongan kat sana.
PIB kt ,mne ye?
 :)
http://malaysiamapslibrary.blogspot.com/2009/08/map-of-taman-impian-putra.html

amamrzahraa

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 127
  • Gender: Male
    • amamrzahraa enterprise
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #81 on: March 29, 2012, 11:30:09 PM »
sebab kerje dekat..kat KUIS...., suasana pun ok
BERIKLAN DIPORTAL IKLAN PERCUMA http://jomlahiklan.com
No Telefon : 019-2566614
Blog: http://ammarzahraa.blogspot.com

huruhara

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #82 on: March 30, 2012, 09:50:23 AM »
sbbbbbbb...

kemudahan yg disediakan lebih bagus di seri putra berbanding bbm..........
tu je......
privacy ...jauh dpd kesibukan kota kl.......biarlah keje kt kl..
tp tdo mlm tenang sbb xdenganr bunyi bising kereta @ kenderaan awam lain..

bsweetybakery

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
    • BSweety Bakery
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #83 on: March 30, 2012, 09:00:01 PM »
Hi kawan...sy dah stay more than 4 months tapi baru hari ni start berforum....
Duduk dekat jalan SP 3/2C....hurm, nape pilih seri putra ye? Sebab in middle tempat keje n rumah family...1 lagi sebab dekat highway...ease to go anywhere...my colleague pu  ramai stay sini
BSweetyBakery: Your bakery interest

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #84 on: April 27, 2012, 10:55:48 AM »

1st reason = nak tanah freehold
2nd reason = nak dekat dgn koridor Bangi-Putrajaya
3rd reason = dah ada geng masa Uni & sekolah duduk sini
4th reason = senang nak describe kat sedara-mara cara nak dtg rumah
                  ("Nak mai?.. Bulehhh.. Pok masuk hiway KL-Seremban, keluaq tol Putra Mahkota, tunggu situ & call saya")
5th reason = byk jalan masuk-keluar.. masa awal bulan ikut hiway, bila ujung bulan bleh ikut Bangi Lama.. hehehe
6th reason = dapat rumah besar berbanding dengan harga yang dibayar
7th reason = lokasi rumah strategik, dapat rumah atas bukit dekat taman permainan dan surau
8th reason = rakan2 komuniti setempat boleh geng tanpa mengira status
9th reason = Nurseri & Tadika anak-anak (alhamdulillah) mampu menjana perkembangan kognitif mereka
10th reason = anak dekat ke sekolah, pagi ke SRA-BSP lima minit sampai, petang balik dari SK-BSP kurang 20 minit dah sampai rumah..


...sambung..
11th reason = Kawasan rumah sudah ada surau dan kariah yang besar
12th reason = Wujudnya Persatuan Penduduk BSP yang prihatin tentang perihal komuniti
13th reason = value rumah semakin naik.. Alhamdulillah
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Andreygycle

  • FrancisperVX
  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
    • I consider, that you are not right. I am assured. I can defend the position. Write to me in PM, we will talk.
Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #85 on: October 11, 2018, 12:06:35 PM »
It certainly is not right

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Kenapa Anda Pilih Seri Putra ?
« Reply #85 on: October 11, 2018, 12:06:35 PM »