Author Topic: CHESS  (Read 2062 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

rawi2211

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
CHESS
« on: December 12, 2010, 01:06:54 PM »
Salam.... sori kalau silap tempat..tapi chess pun sukan jugak..perlu ade persatuan jugak..

Ade ke encik/tuan/puan/brader etc yang serious chess player (yg ade rating ke) di sini...mungkin boleh buat chess club..saya dah lame tinggalkan....tapi semenjak, dua menjak ni macam terpanggil-panggil le....

masa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
    • Pasif Income
Re: CHESS
« Reply #1 on: December 23, 2010, 05:02:32 PM »
kalau ada yang buat kelab chess memang bagus anak saya umur 9 dan 10 tahun minat sangat main chess. Bolehlah join nanti

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: CHESS
« Reply #2 on: February 16, 2011, 03:03:23 PM »
Saya tak ada rating. Pernah main untuk UKM tahun 2000 rasanya.

Dalam chessmaster pernah sampai rating atas 2000. Tapi sekrang selepas bertahun2 tak aktif, rating dah jatuh.

Selalu opening e4

BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: CHESS
« Reply #3 on: February 28, 2011, 12:53:30 PM »
Salam,

Saya berminat juga main Chess..
Dulu masa Sekolah2 la..nak kata skill dah tumpul..tp boleh main lagi..step ada..

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: CHESS
« Reply #4 on: February 28, 2011, 02:36:37 PM »
chess biasa nampak orang layan kat kedai syukri tomyam tu jer... agak2 nak cuba pegi ler sana... ;D ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: CHESS
« Reply #4 on: February 28, 2011, 02:36:37 PM »



BM_413/22

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Re: CHESS
« Reply #5 on: February 28, 2011, 03:32:11 PM »
Owhh..okay..
InsyAllah..

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: CHESS
« Reply #6 on: December 14, 2011, 10:01:18 AM »
chess biasa nampak orang layan kat kedai syukri tomyam tu jer... agak2 nak cuba pegi ler sana... ;D ;D ;D

ada lagi ker owang main chess kek situ?  ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: CHESS
« Reply #7 on: December 14, 2011, 10:03:18 AM »
chess biasa nampak orang layan kat kedai syukri tomyam tu jer... agak2 nak cuba pegi ler sana... ;D ;D ;D

Salam Dd,

Kalau nak layan Chess Melayu, kat kedai Midi biasa ada orang layan...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: CHESS
« Reply #8 on: December 14, 2011, 10:05:27 AM »
kedai midi tu kek mano? ???

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: CHESS
« Reply #9 on: December 14, 2011, 10:29:43 AM »
chess biasa nampak orang layan kat kedai syukri tomyam tu jer... agak2 nak cuba pegi ler sana... ;D ;D ;D

ada lagi ker owang main chess kek situ?  ;D

ada... tokey dia pun kerap bonar dok ajak kawan lawan... kawan jer tak sempat kekadang tu... ;D ;D ;D

pegi kedai tu, order air, tanya budak dia chess set... dia buat keluar ler... ;) ;) ;)

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: CHESS
« Reply #10 on: December 14, 2011, 11:37:32 AM »
Kalau nak layan Chess Melayu, kat kedai Midi biasa ada orang layan...
Chess Melayu tu main haji/dam ka?

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: CHESS
« Reply #11 on: December 17, 2011, 12:10:33 PM »
kedai midi tu kek mano? ???

kek deretan kedai mamak hj tapah, kodai midi (HAMIDI CERIA) di bahagian hujung sekali

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: CHESS
« Reply #11 on: December 17, 2011, 12:10:33 PM »