Author Topic: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota  (Read 4959 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #15 on: August 23, 2010, 01:50:17 PM »
nmpk bebudak main setiap pagi or petang kt padang tu ok jer.. tu sbb xder pihak yg nak buat maintenance kot. Kene tgu aduan ada lutut lari ker.. siku koyak ker .. dahi berlubang ker.. baru ada yg nak perbaiki padang tu kot...  ::) ::)

kena panah petir ker... kan... ;D ;D ;D MuaHaHaHa... :D :D :D

gurau tu.. gurau ler jugak... tapi kalau hari ada petir kat area tu, jangan ler dok main kat luar... masuk berlinding kat kedai kedai tu pun tak per... kilat dan petir kat situ kuat betul ler... :-[ :-[ :-[

Saya dgr mmg ade budak hampir kena panah petir..
Kite boleh ambil langkah berjage2..

Sebelum main baca doa dulu supaya di hindarkan dari malapetaka..
Kalo dah hujan kilat jgn main lagi stop..

dulu ade yang mati kene panah petir kat padang tersebut.. mgkn ade jenis batu yang berkait rapat dgn petir di padang tersebut... kene buat kajian.. than nak kene buang semua batu2 nie..

tak pernah pulak kawan dengar kilat strike kat batu tertentu... biasa nyer pasal benda tu prominent berbanding yang lain jer ler... ;D ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #16 on: August 23, 2010, 01:51:52 PM »
kena panah petir ker... kan... ;D ;D ;D MuaHaHaHa... :D :D :D

gurau tu.. gurau ler jugak... tapi kalau hari ada petir kat area tu, jangan ler dok main kat luar... masuk berlinding kat kedai kedai tu pun tak per... kilat dan petir kat situ kuat betul ler... :-[ :-[ :-[

ha ah...dh tau ujan jgn r gatai p main lg.. lg satu spt kate PMB.. dh maghrib tu beransur laa balik.. yg mati kene panah petir ari2..bangla potong rumput tu kan.. berlindung kat baawh pokok kt c2 masa ujan.

Dulu padang tu okey.. siap buat perlawanan persahabatan lagi dengan seri putra.. tapi sebab kerap sangat digunakan so jadilah mcm tu.. utk baik pulih padang yang sememangnya tak mcm padang nie perlukan belanja yang besar.. dan perlu ada maintanance sekali dan pengunaan padang yang terkawal.. maksudnya tak boleh le pakai sesuka hati pagi & petang untuk menjamin kualiti rumput..
agak2 korang lakan sape antara kita yang boleh kawal semua tu.. kalau kita privatise mcm mana.. nak pakai kene bayar.. hahaha haru beb..  ;D

haaaa...nak gune kene bayar.. mau ada yg bakar padang nnti...almaklum.. dah bese gune free kan.. takut nnti ada lak yg ngaku padang tu dia punye.. ;) ;) ;D :P

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #17 on: August 23, 2010, 02:13:57 PM »
itulah.. klu nak yg terbaik kene le klr duit.. huhuhu..
klu nak free ikut le budget yg ada.. quit rent pun tertungak bertahun2.. ade hati nak padang best.. hahaha..  ;D

apa kata mintak persatuan penduduk kelolakan baik pulih dan penyelegaraan.. tetang budget mgkn MPKJ boleh tanggung skt.. than MPP ke.. buatla kutipan skt dari rumah ke rumah.. bukan sape pun nak main.. anak2 kita gak nanti...  ;)

BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #18 on: August 23, 2010, 04:15:35 PM »
Mmg belanja dia besar..
Namun kite buat yg mampu la dulu..

Mesti ada caranye..

Aku rase yg dulu kena petir sebab batu2 tu jugak kan..
Bile rumput xde batu menjadi tarikan kepada petir..

Kalo kite tanam balik ke rumput atau baili sket rymput tu mgkn xjadi mcm tu..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #19 on: August 23, 2010, 04:22:48 PM »
Mmg belanja dia besar..
Namun kite buat yg mampu la dulu..

Mesti ada caranye..
Aku rase yg dulu kena petir sebab batu2 tu jugak kan..
Bile rumput xde batu menjadi tarikan kepada petir..
Kalo kite tanam balik ke rumput atau baili sket rymput tu mgkn xjadi mcm tu..

..tanah dan batu kt situ kena korek dan buang  dulu. baru letak tanah baru dan kemudian baru tanam rumfut.

Dulu ada brader kontrektor elektrik sebelah kedai Fendi Besi tu ofer nk letak tanah baru atas padang tu percuma.. cuma dia mintak buatkan tempat lori nk naik ke padang tu je.
Boleh jumpa brader tu la utk lebih lanjut.
___________________
aku /..PMB

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #19 on: August 23, 2010, 04:22:48 PM »



Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #20 on: August 23, 2010, 05:35:28 PM »
Mmg belanja dia besar..
Namun kite buat yg mampu la dulu..

Mesti ada caranye..
Aku rase yg dulu kena petir sebab batu2 tu jugak kan..
Bile rumput xde batu menjadi tarikan kepada petir..
Kalo kite tanam balik ke rumput atau baili sket rymput tu mgkn xjadi mcm tu..

..tanah dan batu kt situ kena korek dan buang  dulu. baru letak tanah baru dan kemudian baru tanam rumfut.

Dulu ada brader kontrektor elektrik sebelah kedai Fendi Besi tu ofer nk letak tanah baru atas padang tu percuma.. cuma dia mintak buatkan tempat lori nk naik ke padang tu je.
Boleh jumpa brader tu la utk lebih lanjut.

cantik gak tu.. boleh contact dia balik.. nanti akan saya utarakan kepada mana2 badan yg nak jadi pengerak... klu adela..  ;D

BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #21 on: August 24, 2010, 11:22:17 AM »
Mmg belanja dia besar..
Namun kite buat yg mampu la dulu..

Mesti ada caranye..
Aku rase yg dulu kena petir sebab batu2 tu jugak kan..
Bile rumput xde batu menjadi tarikan kepada petir..
Kalo kite tanam balik ke rumput atau baili sket rymput tu mgkn xjadi mcm tu..

..tanah dan batu kt situ kena korek dan buang  dulu. baru letak tanah baru dan kemudian baru tanam rumfut.


Dulu ada brader kontrektor elektrik sebelah kedai Fendi Besi tu ofer nk letak tanah baru atas padang tu percuma.. cuma dia mintak buatkan tempat lori nk naik ke padang tu je.
Boleh jumpa brader tu la utk lebih lanjut.

cantik gak tu.. boleh contact dia balik.. nanti akan saya utarakan kepada mana2 badan yg nak jadi pengerak... klu adela..  ;D

Kalo mcm tu bagus la..
Nak tau jugak bile dia bgtau ko pasal tu??Kalo lame dulu aku rase mgkn dia xnak dah..

Mcm ni ape2 pun kena tanye MpKJ pasal nak ubah ape2 di padang tu dulu kan..
Kalo status tu masih pada pemaju,kite tanye pemaju..kalo MpKJ kite tanye mereka..

Kalo xde sape2 yg nak urus biar kite buat..pelan2 xpe..
Bukan ape betul jugak kate kawan2, nanti bile dah ok mula ramai nak gunekan padang tu..

Maksud aku bile dah ok mau main bile tak xmau same2 repair..
Kena jage same2..(ade org jage)

Baru la nak buat frenly ke training ke ape best..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #22 on: August 24, 2010, 11:33:43 AM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D



 
___________________
aku /..PMB

BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #23 on: August 24, 2010, 01:25:42 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

 

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #24 on: August 24, 2010, 01:41:25 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

Try tanya kat sale opis tepi banyan close tu dulu... ;D


putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #25 on: August 24, 2010, 02:06:36 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

Try tanya kat sale opis tepi banyan close tu dulu... ;D

..cuba tanya mcm mana cara2 quote yg betul .
 ;D
___________________
aku /..PMB

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #26 on: August 24, 2010, 02:09:01 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

Try tanya kat sale opis tepi banyan close tu dulu... ;D

..cuba tanya mcm mana cara2 quote yg betul .
 ;D

saja jer... syok gak main cam ni... ;) ;) ;)

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #27 on: August 24, 2010, 02:12:25 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

Try tanya kat sale opis tepi banyan close tu dulu... ;D

..cuba tanya mcm mana cara2 quote yg betul .
 ;D

saja jer... syok gak main cam ni... ;) ;) ;)

ntahnya .. boleh pulak opis pemaju tak tahu ??
 .. nk bawak isu2 yg besar.. soklan no 1 pun blum pas.  ;D
..soklan no 2 .. blajar cara2 quote yg betul ..  ;D

___________________
aku /..PMB

BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #28 on: August 24, 2010, 03:38:10 PM »

dalam hal ni ..biar kawan kongsi sikit.
Rasanya nama brader tu Abg Lan. . boleh tanya dia mcm mana.

...Saya setuju cadangan sdra BM413/22 ni.
kita sama2 buat pelan2 kayuh..
tanya MPKJ.. tanya Pemaju. apa statusnya .
..Padang ni sebenarnya pernah terbiar dan menjadi semak samun pada tahun 2006 dulu. . mmg saya telah lama dan byk terlibat mengenai padang ni.

..cuma skrg ni dent ontok yo.  ;D

Okay..saya boleh tanye pada MpKJ & Pemaju..
Di mane opis pemaju??

Try tanya kat sale opis tepi banyan close tu dulu... ;D

..cuba tanya mcm mana cara2 quote yg betul .
 ;D

saja jer... syok gak main cam ni... ;) ;) ;)

ntahnya .. boleh pulak opis pemaju tak tahu ??
 .. nk bawak isu2 yg besar.. soklan no 1 pun blum pas.  ;D
..soklan no 2 .. blajar cara2 quote yg betul ..  ;D


Alar xkan marah dalam gurau kot..
Releks la bro..

Aku xpasti yg mane satu opis dia..
Kalo ko bgtau senang sket nak cari..

Kalo ko marah pasal quote ni..sorry k
Aku baru lagi..try2 k..tQ

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #29 on: August 24, 2010, 05:08:31 PM »
dah ler... posa ni... mana boleh marah marah...  ;D ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Padang Bola Sepak Bukit Mahkota
« Reply #29 on: August 24, 2010, 05:08:31 PM »