Author Topic: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?  (Read 2223 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mishasha

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« on: September 21, 2010, 04:12:36 PM »
Salam.

Tumpang bertanya yer, bil maintenance boleh bayar online tak?dulu masa dok flat ni baya kat ofis dia je.ni dah pindah susah la nak bayar  ???. kalau ada minta bagi akaun no yer.TQ

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #1 on: September 23, 2010, 03:15:02 PM »
soalan yang sangat baik

tapi saya nak gelak je..

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #2 on: September 23, 2010, 10:49:47 PM »
mungkin tak ada dalam senarai bill payment dalam online banking.

Tapi saya percaya kalau tahu no akaun dan banknya, boleh sahaja transfer online.

Contohnya utk sekolah agama.... kita letak kat blog sekolah... sape2 nak sumbang boleh je masukkan ke akaun tersebut secara online :)

« Last Edit: September 23, 2010, 10:51:39 PM by akusempoi »

mishasha

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #3 on: October 04, 2010, 11:21:32 PM »
maksud online tu transfer ke acc dia la..huhu.. ??? tak kesah le camane janji tak yah pegi opis dia dan bayar manual camtu.

Mal75

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 105
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #4 on: October 05, 2010, 07:34:09 AM »
you boleh post check ke mgmt. office kalau taknak bayar manual.
Bersyukurlah kita diatas kesihatan dan rezeki yang diberi Allah.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #4 on: October 05, 2010, 07:34:09 AM »



Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #5 on: December 22, 2010, 09:27:43 AM »
Perkara ini boleh dipanjangkan kepada JMB untuk dirancangkan. Masalahnya, jawatankuasa JMB tinggal 2 orang wakil penduduk. Saya menyeru pembeli rumah Apartment Nuri untuk menjadi paksa relawan sukarelawan  menawarkan diri menjadi ahli JMB demi kebaikan bersama.

p.s. Syarat yang termaktub dalam Akta Strata; Ahli JMB hendaklah terdiri daripada mereka yang tidak ada tunggakan bayaran penyelenggaraan.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #6 on: December 22, 2010, 04:08:09 PM »
kena ramai2 bantu... kalau tak yg tinggal 2 orang tu pun akan lemau... last2 tak de yg bertanggungjawab.
lai lai... mari ramai2

Perkara ini boleh dipanjangkan kepada JMB untuk dirancangkan. Masalahnya, jawatankuasa JMB tinggal 2 orang wakil penduduk. Saya menyeru pembeli rumah Apartment Nuri untuk menjadi paksa relawan sukarelawan  menawarkan diri menjadi ahli JMB demi kebaikan bersama.

p.s. Syarat yang termaktub dalam Akta Strata; Ahli JMB hendaklah terdiri daripada mereka yang tidak ada tunggakan bayaran penyelenggaraan.

Ida_bob

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • I Love Putra Mahkota
Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #7 on: April 06, 2013, 08:29:50 AM »
Salam & selamat pagi semua,

Ingin di maklumkan bahawa mulai tahu 2012, duit maintenance sudah boleh dibayar mengunakan CIMB online transfer ke no. akaun berikut :

CIMB - 12180011839-05-1
Atas nama : JMB PANGSAPURI NURI

Sila tuliskan nama dan no. unit rumah pada butiran pembayaran & SMS kan juga butiran ke no. 01115694557 (Pn. Sandra). Kami akan mengeluarkan resit pembayaran setelah menyemak record bank.

Terima kasih.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Nak bayar duit maintenance boleh bayar online tak?
« Reply #7 on: April 06, 2013, 08:29:50 AM »