Author Topic: Semi-D (Type Alamanda) Seksyen 6, Bandar Bukit Mahkota : Market price n Sewa...  (Read 8777 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Dulu time beli RM 209k ++ ... berapa market price sekarang ni..?

ibnhussin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 191
  • Gender: Male
  • Begin With The End In Mind
    • Follow Your Heart
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #1 on: June 02, 2008, 01:02:25 PM »
Aik, nak jual dah ke?  ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #2 on: June 02, 2008, 01:36:20 PM »
Bukan nak jual... tapi ada kawan tengah cari rumah... kalau tau market price boleh le bargain sikit dengan agent or tuan rumah... he he he

frugalife

  • Guest
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #3 on: June 10, 2008, 02:51:51 PM »
market hartanah area bangi.. appreciate 5-6% setahun.

kalau beli 209K.. dlm masa 3 tahun dah jd 241K.. belum masuk.. kos renovation tuu ;D

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #4 on: September 17, 2008, 01:17:30 PM »
Tak pasti lah harga semi-D tu berapa sekarang ni...tapi rumah Cluster yg aku duduk hari tu buat evaluation RM250K saip dgn renovation  ;D


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #4 on: September 17, 2008, 01:17:30 PM »



Barakuda1814

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
  • Gender: Male
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #5 on: October 09, 2008, 05:16:48 PM »
Beberapa bulan lepas ada sepupu tanya rega Semi-D dekat area jalan 6/9B kalau x salah aku. Rega Aroprop letak 232K..pahtu dia x jadi beli coz rasa mahai. Dengaqnya lepas tuh ada orang lain tanya rumah yg sama dah rega 250K rasanya la....kalau betoi.. cepatnya rega rumah kat BM ni naik....
Laird James McCullen Destro XXIV, usually referred to simply as Destro, is a fictional villain from G.I. Joe..

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #6 on: January 09, 2009, 10:42:33 AM »
kat sini semi d double storey ke? ke yg cluster house tu?

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #7 on: October 04, 2011, 03:04:21 PM »
Beberapa bulan lepas ada sepupu tanya rega Semi-D dekat area jalan 6/9B kalau x salah aku. Rega Aroprop letak 232K..pahtu dia x jadi beli coz rasa mahai. Dengaqnya lepas tuh ada orang lain tanya rumah yg sama dah rega 250K rasanya la....kalau betoi.. cepatnya rega rumah kat BM ni naik....

dlm masa 3 tahun jer harga dah jadi sekali ganda huhuhu

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #8 on: October 05, 2011, 04:11:54 PM »
brp land area dan build up rumah ni?
- Ejen Hartanah Rescom Realty

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Berapa market price sekarang utk Semi-D Alamanda Bukit Mahkota?
« Reply #10 on: October 05, 2011, 06:53:38 PM »
- Ejen Hartanah Rescom Realty

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Semi-D (Type Alamanda) Seksyen 6, Bandar Bukit Mahkota : Market price n Sewa...
« Reply #11 on: December 05, 2011, 06:56:02 PM »
Setelah sekian lama dok sini, teringin jugak nak tau berapa harga rumah skg.

History :

Rumah Jenis : Semi - D Alamanda
Keluasan Tanah : 45' x 60'
Built Up : 1900 sq2
Harga Beli : RM 210,000.00
Bilik : Originally 3 bilik & 3 bilik air.
Tahun Beli : 'Tak ingat'.. bila ingat nanti saya update  ;D

So sekarang, agak agak berapa harga jual n berapa harga sewa?

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Minggu lepas saya ada jumpa owner nak jual Semi D yg 3 bilik di sebelah atas. Owner tu beritahu saya jiran dia baru jual dlm 400k. Rumah jiran dia tu 2 bilik di sebelah atas.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
ada rumah semi-d di lorong BM6/15B nak jual harga rm450,000

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Jiran saya bagi sewa RM 1400.00 per month.  Empty.

Agak2 kalau nak bagi sewa fully furnish, berapa agaknya nilai sewa bulannanya...?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra