Author Topic: Semi-D (Type Alamanda) Seksyen 6, Bandar Bukit Mahkota : Market price n Sewa...  (Read 8816 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Jiran saya bagi sewa RM 1400.00 per month.  Empty.

Agak2 kalau nak bagi sewa fully furnish, berapa agaknya nilai sewa bulannanya...?

Mahal juga kalau sewa Rm 1400 utk area bkt mahkota...
kat BBB saya nk sewakn rumah saya teres 2 tingkat rm 800 pun org masih nego gila2 ...

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Jiran saya bagi sewa RM 1400.00 per month.  Empty.

Agak2 kalau nak bagi sewa fully furnish, berapa agaknya nilai sewa bulannanya...?

Mahal juga kalau sewa Rm 1400 utk area bkt mahkota...
kat BBB saya nk sewakn rumah saya teres 2 tingkat rm 800 pun org masih nego gila2 ...


Correction.  RM 1,100.00/mth

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Jiran saya bagi sewa RM 1400.00 per month.  Empty.

Agak2 kalau nak bagi sewa fully furnish, berapa agaknya nilai sewa bulannanya...?

Mahal juga kalau sewa Rm 1400 utk area bkt mahkota...
kat BBB saya nk sewakn rumah saya teres 2 tingkat rm 800 pun org masih nego gila2 ...


Correction.  RM 1,100.00/mth

erm mahal gak kot

mRs.jeli

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 916
  • Gender: Female
mahal gk le.....klu  rm500 saye nk sewe kot ;D
sb tgk area gk la....n kbykn org yg mncri uma sewe ni sumenye
jenis yg baru nk mule bkeluarga, baru kawen....
eh aritu sy dpt info dr sumber yg sahih mengatakn die dpt sewe rumah teres 2 tgkt dgn hrga rm500 aje.area bkt mhkota seksyen 6 gtu :o
btuah betul org tu kn?
hai rumah2......org sebok nk pindah masok rumah baru, saye lak dok mncari2 rumah sewe,
sbr je la labu............. ;)
miAwW..miAWw..;)

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Ada pihak yg menyewa kat rumah teres Seksyen 6 RM 700/m.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra




OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Setelah sekian lama dok sini, teringin jugak nak tau berapa harga rumah skg.

History :

Rumah Jenis : Semi - D Alamanda
Keluasan Tanah : 45' x 60'
Built Up : 1900 sq2
Harga Beli : RM 210,000.00
Bilik : Originally 3 bilik & 3 bilik air.
Tahun Beli : 'Tak ingat'.. bila ingat nanti saya update  ;D

So sekarang, agak agak berapa harga jual n berapa harga sewa?

Saye dah check dengan CIMB Bangi.  Rumah diatas Market Value = RM 300k.

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Setelah sekian lama dok sini, teringin jugak nak tau berapa harga rumah skg.

History :

Rumah Jenis : Semi - D Alamanda
Keluasan Tanah : 45' x 60'
Built Up : 1900 sq2
Harga Beli : RM 210,000.00
Bilik : Originally 3 bilik & 3 bilik air.
Tahun Beli : 'Tak ingat'.. bila ingat nanti saya update  ;D

So sekarang, agak agak berapa harga jual n berapa harga sewa?

Saye dah check dengan CIMB Bangi.  Rumah diatas Market Value = RM 300k.

Kengkadang bank ni letak harga semasa memang rendah dari harga pasaran yang sebenar.  Lagi2 kalau kawasan yang agak kurang popular.  Mungkin value ini mengikut apa yang mereka boleh bagi pinjaman. 

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Setelah sekian lama dok sini, teringin jugak nak tau berapa harga rumah skg.

History :

Rumah Jenis : Semi - D Alamanda
Keluasan Tanah : 45' x 60'
Built Up : 1900 sq2
Harga Beli : RM 210,000.00
Bilik : Originally 3 bilik & 3 bilik air.
Tahun Beli : 'Tak ingat'.. bila ingat nanti saya update  ;D

So sekarang, agak agak berapa harga jual n berapa harga sewa?

Saye dah check dengan CIMB Bangi.  Rumah diatas Market Value = RM 300k.

ada ker yang sanggup jual rm300k skang ni?  ;D ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Setelah sekian lama dok sini, teringin jugak nak tau berapa harga rumah skg.

History :

Rumah Jenis : Semi - D Alamanda
Keluasan Tanah : 45' x 60'
Built Up : 1900 sq2
Harga Beli : RM 210,000.00
Bilik : Originally 3 bilik & 3 bilik air.
Tahun Beli : 'Tak ingat'.. bila ingat nanti saya update  ;D

So sekarang, agak agak berapa harga jual n berapa harga sewa?

Saye dah check dengan CIMB Bangi.  Rumah diatas Market Value = RM 300k.

Check dengan HSBC Amanah Bandar Baru Bangi, MV rumah di atas = RM 350k.  (RM 50k lebih dr. CIMB)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra